Хлібороби Петрівщини з честю виконали свій головний землеробський обов’язок, зібрали вирощений нелегкою працею урожай ранніх зернових культур.

Згідно з даними Міністерства аграрної по-літики та продовольства України, аграріями Петрівського району завершено збір ранніх зернових та зернобобових культур. Цього року в регіоні обмолотили 26129 га та зібрали 88068 тонн зерна, загалом середня врожайність склала 33,7 ц/га.

Зокрема, у розрізі культур зібрано: озимої пшениці - 37,0 ц/га, озимого ячменю – 34,0 ц/га, ярої пшениці – 28,1 ц/га, ярого ячменю – 22,3 ц/га, гороху – 25,0 ц/га. Крім зернових, господарствами району скошено та обмолочено озимого ріпаку на площі 2802 га із середньою урожайністю 27,6 ц/га.

Днями вихованці ДНЗ «Сонечко» в національному вбранні поспішали до залу урочистих подій сільгосппідприємства ТОВ «Фортуна», що входить до агрохолдингу, очолюваного генеральним директором Ф.І.Згривцем, адже саме їм випала честь першими привітати жниварів. Після виступу дітей Федір Іванович зазначив, що трудовий колектив фортунівців, який очолює Л.І.Назарук, у цьому році попрацював досить добре і виростив найкращий урожай ранніх зернових серед усіх господарств, що входять до агрохолдингу. Збирали хлібні культури високими темпами, і за дев’ять робочих днів збіжжя вже було в коморі. Керівник подякував хліборобам за сумлінну працю, побажав родинного затишку та нових трудових звершень. До колективу також звернувся і Леонід Іванович, який теж висловив вдячність усім, хто брав участь у збиранні ранніх культур, побажав здоров’я, миру та злагоди в родинах, висловив впевненість, що і надалі хлібороби працюватимуть успішно і злагоджено.

РОЗПОРЯДЖЕННЯ
голови Петрівської районної ради Кіровоградської області

від 07 серпня 2017 року № 38 - р
смт Петрове

Про скликання вісімнадцятої сесії районної ради сьомого скликання

Відповідно до пункту 1 частини 6, частини 7 статті 55, частини 8 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», п.2.4 розділу ІІ, пункту 13.6 розділу ХІІІ Регламенту Петрівської районної ради сьомого скликання:

1. Скликати вісімнадцяту сесію районної ради сьомого скликання 18 серпня 2017 року на 10.00 годину в сесійній залі районної ради за адресою: смт Петрове вул. Святко-ва, 20.

Запрошуємо усіх взяти участь у святкуванні Дня Державного Прапора та 26–ї річниці Незалежності України

Програма святкових заходів:

23 серпня 2017 року

0 9.00 біля приміщення районної державної адміністрації та районної ради відбудуться урочистості до Дня Державного Прапора України «Прапор нашої Вкраїни має колір жовто-синій».

Безпрецедентний запит суспільства на оновлення судової системи привів до її комплексного реформування. Зокрема, змінилася структура судової системи - були ліквідовані вищі спеціалізовані суди, і, вперше в історії України, з чистого аркуша, через конкурс, створюється вищий орган судової влади - Верховний Суд (далі- ВС), який запустить імпульс змін до судів нижчих інстанцій. Минулого тижня Вища кваліфікаційна комісія суддів оголосила результати конкурсу. Якщо їх підтвердить Вища рада правосуддя, то новий Верховний Суд на 96% складатиметься з нових людей. А переможцями конкурсу стали не лише судді, а й правозахисники з досвідом роботи в Європейському суді з прав людини, вчені, науковці та колишній доброволець, який брав участь в обороні Донецького аеропорту.

Рівні умови

За посаду судді ВС вперше потрібно боротися на відкритому та чесному конкурсі, а не приймати посаду як даність у вигляді призначення. Ніякої спадкоємності - судді нинішнього Верховного Суду змагаються за місця нарівні з колегами з місцевих судів. Великі надії Вища кваліфікаційна комісія суддів (далі - ВККС) покладає на «свіжу кров» - адвокатів і юристів-науковців, котрим вперше випала можливість стати суддею ВС. І недаремно, адже минулого тижня ВККС оголосила переможців конкурсу.

