Ми вже не раз на сторінках газети торкалися теми субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, в номері за 15 серпня, зокрема, опублікована велика стаття начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Валентини Сибіри з докладними роз’ясненнями. Але у людей виникають запитання з приводу окремих положень відповідної Постанови Кабінету Міністрів України.

Як, наприклад, оформити субсидію громадянину, який зареєстрований не за тією адресою, за якою реально проживає?

Валентина Григорівна пояснила, що є кілька варіантів. Найпростіший – зареєструватися за місцем реального проживання і оформити документи на призначення субсидії у загальному порядку.

Інший варіант – укласти тимчасовий договір як квартиронаймач з власником квартири (цей договір укладається терміном до трьох років і не підлягає реєстрації у нотаріуса). Власник квартири у такому випадку звертається в податкову службу і сплачує відповідний податок з доходів від здачі житла в оренду, а квартиронаймач на підставі договору оренди відкриває на своє ім’я особові рахунки на сплату житлово-комунальних послуг і подає декларацію на призначення субсидії.

Як бачимо, механізм доволі простий і чіткий, дозволяє таким громадянам теж користуватися субсидією.

Анатолій РЯБОКОНЬ.