24 серпня ми відзначаємо найбільше свято країни – День Незалежності, що є також днем народження нашої держави. Незалежність для українців – це не лише політична й економічна самостійність, свобода прийняття рішень, право на вільний вибір. У широкому розумінні слова – це наша державність, яку український народ виборював протягом століть та змушений відстоювати і нині.

На жаль, наша незалежність дається нам дорогою ціною. Вона омита кров’ю патріотів, які і сьогодні під синьо-жовтими знаменами виборюють її у тяжких виснажливих боях з агресором на Сході країни, віддають життя заради мирного, щасливого і заможного майбутнього наступних поколінь українців. Тому знаковим є те, що напередодні Дня Незалежності ми святкуємо День Державного Прапора – головного символу нашої держави.

Щиро вітаю вас із найголовнішим державним святом українців – Днем незалежності!

Нехай цей день наповнить серця кожного гордістю за нашу державу, прагненням до єдності та порозуміння, вірою у перемогу справедливості, законності, а ваша плідна праця буде надійною запорукою щасливого майбутнього.

Бажаю вам і вашим родинам міцного здоров’я, щедрої долі, щастя та миру, достатку і процвітання. Нехай свято незалежності буде щедрим на добро і любов та сповненим надії і віри у краще майбутнє нашої України.

Вагомих здобутків вам у житті і праці.

З повагою народний депутат України Анатолій Кузьменко

Щиросердно вітаю вас із величним національним святом — Днем Незалежності України! 26 років тому прийнятий історичний документ, що дає нам право бути дійсними господарями на своїй землі. Нам дана винятково відповідальна місія берегти і примножувати багатства нашої найпрекраснішої української землі, суверенної, демократичної держави. Незалежність — найвагоміше надбання нашого народу. Вона здобута наполегливою боротьбою і невтомною працею наших вільнолюбивих пращурів, котрі не дали знищити Україну під час воєн, голодомору та репресій.

Нехай свято Дня Незалежності України вселяє в нас гордість за наш народ, міцно об’єднає всіх у єдиному прагненні — жити щасливо у вільній суверенній країні. Бажаю вам мирного неба, здоров’я і благополуччя!

Світлана Тилик, Петрівський селищний голова

Прийміть найщиріші вітання до 26-ї річниці незалежності України!

Сьогодні, в День Незалежності України, я вітаю усіх вас, хто своїми діями докладається до нашої спільної справи – розбудови нової європейської держави України. Сьогодні наше завдання, усіх громадян Україна – зробити усе, аби наповнити незалежність нашої країни справжнім змістом, докласти максимум наших зусиль і снаги, аби наблизити пору розквіту України.

І не має значення, де ми народилися: у Києві чи Севастополі, Львові чи Донецьку, Полтаві чи Одесі, не має значення, скільки нам років і якою мовою говоримо. Лише одне має вирішальне значення: наша спільна Батьківщина і наше спільне майбутнє. І тільки разом ми можемо його змінити на краще. Бажаю міцного здоров’я, родинного благополуччя, довгих літ щасливого та мирного життя. Зі святом вас! Слава Україні!

Людмила Коломієць, Іванівський сільський голова

Прийміть найщиріші вітання до Дня незалежності України!

День незалежності для нас є святом єднання, переоцінки наших ідеалів і орієнтирів розвитку державності і зміцнення стабільності.

Від усієї душі бажаю вам міцного здоров’я, щастя, миру, достатку, наполегливості і перемог у вирішенні життєво важливих проблем і подальших успіхів у всіх справах і починаннях в ім’я процвітання незалежної України!

Оксана Гончаренко, Водянський сільський голова

Прийміть найсердечніші вітання і побажання з нагоди великого національного свята нашої державності – Дня Незалежності України!

День Незалежності – це день, в якому щорічно зустрічаються Минуле і Майбуття України. Минуле має вселяти мудрість. Майбуття повинно виховувати в нас відповідальність за прийняття рішень.

У серцях народу України серпнева блакить неба і жовтогарячий зерновий лан зливаються барвами української державності в символ свободи та праці. Творення історії Батьківщини, її сьогодення і майбутнього — обов’язок кожного з нас, усього народу.

Вітаю всіх із найбільшим національним святом українського народу — Днем незалежності України!

