Після четвертого туру – в ранзі одноосібних лідерів!

фланговий прохід Іллі Ходулі - одного з найкорисніших гравців матчуМинулий тиждень для уболівальників Петрівщини (втім, як і нинішній) видався особливо щедрим на яскраві події.

Зокрема, в суботу на стадіоні «Інгулець», в рамках четвертого туру першості України серед команд другої ліги, футболісти ФК «Інгулець» в якості лідерів турнірної гонки приймали одного з аутсайдерів – ФК «Нікополь-НПГУ». Попри те, що зустрічалися колективи, які перебувають на діагонально протилежних полюсах турнірної таблиці, звітний поєдинок для нашої команди виявився зовсім не простим: нікопольчани, які, можливо, дещо й поступалися в класі гравцям «Інгульця», компенсували цю різницю самовідданою боротьбою на кожному клаптику футбольного поля, сміливими й дещо несподіваними комбінаціями в атаці. Принагідно такі дії стали зайвим підтвердженням тези президента ФК «Інгулець» Олександра Поворознюка про те, що в Професійній футбольній лізі слабких команд немає, тож не дивно, що навіть клуби, які перебувають «на дні» турнірної таблиці, в кожному окремому матчі можуть «вистрілити», неприємно здивувавши своїх опонентів.

Схоже, щось подібне сталося й цього разу. Тобто «Інгулець» все ж виглядав сильнішим і переконливішим, тож і перемогу з рахунком 2:0 можна вважати цілком закономірною. Однак тотальної переваги, яку багато хто з уболівальників передбачав напередодні гри, розраховуючи, що наші улюбленці здолають своїх суперників з різницею щонайменше у три м’ячі, ми не помітили. Хоча, можливо, це й на краще. Принаймні гра не втрачала своєї інтриги буквально до фінального свистка, а крім того – футболісти «Інгульця», які зараз посідають лідируючі позиції в чемпіонаті, зайвий раз відчули, що, аби утриматися в статусі фаворитів, доведеться викладатися з повною самовіддачею абсолютно з кожним суперником.

кожен поєдинок чемпіонату України розпочинається з виконання державного гімнуПовертаючись же до підсумків звітної гри, маємо сказати, що перемога «Інгульця» виглядає логічною, адже наші спортсмени мали й ігрову, й територіальну перевагу. Хоча кілька слушних нагод «узяти» ворота Дениса Боброва мали й гості. Пару разів красивими «сейвами» загрозу відвів сам гол-кіпер, а більшість інших контрвипадів ліквідували гравці лінії захисту «Інгульця», котрі цього дня зіграли досить надійно і дисципліновано. Натомість оборона нікопольців двічі припустилася грубих помилок, і обидва рази цими помилками скористалися наші футболісти. Спочатку, під завісу першого тайму, на вістрі багатоходової комбінації опинився Юрій Перін, майстерно пробивши повз голкіпера гостей. Подвоїти ж рахунок гравці «Інгульця» змогли вже за кілька секунд до фінального свистка, підловивши гостей на контратаці, після того, коли ті усією командою пішли в масовану атаку, сподіваючись вирвати нічию. Захопившись атакувальними діями, гості залишили поза увагою Олександра Мішуренка, тож, отримавши чудовий пас в розріз, той скористався помилкою голкіпера на виході і забив м’яч, фактично, вже в порожні ворота.

 в обороні «Інгулець» зіграв особливо ефективно і надійноКоментуючи перебіг звітної гри телекомпанії «Kremen.tv», яка вже традиційно пропонує прямі інтернеттрансляції ігор за участі нашої команди, Олександр Поворознюк висловив думку, що звітний поєдинок не був найскладнішим для його команди. Хоча віддав належне й гостям, які намагалися дати справжній бій, а відтак поєдинок вийшов досить захоплюючим та інтригуючим.

