При територіальному центрі Петрового відкрили спеціалізовану майстерню

Про те, як у Петровому відбувалися святкові урочистості з нагоди Дня Державного Прапора та 26-ї річниці Незалежності України, ми розповіли у попередньому номері районки. Однак саме в ці дні в селищі сталася ще одна подія, яка не повинна залишитися поза нашою увагою: при Петрівському територіальному центрі відбулася церемонія урочистого відкриття майстерні, яка надаватиме цілий комплекс соціальних послуг для підопічних територіального центру, тобто для людей похилого віку та інвалідів.

В урочистостях з нагоди цієї події взяли участь голова райдержадміністрації Сергій Завалій, голова ра-йонної ради Тамара Сакара, перший заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета, керівники структурних підрозділів РДА, підприємств та орга-нізацій району, жителі Петрового.

МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

військового комісара Петрівського районного військового комісаріату 07.08.2017 смт. Петрове №125

Про призов громадян на строкову військову службу

1. На підставі Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» та Указу Президента України № 44/2017 від 24 лютого 2017 року «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової військової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2017 році», протягом серпня та жовтня - листопада 2017 року проводиться призов громадян України на строкову військову службу до Збройних Сил України та інших військових формувань України.

2. Явці на призовну дільницю Петрівського району для призову на строкову військову службу підлягають усі громадяни 1997 року, яким в період призову виповнилось 20 років, а також громадяни, які народились у 1990 -1996 р., у яких закінчилась відстрочка від призову, або не призвані раніше на строкову військову службу з різних обставин.

Нині наша держава приділяє велику увагу підростаючому поколінню. Саме на навчання, виховання, оздоровлення, творчий розвиток української дітвори звернута увага Президента України, голови ОДА, голів РДА Сергія Завалія та райради Тамари Сакари, всіх відповідних служб району, управлінь та відомств. Надзвичайно стрімко проле-тіли літні дні. Не зчулися, як і серпень минув – найгарячіша пора літнього оздоровлення та відпочинку дітей. Цього року оздоровча кампанія у Петрівському районі розпочалася 29 травня, бо саме цього дня гостинно відчинили двері всі 14 закладів з денним перебуванням учнів. Протягом двох тижнів 1025 школярів активно відпочивали, брали участь у конкурсах та змаганнях, ходили в походи й на екскурсії. Значна увага з боку педагогічних працівників відпочинкових закладів приділялася вихованню у дітей патріотизму, почуття національної гідності, а також вивченню козацьких звичаїв і традицій українського народу. У всіх пришкільних таборах було налагоджено якісне дворазове гаряче харчування дітвори. Однак для всіх нас цьогоріч пріоритетним залишається завдання збільшення кількості дітей, які б отримали якісні оздоровчі послуги. Над вирішенням цього питання активно працювали усі структурні підрозділи районної державної адміністрації. Оздоровлення в стаціонарних оздоровчих закладах забезпечувалось за кошти ра-йонного бюджету та субвенції сільських та селищних рад, а саме - Петрівської селищної ради – 130 тис.грн, Зеленської сільської ради – 100 тис.грн. та інші. Серед кращих також Ганнівська, Луганська, Новостародубська, Йосипівська, Чечеліївська, Богданівська та Іванівська сільські ради. В ДОЗ «Жовтень» с.Бірки Олександрівського району Кіровоградської області (95 дітей), за кошти обласного бюджету в ДОЗ «Дружба» с.Войнівка Олександрійського району (5 дітей), ДОЗ «Бригантина» смт. Новоархангельськ Кіровоградської області (5 дітей), УДЦ «Молода Гвардія» (3 дитини) та МДЦ «Артек»(4 дитини), ДЗОВ «Перлина Чорномор’я» (8 дітей), за кошти батьків, підприємств та організацій – в стаціонарних оздоровчих закладах області та за її межами.

Вже давно стало традицією щороку наприкінці серпня здійснювати комісійний об’їзд навчальних закладів району (як загальноосвітніх, так і дошкільних), аби на місці ознайомитися з їхнім станом, готовністю до нового навчального року. Зазвичай, взяти участь у цих заходах запрошують представників районних газети та радіо. Та варто було б запросити на об’їзд і деякі центральні телеканали. Чому? Тому, що не раз доводилося бачити в їхніх програмах репортажі з областей, де школи, здається, ніхто і не збирався готувати до нового навчального року, ремонтувати приміщення, поновлювати матеріальну базу. Мабуть, таких фактів не так і багато, однак складається враження, що деякі журналісти завзято вишукують лише «смажену» інформацію, сподіваючись, що сенсаційними матеріалами піднімуть рейтинг каналу. Чесно кажучи, «чорнуха» вже дуже обридла, хотілося б отримувати хоч трохи більше позитиву, який спонукає до наполегливої праці, вселяє віру в краще майбутнє. Тому і варто було б показувати в таких телепрограмах, як до нового навчального року готуються на Петрівщині. А подивитися є на що.