Нам судилося стати учасниками творення новітньої Української держави, втілювати у реальність одвічну мрію нашого народу. Це велика честь і відповідальність перед власним сумлінням, родиною і пройдешніми поколіннями. Саме від кожного з нас залежить, якою бути нашій державі, як житимуть наші діти, онуки й правнуки.

Від усієї душі зичу вам та вашим рідним міцного здоров’я, щастя, добра, достатку, миру, щедрої долі, подальших успіхів в усіх справах і починаннях заради процвітання незалежної України, добробуту її народу.

Нехай серця наповнюються гордістю за нашу державу, прагненням до єдності та порозуміння, а ваша плідна праця буде надійною запорукою щасливого майбутнього!

Олександр Поворознюк, депутат районної ради

Щиро вітаю вас з Днем незалежності України!

Цей знаменний день демократії й громадської злагоди нашого народу став поворотною віхою в історії розвитку Української держави і могутнім стимулом для плідної, натхненної праці заради миру й добробуту в нашому спільному домі.

Бажаю вам і вашим родинам міцного здоров’я, добробуту, життєвої наснаги, впевненості у власних силах і нових звершень на благо України.

Ніна Цапенко, Ганнівська сільський голов

Щиро вітаю вас із визначним святом — Днем незалежності України!

Дата проголошення незалежності України стала поворотною віхою в історії розвитку Української держави і могутнім стимулом для плідної, натхненної праці заради миру й добробуту. За роки незалежності нам вдалося подолати труднощі становлення демократичної держави. І навіть у нинішній період зовнішньої агресії та зумовленого нею економічного спаду наша громада, завдяки працьовитості та цілеспрямованості, вносить гідний внесок в розвиток нашого рідного села та всієї України.

Тож щастя усім, миру та добра!

Інна Беркун, Зеленський сільський голова

Від душі вітаю вас зі знаменною датою – Днем Незалежності України!

Ця дата втілила в собі давнє прагнення нашого народу до свободи і самовизначення. Незалежність стала новою точкою відліку в житті кожного українця. І тому хочеться побажати, щоб кожен з нас, в першу чергу, почав з власної незалежності! Нехай незалежно ні від чого, у нашому житті завжди виходить знаходити позитивні моменти!

Наше з вами життя та наша повсякденна діяльність мають стати неоціненними інвестиціями в добробут народу. Тож будуймо державу нашої мрії разом!

Здоров’я вам та злагоди, добра і благополуччя!

Микола Платошин, Іскрівський сільський голова

Щиросердечно вітаємо вас із найголовнішим національним святом українського народу – Днем Незалежності України! Цей день демократії й громадського самоусвідомлення нашого народу став поворотною віхою в історії розвитку Української держави і могутнім стимулом для плідної, натхненної праці заради миру й добробуту в нашому спільному домі.

Нині Україна переживає найскладніші часи своєї сучасної історії - зовнішню збройну агресію та посягання на незалежність і цілісність держави. Але, як завжди в подібні суворі часи, найкращі сини і дочки України стали на захист своєї землі, своєї держави, своїх співвітчизників. Не маємо сумніву: наша сильна і мужня, духовно багата нація зможе вистояти і в цих випробуваннях - ми обовязково переможемо! Тож докладаймо спільних зусиль для завершення великої місії - захистити, зберегти, розбудувати та уславити нашу Велику Єдину Україну!

Щиро вітаю вас із визначним святом — Днем незалежності України!

З нагоди річниці Незалежності нашої держави бажаю усім міцного здоров’я, великого родинного щастя, миру, взаєморозуміння, злагоди та добробуту. Нехай кожен день вашого життя буде сповнений радістю, теплом і новими здобутками, а ваші добрі справи примножать славу рідної України.

Бажаю нових успіхів у вирішенні нашого спільного головного завдання - побудови заможної, демократичної, процвітаючої України.

Щиро зичу вам доброго здоров’я, родинного благополуччя та життєвих гараздів.

Іван Шульга, Йосипівський сільський голова

Прийміть найщиріші вітання до 26-ї річниці Незалежності України!

Для багатьох українців День Незалежності – довгоочікуване свято, яке кожен свідомий громадянин чекає з нетерпінням, адже цього дня згадуються щемливі моменти нелегкої української історії. Крім того, це ще одна чудова можливість взяти участь у параді вишиванок або провести час у колі друзів за смачними стравами української національної кухні. В будь-якому разі День Незалежності – свято, яким українці пишаються та з яким вітають один одного.

