Про те, що являє собою стан більшості вітчизняних автомобільних доріг – зайве розповідати не доводиться, адже на сьогодні пересування ними – це справжнє випробування як для водіїв та пасажирів, так і для транспортних засобів. Навіть традиційно благополучна в питанні якості доріг Дніпропетровщина, яка раніше для нас завжди була недосяжним орієнтиром, сьогодні має шляхи ще більш занедбані, ніж наша область. Принаймні таких вибоїн, як на трасі Жовті Води – Запоріжжя (через Солоне – короткий маршрут) на Кіровоградщині знайти дуже важко.

Урядовці стверджують, що цього року на ремонт та будівництво доріг виділено величезні суми – більші, ніж будь-коли за усі роки державної незалежності. Але де вони ці суми освоюються і коли роботи по дорожній реконструкції дійдуть і до провінційних районів, таких як наш – сказати важко. Справді, на великих автомагістралях, як, приміром, з того ж Запоріжжя до Дніпра – роботи ведуться активно: задіяно кілька десятків одиниць дорожньої техніки, темпи реконструкції досить високі, якість роботи також непогана (хоча й не можна сказати, що краща, аніж це було зо три десятки років тому, ще за радянської доби). Але варто з цієї основної траси звернути в будь-яке з бічних відгалужень, як зразу в свідомості виринає картина, змальована в хронікально-документальних нарисах з циклу «Дороги війни», прочитаних колись ще в пору ранньої юності.

ПОВІДОМЛЕННЯ
про початок процедури розгляду та врахування пропозицій громадськості у проекті містобудівної документації - генерального плану населеного пункту с. Червонокостянтинівка, Червонокостянтинівської сільської ради, Петрівського району Кіровоградської області

Генеральний план населеного пункту є основним містобудівним документом на місцевому рівні, призначеним для обґрунтування довгострокової стратегії планування та забудови території населеного пункту с. Червонокостянтинівка, Червонокостянтинівської сільської ради Петрівського району Кіровоградської області, визначає принципові рішення розвитку, планування, забудови та іншого використання території. Тому було прийнято рішення про розробку генерального плану с Червонокостянтинівка, який розроблено та затверджується в інтересах відповідної територіальної громади з урахуванням державних, громадських та приватних інтересів.

Актуально!

Подбати про своє здоров’я має кожен. І, насамперед, «сердечники» та люди похилого віку. Ми підкажемо, як це зробити.

Висока температура повітря – це серйозне навантаження для організму. Перегрів здатний викликати тепловий або сонячний удар, зневоднювання, загострення хронічних захворювань і може вивести з ладу людину незалежно від віку і стану здоров’я. Наші поради допоможуть вам адаптуватися до аномальної спеки й зберегти здоров’я.

Як поводитися

17 червня 2017 року виповнилося 45 років із дня початку Вотерґейтського скандалу (Watergate).

В політичній літературі часто зустрічається поняття – «Вотерґейтська справа», але сьогодні б хотілося повернутися на 45 років назад і дізнатися, звідки ж виникло це поняття, і чому в історії США з даної теми написано не один десяток книг та статей?!

17 червня 1972 року о другій годині ночі у штабі кандидата від демократичної партії , сенатора із штату Південна Дакота Джорджа Макговерна, розташованому у вашингтонському комплексі «Во-терґейт», було затримано 5 осіб, які незаконно сюди проникли. Очільником групи, яку сучасна історія назвала «водопровідниками», був Джеймс Маккорд – колишній агент ЦРУ, також до групи увійшли Бернар Паркер, Френк Стерджіс і двоє кубинців: Вірджел Гонсалес та Евгеніо Мартінес. При обшуку у зловмисників було знайдено два мікрофони, купу грошей, набір різних відмичок.

Продовжує дивувати любителів поезії своєю самобутньою метафоричністю, несподіваною образністю та глибоким філософським підтекстом творів наш земляк Григорій Ліщенюк. Ось і нова його збірочка – «Просинь» додає нових емоційних відтінків у палітру стриманих, часом похмуро-сірих, а часом – яскравих золотаво-багряних барв, що, як і сама неповторна осінь, на якийсь досить короткий час зачаровують своєю дивовижною красою, а затим навівають відчуття невимовної туги, що з останнім опалим листочком занурює в глибокий летаргічний сон зі слабкою надією дочекатися неминучу життєдайну весну.

Академічний тлумачний словник української мови пояснює, що «просинь» - це частина синього простору неба, яку видно в розриві між хмарами чи у тумані. Однак у Ліщенюка, звичайно, ця назва має значно ширший підтекст. Просинь – це дороговказ, що веде до щасливого безтурботного буття, до ідеального справедливого суспільства, яке, на жаль, мабуть, існує лише в людській уяві, це своєрідне світло в кінці тунелю, промінчик надії у, здавалося б, зовсім безнадійному становищі.

Безодня неба вихлюпнула просинь,
Когось гукає птах у вишині.
І сіє ранок перестиглі роси,
Над вибалком, по зораній стерні.
Ховаючи у вузлуваті віти,
Казки, давно забуті усіма
Край лісу дуб старий і непривітний,
Не вірить в те, що літа вже нема.

* * *

Сивий від інею сад,
Літом забутий покіс.
Ах, цей сумний листопад,
Золото жовтих беріз!
Крилами рве чорний птах
Сірого неба шматок.
Чи віднайде у снігах
Душі замерзлих квіток?

Спортивні новини

Поки що ігри останнього, 4-го туру чемпіонату України в Першій і Другій лігах, очевидно, слід вважати найекстремальнішими серед усіх інших, які довелося зіграти командам в поточному сезоні. І причиною цього стала неймовірно спекотна погода, яка цими днями дошкуляє мешканцям, практично, усіх регіонів України – від Сходу до Заходу й від Півночі до Півдня. І хоча матч «Інгульця» з «Черкаським Дніпром» був призначений на 19-ту годину, коли, здавалося б, температурний «пресинг» уже мав послабнути, однак свисток арбітра про початок матчу пролунав саме в той момент, коли стовпчик термометра ще перебував на відмітці 350 С. І все ж, за великим рахунком, така кліматична аномалія майже не позначилася на якості гри, адже обидві команди, які в попередньому турі несподівано втратили очки («Інгулець», нагадаємо, не без допомоги арбітра поступився в гостях київському «Арсеналу», а «Черкаський Дніпро» на власному полі програв «Миколаєву») - тепер намагалися будь-що реабілітуватися перед власними уболівальниками, а відтак події на полі були не менш «спекотними», аніж температура довкілля.

Гуртом і зелені яблука смачні Лебедина родина Літній вечір

Фотовернісаж Сергія АНДРУСЕНКА.