Днями в передачі «Про футбол», що виходить в ефір на телеканалі «2+2», окрім речей, які стосуються безпосередньо футбольних баталій, вийшов сюжет про речі навколофутбольні. Зокрема, йшлося про стан полів, про дотримання вимог регламенту як окремими футбольними клубами, так і чиновниками від футболу, високопоставленими функціонерами Федерації футболу України та Професійної футбольної ліги. Чому ця тема стала актуальною? А тому, що, як стає зрозумілим після перегляду зазначеного сюжету, Регламент, який є основним законом проведення футбольних змагань у нашій країні, став наочним прикладом добре відомої народної приказки про закон і дишло. Тобто, коли в окремих випадках від учасників спортивних перегонів вимагають неухильного дотримання Регламенту, а в інших – закривають очі навіть на випадки грубого порушення його вимог. До речі, в цьому сюжеті було використано кілька синхронів з інтерв’ю президента футбольного клубу «Інгулець» Олександра Поворознюка, в якому він якраз і вказав на подвійні стандарти, що мають місце у вітчизняному футболі. Ми ж маємо змогу передати більш повно зміст цієї розмови читачам районки.

Із розвитком суспільства змінюється і образ бібліотеки, її місія і завдання, технологія діяльності. Адже прогрес в усіх галузях економіки і суспільного життя розвивається просто шаленими темпами, тож, якщо бібліотечна справа буде залишатися такою, якою була 30, 20, 10 років тому, то стане нецікавою для людей, просто непотрібною.

Це добре розуміють бібліотечні працівники, зокрема районної дитячої бібліотеки. Тож намагаються не відставати від життя, широко застосовуючи сучасні інформаційні технології, змінюючи підходи до своєї діяльності, по-новому моделюючи та організовуючи своє інформаційне середовище.

У районній дитячій бібліотеці діють 4 комп’ютери з доступом до Інтернету, який надається за рахунок бюджетних коштів. Вона має свій сайт, сторінки у со-ціальних мережах. Обладнання, отримане завдяки перемозі в грантовому конкурсі програми «Бібліоміст», використовується для надання читачам безкоштовного доступу до мережі «Інтернет». Крім цього, бібліотека надає такі послуги, як пошук інформації на замовлення, запис інформації на флешку, друк на принтері, сканування, копіювання. Вже три роки в бібліотеці діє безкоштовна Wi-Fi – територія.

Світ наших захоплень

53-річний пенсіонер та інвалід II групи Василь Кравцов з селища Петрового, що на Кіровоградщині, втілює у життя власні мрії через дерево, займаючись різьбленням.

Майструє чоловік досить своєрідні дизайнерські речі, починаючи від мініатюрних фоторамок і закінчуючи кількаметровими садовими альтанками.

Перший досвід роботи з деревом фаховий електрозварювальник отримав десять років тому. Тоді, на прохання дружини, полагодив щойно придбаний кухонний гарнітур та підремонтував кухонні стільці. Так непомітно і зацікавився обробкою дерева та освоїв ази різьбярства. Тоді ще й не сподівався, що маленьке захоплення поступово переросте у справу всього життя, що приноситеме не лише задоволення, а і невеличкий прибуток до мінімальної пенсії.

«Спочатку робив стільці і столи, – розповідає Василь. – А потім перейшов добільш серйозних речей. Виготовляв вироби з будь-якої породи дерева. Перші, наприклад, майстрував з дуба. Потім працював з вільхою, осикою, берестом. Але най-більше вподобав сосну, яку замовляю у місцевому лісництві».

13 серпня - День будівельника

Нині редакція районної газети перебуває в орендованому приміщенні. Та незабаром, завдяки меценатству генерального директора ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська» О.Поворознюка, ми матимемо власний, комфортний і затишний офіс – Олександр Григорович допоміг нам придбати будівлю майстерні колишньої Петрівської загальноосвітньої школи № 2 і силами однієї з підрядних організацій Криворіжжя проводить його реконструкцію.

Робота там кипить щодня. Вже впорядкована прибудинкова територія, ведуться внутрішні роботи. Приміщення буде обладнане автономною котельнею на твердому паливі, складом для його зберігання, робочими кабінетами і підсобними приміщеннями, підключене до мереж водопостачання і водовідведення, тож буде і внутрішній санвузол. Словом, «Трудова слава» незабаром отримає гарний подарунок.