Міцного всім здоров’я, благополуччя, віри у славне майбутнє рідної України!

Нехай на нашій благословенній землі завжди запанують мир, спокій та добро!

Роман Штурмак, Луганський сільський голова

Вітаю вас із найвеличнішим національним святом – Днем Незалежності України!

Історію власної держави творить її народ, 26 років – дуже невеликий відрізок часу в історичному вимірі, але для нинішнього покоління українців – це вкрай непростий період становлення нашої державності.

День Незалежності України – це свято пам’яті і свято надії. Пам’яті про минулі покоління, що творили націю і боролися за державність, про тисячі незламних патріотів, які відійшли у вічність з Україною на устах. А надії, що будемо вдячними нащадками, не зрадимо їхньої віри, збережемо непохитність у відстоюванні інтересів Української держави, що станемо за це пліч-о-пліч, бо ми – народжені вільними! Тож хай усі наші справи будуть багатими на перемоги, кожен наш крок уперед завершується успіхом. Бажаю всім вам гарного свята! Хай радість та злагода панують у кожному домі. Доброго всім здоров’я, життєвої наснаги, щедрості душі, міцності духу, здійснення всіх планів та сподівань. І обов’язково – впевненості у собі! Україна – це кожен із нас! І всі ми непереможні!

Олександр Поворознюк, генеральний директор ТОВ «АФ «П’ятихатська»

Особливий день

Медзаклад не бачив ремонтів півстоліття!

Два роки тому у Кропивницькому стартувала масштабна реконструкція дитячої обласної лікарні. На той час бюджет здавався захмарним – понад двісті мільйонів гривень. Скептики не вірили, що медзаклад, побудований ще у 1972-му, можна перетворити на сучасний європейський шпиталь. Однак, завдяки програмі очільника області Сергія Кузьменка «Здоров’я наших дітей», все вдалося, і нині Кіровоградщина може пишатися лікарнею такого рівня.

Оновлення дитячої обласної лікарні – це свідчення змін і в регіоні, і в країні

– У цій лікарні я ще з сином лежала більше тридцяти років тому. Ми були у відділенні для новонароджених. По шість чи сім чоловік у палаті, постіль сіра, таргани отакі бігають, ліжка панцерні односпальні, – пригадує Лідія Нестерова зі Смоліного, яка сьогодні доглядає в лікарні вже за п’ятирічним онуком Євгеном. – Зараз ми хоч нормально можемо спати. Широкі ліжка… Не те, що тоді... А щоб попрати, був один тазик на усіх.

Прийміть щирі вітання зі світлим і радісним святом - Днем Незалежності України!

Цей день, що є результатом тисячолітньої боротьби українського народу за право мати свою державу, відзначається як найголовніше свято нашої країни.

Бажаю вам великого щастя, здоров’я, оптимізму та активного довголіття! Нехай у ваших родинах панують радість, злагода і спокій, а оселі повняться достатком!

Доброго всім здоров’я, життєвої наснаги, щедрості душі, міцності духу, здійснення всіх планів та сподівань. І обов’язково – впевненості у собі!

Едуард Яротник, Малинівський сільський голова

Вітаю всіх із Днем Незалежності!

Ця дата втілила в собі давнє прагнення нашого народу до свободи і самовизначення. Незалежність стала новою точкою відліку в житті кожного українця. І тому хочеться побажати, щоб кожен з нас почав з власної незалежності! Незалежності від шкідливих звичок, незалежності від чужої думки, незалежності від усіх неприємностей. Нехай, незалежно ні від чого, у нас виходить знаходити в житті позитивні моменти і радіти!

Міцного всім здоров’я, благополуччя, віри у славне майбутнє рідної України!

Нехай на нашій благословенній землі завжди панує мир, спокій та добро!

Віктор Заїка, Новостародубський сільський голова

Щиро вітаю вас із нагоди 26-ї річниці Незалежності України!

Цей знаменний день демократії й громадської злагоди нашого народу став поворотною віхою в історії розвитку Української держави і могутнім стимулом для плідної, натхненної праці заради й добробуту в нашому спільному домі.

Зичу вам і вашим родинам міцного здоров’я, добробуту, життєвої наснаги, впевненості у власних силах і нових звершень на благо України.

Здоров’я вам, щастя людського, добра,терпіння, любові та миру на нашій багатостраждальній землі!