Серед головних проблем команди на найближчий період Олександр Григорович назвав травму кращого бомбардира «Інгульця» Віталія Колеснікова, якого, на жаль, дуже не вистачатиме в кубковому поєдинку з «Волинню». Особливо прикро, що важкої травми Віталій зазнав унаслідок відверто умисних дій захисника «Барси» (це сталося в ході попередньої виїзної гри в Сумах), за що той відбувся усього-навсього жовтою карткою. Без сумніву, за такі порушення покарання мало б бути значно суворішим - як мінімум, з дискваліфікацією грубіянів щонайменше на кілька матчів, інакше футбол ризикує перетворитися зі спортивного видовища в криваву бійню. І все ж, навіть за відсутності Віталія, гравці «Інгульця» налаштовані дати «Волині» справжній бій (у даному разі – в суто спортивному, змагальному значенні). Можна не сумніватися, що й рідні трибуни посприяють, аби наші футболісти відчули за собою шалену уболівальницьку підтримку.

Тепер кілька слів ще про один поєдинок, який відбувся на цьому тижні: команда «Інгулець-2» в рамках чемпіонату області минулої неділі приймала гостей з богданівського «Буревісника», що в Знам’янському районі. Відверто кажучи, особливо коментувати хід цього поєдинку немає сенсу, адже зустрілися суперники абсолютно різні за класом. Свідченням цього є й рахунок, який навіть хокейним вже складно назвати: 17-0 на користь наших футболістів. Уже десь за рахунку 3:0 арбітр зустрічі став відверто «допомагати» гостям, не акцентуючись особливо на їх порушеннях. Схоже, й трибуни до такого арбітражу поставилися з розумінням, аби хоч трохи підбадьорити вкрай засмучених гостей. Однак боротьби цього разу не вийшло, звітний поєдинок скоріше можна назвати тренуванням, максимально наближеним до реальної ігрової обстановки. Що ж, з огляду на те, що на цьому тижні другій команді «Інгульця» доведеться виступати в досить відповідальному матчі Кубку України з футболу серед аматорів, таке «тренування» можна вважати цілком доречним і своєчасним. Нагадаємо, що вже цієї середи, 19 серпня, підопічні Євгена Прошенка прийматимуть футболістів «Зорі – Черкаського Дніпра-2». Вселяє оптимізм, що ще місяць тому «Інгулець-2» виглядав доволі розбалансованим, незіграним колективом, про що ми згадували, даючи аналіз нелегкої тоді, натужної перемоги на «Агро-Лідером» з Дніпропетровщини. Гра, нагадаємо, завершилась із рахунком 3:2. Сьогодні ж «Інгулець-2» - команда, яку вже важко стримати будь-якому опонентові, тож маємо тішитися, що основні гравці тепер мають добрих і надійних дублерів, хтось із яких, очевидно, вже невдовзі також набуде статусу професійного спортсмена.

Що ж, а ми усі з нетерпінням тепер очікуватимемо цієї середи, а особливо – суботи, адже обидва кубкові поєдинки обіцяють нам справжнє видовище. Тож побажаймо удачі нашим футболістам.

Чемпіонат другої ліги

Турнiрне становище команд

на 16 серпня 2015 року

МКомандаІВНПМО
1 "Інгулець" Петрове 4 4 0 0 9 - 2 12
2 "Колос" Ковалівка 4 3 1 0 5 - 1 10
3 "Кристал" Херсон 4 3 0 1 8 - 4 9
4 "Барса" Суми 4 3 0 1 3 - 1 9
5 "Реал Фарма" Одеса 4 2 1 1 5 - 2 7
6 "Буковина" Чернівці 4 2 1 1 5 - 4 7
7 "Верес" Рівне 4 2 0 2 4 - 5 6
8 "Скала" Стрий 4 1 2 1 4 - 3 5
9 "Кремінь" Кременчук 4 1 2 1 3 - 3 5
10 "Арсенал-Київ" Київ 4 1 1 2 3 - 4 4
11 "Енергія НК" Нова Каховка 4 0 2 2 1 - 5 2
12 "Арсенал-Київщина" Біла Церква 4 0 1 3 1 - 6 1
13 "Нікополь НПГУ" Нікополь 4 0 1 3 2 - 8 1
14 "Мир" Горностаївка 4 0 0 4 2 - 7 0


Володимир Кіфенко.

На знімках: кожен поєдинок чемпіонату України розпочинається з виконання державного гімну; в обороні «Інгулець» зіграв особливо ефективно і надійно; фланговий прохід Іллі Ходулі - одного з найкорисніших гравців матчу.