Спортивні новини

«До хорошого звикаєш швидко», - говорить народна мудрість. Спіймав себе на цій думці, відчувши певне розчарування нічийним результатом в Охтирці, у матчі з «Нафтовиком-Укрнафтою», в якому «Інгулець» першим домігся успіху, але втримати переможний рахунок не зумів. Скажемо відверто: ще минулого року нічийний рахунок з однією з найстабільніших команд Першої ліги, та ще й на її полі – ми усі вважали б успіхом. Але минулого року потенціал нашої команди був зовсім іншим, відповідно до нього доводилося по ходу чемпіонату коригувати й завдання, що стояли перед командою. Цього ж року кількома переконливими і яскравими виступами «Інгулець» сам для себе визначив доволі високу планку, згідно з якою мав би претендувати на найвищі місця в чемпіонаті, разом з тим вселивши і серйозні очікування в серця своїх уболівальників. А отже рахунок 1:1 (саме так завершився поєдинок в Охтирці) був явно не тим, на що сподівалися прихильники команди. Тим більше, що по ходу гри «Інгулець» виглядав і потужніше, і цікавіше, тож очікування ці були небезпідставними. Тут слід звернути увагу ще на одну дивну закономірність: уже в третій грі поспіль нашій команді не зараховують чисто забитий м’яч, фіксуючи неіснуюче положення «поза грою». Щоправда, в домашньому поєдинку з «Черкаським Дніпром» ця помилка арбітрів докорінного впливу на підсумковий результат не мала, адже «Інгулець» і так упевнено довів гру до перемоги. А ось у поєдинку з «Арсеналом» вона, цілком вірогідно, вплинула на підсумок гри, адже в разі зафіксованого взяття воріт обидві команди зовсім по-іншому будували б тактику і стратегію подальших дій, і який вони мали б розвиток – тепер можемо тільки здогадуватися. Чи вплинув на підсумок гри з «Нафтовиком» не зарахований «чистий» м’яч Віталія Рябушка? Тут вже важко сказати, адже «Інгулець» не особливо переймався цією неприємністю, а продовжував атакувати так само цікаво, потужно й різноманітно, аж доки знову не домігся успіху. Цього разу на вістрі багатоходової комбінації опинився Владислав Клименко, який по-більярдному точним ударом спрямував м’яч у самісінький кут воріт. Сталося це на 51-й хвилині. І хоча до кінця гри залишалося ще хвилин сорок (а з компенсованим арбітром часом – взагалі майже повний тайм), наші хлопці чомусь далі стали грати «по рахунку», уже не загострюючи, а інколи і відверто «засушуючи» гру. Гадаю, в цьому і була допущена головна тактична помилка, адже перевага в один м’яч – не та, що дозволяє упевнено грати «на утримання». Тим більше з таким небезпечним суперником, як «Нафтовик». Ні, не можна сказати, що наші хлопці зовсім відмовилися від атакувальних дій: щось схоже на спроби загострити гру намагався створювати, вийшовши на заміну, Січінава, також не зовсім вдалу спробу пробити по воротах суперника зробив Олександр Мішуренко невдовзі після того, як замінив свого тезку – Акименка. Однак такими потужними силами, як до забитого м’яча, «Інгулець» вперед уже не йшов, часом подовгу намагаючись з допомогою поперечних передач витягнути гравців «Нафтовика» на себе, аби потім скористатися вільними зонами при контратаках. Але сталося так, що упо-вільнення темпу «Інгульцем» навпаки посприяло нарощуванню темпу господарями. Тим більше, що серйозно посилити їх атакувальний потенціал допоміг дуже вдало виконаний ряд замін. Адже гравці, що вийшли на поле у футболках «Нафтовика», не просто стали рівнозначною заміною своїм дещо втомленим партнерам, а й значно посилили тиск на ворота нашої команди. І на 77-й хвилині, на жаль для нас, цей тиск увінчався успіхом охтирчан: розігруючи м’яч по периметру штрафного майданчика «Інгульця», їм вдалося зробити точну націлену передачу на Антона Яременка, який головою перевів м’яч в кут воріт Ганєва.

Ганнівська сільська рада оголошує конкурс на заміщення вакантної посади спеціаліста-землевпорядника.

Загальні вимоги до кандидатів: повна вища освіта відповідного профілю, стаж роботи за спе-ціальністю не менше одного року, уміння володіти комп’ютером в обсязі користувача програмного забезпечення.

Заяви приймаються протягом місяця з дня опублікування оголошення у газеті.

За детальнішою інформацією щодо умов та оплати праці звертатися за телефоном: 9-42-21, 068-850-69-40