Наталія Лепська, Петрівський сільський голова

Сердечно вітаю вас зі святом — Днем Незалежності України!

У цей святковий день зичу вам міцного здоров’я, щастя, родинного добробуту, душевної рівноваги та впевненості в майбутньому.

Бажаю, щоб ваша важлива праця на благо рідної Бать-ківщини та українського народу завжди була плідною та натхненою і дарувала вам лише радість та задоволення.

Щиро вітаю вас з Днем Незалежності України!

Наша країна, наш народ вже традиційно святкує чергову річницю цієї події, відтоді, відколи здійснилася споконвічна мрія українців - стати господарями на своїй прекрасній і чарівній землі. Майже тисячу років, з часів Київської Русі, українці прагнули вільно жити, сповідувати свої традиції та звичаї, не зазнаючи при цьому поневірянь та утисків. Та історичні умови складалися так, що на українській землі, здебільшого, панували більш згуртовані центральною владою народи-сусіди. Та, попри все, українці вибороли свою свободу.

Здоров’я вам та злагоди, добра і благополуччя!

Сергій Дяченко, Чечеліївський сільський голова

Сердечно вітаємо вас із національним святом нашої державності - Днем Незалежності України!

Ця визначна дата навіки увійшла в історію молодої держави золотою сторінкою її біографії, започаткувала нову епоху в житті нашого народу, законодавчо закріпила його вікові демократичні прагнення до національного відродження, духовної свободи, економічного зростання, культурного піднесення.

Від усієї душі зичимо вам, вашим рідним міцного здоров’я, щастя, добра, достатку, миру, щедрої долі, подальших успіхів в усіх справах і починаннях заради процвітання незалежної України, добробуту її народу.

Вітаю вас та ваші родини з головним святом нашої держави — Днем Незалежності України!

Незалежність України відтворює загальнодержавну ідею і духовне оновлення, сприяє подальшому утвердженню патріотизму, надихає на добрі справи задля розбудови нашої України як демократичної, правової, економічно міцної, соціальної, знаної та впливової серед світової спільноти держави.

Бажаю вам міцного здоров’я, щастя і любові, миру, добра і злагоди, творчого натхнення і плідної праці на благо України, нашого талановитого і працелюбного народу!

Катерина Галуган, депутат районної ради

Сердечно вітаємо вас зі святом — Днем Незалежності України!

В цей святковий день зичимо вам міцного здоров’я, щастя, родинного добробуту, душевної рівноваги та впевненості в майбутньому.

Бажаємо, щоб ваша важлива праця на благо рідної Батьківщини та українського народу завжди була плідною та натхненою і дарувала вам лише радість та задоволення.

З нагоди великого національного свята нашої державності – Дня Незалежності України прийміть найсердечніші вітання і побажання: Народ України святкує уже 26 річницю, відколи здійснилася споконвічна мрія наших предків - бути господарями на своїй найбагатшій, прекрасній і чарівній українській землі.

Від щирого серця й від усієї душі зичу землякам, рідним, друзям та колегам здоров’я, щастя, добра, достатку, миру, щедрої долі, сили і наснаги в усіх ваших справах. І нехай мрія про краще майбутнє окриляє вас на нові звершення, на нові добрі починання, в ім’я соборної, незалежної, демократичної, процвітаючої України, надійної запоруки добробуту й щасливого життя її народу. Зі святом Вас! Хай святиться ім’я твоє вічно, Україно - колиско моя!

Анатолій Дорофеєв, генеральний директор ТОВ «Агродар ЛТД»

Вітаємо всіх із найбільшим національним святом українського народу — Днем Незалежності України!

У серцях народу України серпнева блакить неба і жовтогарячий зерновий лан зливаються барвами української державності в символ свободи та праці. Творення історії Батьківщини, її сьогодення і майбутнього — обов’язок кожного з нас, усього народу.

Нехай потужне джерело вашого таланту і натхнення, незламного оптимізму та творча будівнича енергія будуть прикладом служіння Україні, примножують її славу, наповнюють її криницю добробуту процвітанням та благополуччям.

Від усього серця вітаю з найбільшим національним святом українського народу — Днем Незалежності України!