Із сесії районної ради

В другій половині серпня відбулася чергова, вісімнадцята сесія Петрівської районної ради сьомого скликання. В її порядку денному значилися наступні питання:

- Про заслуховування інформації начальника Петрівського відділу Олександрійської місцевої прокуратури про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на території Петрівського ра-йону за І півріччя 2017 року.

- Про заслуховування інформації начальника Петрівського відділення поліції Долинського відділу поліції ГУНП України в Кіровоградській області про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на території Петрівського району за І півріччя 2017 року.

Пенсійний фонд інформує

Олександрійське об’єднане управління Пенсійного фонду України нагадує про особливості формування таблиці 5 звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та виправлення помилок.

Таблиця 5 додатка 4 до Порядку від 14.04.2015 року №435 (зі змінами та доповненнями) призначена для реєстрації застрахованих осіб у реєстрі застрахованих осіб.

Таблиця 5 додатка 4 до цього Порядку подається страхувальником, якщо протягом звітного періоду:

­ було укладено або розірвано трудовий договір (цивільно-правовий договір, крім цивільно-правового договору, укладеного з фізичною особою - підприємцем, якщо виконувані роботи (надавані послуги) відповідають видам діяльності, зазначеним у витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань) із застрахованою особою;
­ було укладено або розірвано трудовий договір із застрахованою особою, яка працевлаштована на нове робоче місце;
­ особі надано відпустку по догляду за дитиною від трирічного віку до досягнення нею шестирічного віку;
­ особі надано відпустку по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку;
­ особі надано відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами.

Спортивні новини

Як і очікувалося, досить непростим виявився виїзний поєдинок «Інгульця» в Миколаєві, де суперником нашої команди став клуб з однойменною назвою. Зазнавши поразок в перших двох турах, «Миколаїв» потім видав блискучу серію з чотирьох поспіль перемог, тож про нього вже заговорили також, як про одного з можливих потенційних претендентів на нагороди першості. Щоправда, в звітному протистоянні більшість футбольних експертів віддавали перевагу все ж«Інгульцю» і приємно, що, зрештою, вони не помилилися. Однак поїздка до Миколаєва легкою прогулянкою не виявилася. В першій половині гри наші хлопці начебто й мали ігрову та територіальну перевагу, але скористатися нею не зуміли, створивши, фактично, лише одну-єдину по-справжньому гольову ситуацію. Віталій Рябушко видав чудовий пас на хід Олексієві Павельку, тож наш півзахисник мав чудову нагоду вийти сам на сам з голкіпером господарів. Однак Олексієві забракло стартової швидкості, відтак першим на м’ячі опинився саме воротар. Натомість контратаки «Миколаєва» хоч і були не надто чисельними, однак пару разів змусили похвилюватися усіх прихильників «Інгульця».

Знайомство зблизька

Півзахисник «Інгульця» Владислав Лупашко – постать у вітчизняному футболі досить знана і авторитетна, адже має у своєму послужному списку досвід виступів за ряд команд найвищого українського дивізіону, зокрема бориспільський «Борисфен» (періоду виступів у Вищій лізі), донецький «Металург» та київську «Оболонь», в якій виступав понад два роки аж до зняття команди у 2012 році з чемпіонату через внутрішній конфлікт власника з менеджментом клубу.

У 2015 році підписав контракт з кіровоградською «Зіркою», разом з якою став чемпіоном Першої ліги, завоювавши право виступів у Прем’єр-лізі. Цей успіх кіровоградської команди нерозривно пов’язує з тренерським талантом Сергія Лавриненка, якого вважає одним з най-кращих фахівців українського футболу, а крім того – глибоко порядною, високоінтелектуальною особистістю. А відтак, отримавши пропозицію від свого колишнього наставника доєднатися до нової – перспективної і амбітної петрівської команди – майже не вагався, і у липні цього року вперше одягнув на себе футболку «Інгульця».