Нашу країну, кожного з нас чекають складні й великі завдання з розвитку нашої держави. Я вірю, що разом ми здолаємо будь-які перешкоди на цьому шляху. Разом ми забезпечимо добробут та незалежність нашої держави. Вірю, що у кожному домі пануватиме щастя і добро, порозуміння та згуртованість, мир та любов!

З Днем Незалежності, Україно! Миру і єднання!

З повагою, керівник окружної організації політичної партії ВО «Батьківщина» Віталій Журавльов

Щиро вітаємо вас із визначним святом — Днем незалежності України! Бажаємо успіхів і плідної праці на благо українського народу.

Нехай це свято додасть вам наснаги і творчих здобутків в ім’я процвітання нашої незалежної Батьківщини.

Нехай не міліє джерело нашої віри, надії і любові до рідної землі, додається енергії, снаги і впевненості у власних силах і переконаннях. З нами Бог і Україна!

Від усієї душі зичимо вам і вашим родинам міцного здоров’я, щастя і благополуччя!

Дирекція та профком ПСП «Водянське»

Щиро вітаємо вас із визначним святом — Днем Незалежності України!

Україна – це наша держава, наша земля, і господарями у ній є ми – український народ, який вкотре з гідністю відстоює свою незалежність!

Нехай наші серця наповнюються гордістю за нашу державу, прагненням до єдності та порозуміння, а наша плідна праця буде надійною запорукою щасливого майбутнього.

Від імені колективу ПСП «Зарічне» і від нас особисто прийміть найщиріші вітання з нагоди 26-ї річниці Незалежності України!

Нам є чим пишатися і про що згадати у цей визначний день. Україна прославлена своєю багатою історією та культурою, мелодійною мовою, працьовитістю та сумлінністю людей.

Сьогодні той день, коли слова «незалежність», «суверенність», «єдність» набувають нового звучання для кожного українця. Наша держава переживає нелегкі часи. Але цей урок повинен загартувати нас і зробити ще сильнішими.

Щиро вітаємо вас з Днем Незалежності!

Вже 26-й рік ми відзначаємо головне державне свято України!

З кожним роком розбудови і розвитку нашої держави поглиблюється усвідомлення цієї події і дати - 24 серпня - і значення її для всієї країни, для кожного з нас, її громадян. І це закономірно: великі події осягаються на відстані, з плином часу.

Щиро вітаємо вас із Днем Незалежності України!

Запорука державотворчого успіху – у громадянській злагоді, високій відповідальності за доручену справу, в об’єднанні зусиль мільйонів громадян вільної і незалежної України в єдиному прагненні – сумлінною працею зміцнити силу і славу Вітчизни.

Нам судилося стати учасниками творення новітньої української держави, втілювати у реальність одвічну мрію нашого народу. Це велика честь і велика відповідальність перед власним сумлінням, родиною і прийдешніми поколіннями. Саме від кожного з нас залежить, якою бути нашій державі, як житимуть наші діти, онуки й правнуки.

Щиро вітаємо вас із визначним святом — Днем Незалежності України!

Україна – це наша держава, наша земля, і господарями у ній є ми – український народ, який вкотре з гідністю відстоює свою незалежність!

Нехай наші серця наповнюються гордістю за нашу державу, прагненням до єдності та порозуміння, а наша плідна праця буде надійною запорукою щасливого майбутнього.

Спортивні новини

Перед грою сьомого туру чемпіонату України з футболу серед команд Першої ліги в парі «Кремінь» - «Інгулець» фаворитом вважалася саме наша команда. Що й не дивно: «Інгулець» з чотирма перемогами при одній нічиїй закріпився в групі лідерів чемпіонату, тоді як в активі «Кременя» значилася лише одна виїзна перемога у двобої з «Сумами». Здавалося, що особливих проблем наші хлопці в Кременчузі не матимуть. Та не так сталося, як гадалося: здається, цей поєдинок для нашої команди виявився одним із найскладніших в поточній першості, якщо взагалі не найскладнішим. І справа навіть не в тому, що футболісти «Інгульця» не найкращим чином налаштувалися на гру – навпаки, наша команда зіграла дуже потужно, дисци-пліновано, з повною самовіддачею. Але й «Кремінь» саме на гру з «Інгульцем» налаштувався так, немовби це була найважливіша і найвідповідальніша гра в житті команди. І, напевне, значною мірою підгрунтя такої налаштованості можна зрозуміти, адже якщо зараз, десь у поточних турах, команда не вийде зі стану «крутого піке», то далі це зробити буде усе важче і важче. Не забуваймо, що згідно з чинним на сьогодні регламентом, склад учасників Першої ліги в кінці чемпіонату полишать одразу чотири команди-невдахи, і, звичайно, опинитися в цій сумній четвірці, при тому, що загалом учасники цьогорічної першості є більш-менш рівними за своїм потенціалом, не хочеться нікому. А, крім того, в складі «Кременя» сьогодні виступає ціла група гравців, які ще зовсім недавно захищали кольори «Інгульця» - Богдан Боровський, Артем Прошенко, Ілля Ходуля та Олександр Горват. Тож зрозуміло, що для них справою власної честі і гідності було довести на полі, що, не продовживши з ними співпрацю, менеджмент нашого клубу припустився помилки. Причому дехто доводив свою професійну цінність у такий спосіб, як, приміром, Богдан Боровський, що не спинився навіть перед тим, щоб завдати тяжкої травми своєму недавньому товаришеві Ігорю Коцюмаці, з яким ще зовсім недавно разом тренувалися, змагалися, відпочивали, проводили дозвілля. Хотілося б вірити, звичайно, що травма, завдана Ігорю (множинний перелом носа зі зміщенням) була ненавмисною, адже в іншому випадку потрактувати цей епізод, як звичайна підлість, просто неможливо. «Гарячий» епізод з Коцюмакою був цього вечора не єдиним, тож арбітр роздав чимало попереджень і найбільше, звичайно, дуже войовничим та емоційним господарям. А одне з ігрових зіткнень взагалі завершилося обопільним вилученням гравців обох команд: червоні картки побачили перед собою кременчужанин Дмитро Тертишний і наш Євген Запорожець. Тож здобута за таких складних обставин перемога для нас є особливо цінною і радісною. А схилити шальку терезів на нашу користь дав змогу один-єдиний гол, забитий кращим голеадором «Інгульця» Олександром Акименком.Сашко вже вкотре продемонстрував відмінне гольове чуття, опинившись в потрібний час у потрібному місці, та на якусь дещицю секунди випередив захисників і точним ударом з розвороту перекинув голкіпера, під гострим кутом «поклавши» м’яч в сітку поруч зі стійкою воріт. Отже перемога 1:0 і «Інгулець» продовжує перебувати в групі лідерів, відстаючи від «Арсенала», що знаходиться на першій сходинці, тепер уже лише на одне очко.

24 серпня - День незалежності України. Це державне свято є головним для нашої країни. Останні роки, у зв’язку з проведення військових дій на Сході України, воно стало особливо важливими та відчутним пересічному українському громадянину.

Відзначення нами, по праву, заслуженого свята сьогодні може стати для наших ворогів вигідним приводом для дестабілізації внутрішньої суспільно-політичної ситуації в Україні та регіоні, нанесення шкоди міжнародному іміджу нашої держави або вчинення терористичних дій на території області.

Протягом 23 та 24 серпня на Кіровоградщині будуть проводитись офіційні заходи з дня відзначення державних свят. З урахуванням цього факту, Управління Служби безпеки України в області, спільно з іншими правоохоронними органами, працюватиме в посиленому режимі для забезпечення безпеки мешканців регіону.

Мовчали...

Коли Україна боролась за право,
Коли у боях і у муках стогнала,
То Західний світ лиш мовчав величаво,
А «братня» Росія вогнем поливала!

Коли Україна лише воювала
І їй не було ні хвилини життя,
То «дружня» Європа і далі мовчала,
А «братня» Росія не чула ниття.

Коли Україна з катами боролась,
Коли за свободу у муках вмирала,
Коли майже мертва помалу холола,
Європа й Росія, як завжди, мовчали!

І знову: коли довелось воювати,
Вже проти Росії, що «братом» була.
Європа, як завжди, узялась мовчати...
А вся Україна у муках гула.

Україно...

Україно! О, моя любове!
Ти одна мій дух, моє життя!
Твоя мова — найдорожче слово.
Лиш для тебе все моє буття!

Лиш для тебе дихаю, живу,
Ради тебе мову я плекаю.
Я за тебе ворога порву!
Я тебе довіку пам’ятаю!

Я тебе кохаю, Україно!
Я за тебе душу положу!
Будучи тобі лиш, вірним сином,
Від війни і зла - застережу!