Із сесії районної ради

Минулого тижня, після місячної перерви, депутати районної ради зібралися на свою чергову, уже 17-ту сесію районної ради сьомого скликання.

Перед розглядом питань порядку денного голова районної ради Тамара Сакара ознайомила депутатів та запрошених з кадровими призначеннями, що відбулися в районі у міжсесійний період. Зокрема, представила новопризначеного начальника відділу освіти райдержадміністрації Наталію Гавриленко. Ще донедавна, як відомо, Наталія Анатоліївна успішно працювала директором Червонокостянтинівської ЗШ І-ІІІ ст.; а тепер спробує свої сили на новій, значно серйознішій і відповідальнішій посаді. А тим часом за Червонокостянтинівкою закріплюється реноме «кузні» управлінських кадрів для ра-йонної освіти, адже, як відомо, попередник Наталії Гавриленко Григорій Москалець також свою управлінську діяльність розпочинав саме у тамтешній школі.

Пенсійний фонд інформує:

Легальна зайнятість: запитання та відповіді.

Олександрійське об’єднане управління Пенсійного фонду України надає відповіді на найбільш поширені запитання стосовно однієї з найважливіших проблем сьогодення - «тіньової» виплати заробітної плати та легалізації найманої праці:

1.З якими ризиками стикаються працівники, які погоджуються на отримання зарплати в «конвертах»?

Відповідь: Оформлення трудових відносин у законодавчо встановленому порядку, офіційне отримання заробітної плати - це державний захист від незаконного звільнення, безпечні умови праці, гарантоване право на відпочинок, своєчасно виплачена легальна заробітна плата, страховий стаж та можливість при досягненні пенсійного віку мати гідне пенсійне забезпечення.

2.Чим відрізняється «страховий» від «трудового» стажу?

Р І Ш Е Н Н Я

п’ятнадцятої сесії Ганнівської сільської ради сьомого скликання

від 30 червня 2017 року № 187/7

с. Ганнівка

Про встановлення місцевих податків та зборів на території Ганнівської сільської ради на 2018 рік

З метою упорядкування сплати до місцевого бюджету місцевих податків та зборів, відповідно до частини першої статті 67 Конституції України, керуючись пунктом 24 частини 1 статті 26, статтями 46, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Податковим кодексом України, сільська рада В И Р І Ш И Л А:

Тривають робочі поїздки керівництва району до сільських рад. Нещодавно голова райдержадміністрації Сергій Завалій разом зі своїм першим за-ступником Тетяною Панетою побував у Ганнівці.

Як і скрізь, візит розпочався з зустрічі з представниками депутатського корпусу та громади, під час якого Ганнівський сільський голова Ніна Цапенко прозвітувала про виконання бюджету та програми соціально-економічного розвитку.

У трьох населених пунктах на території сільської ради – Ганнівці, Володимирівці та Рядовому проживають 2879 жителів, діють дві загальноосвітні школи І – ІІІ ступенів – Ганнівська та Володимирівська, в яких загалом навчається 244 дитини, два ДНЗ (84 дитини), Володимирівська лікарська амбулаторія, два ФАПи, Володимирівський СБК, дві бібліотеки, 12 закладів торгівлі та два заклади громадського харчування. Базовим господарством є ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська», крім неї на території сільської ради обробляють землю 18 агроформувань та 27 одноосібників.

«Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Верховною Радою України 13 квітня 2017 року прийнято Закон України Про внесення змін до статті 15 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» щодо надання членам сімей загиблих пільг без урахування середньомісячного сукупного доходу сім’ї, яким скасовується умова про надання пільг за розміром середньомісячного сукупного доходу сім’ї.

Закон України набуває чинності з 01 липня 2017 року.

За більш детальною інформацією звертайтеся до управління соціального захисту населення районної державної адміністрації по телефону «гарячої лінії» 9-63-33.

Управління соціального захисту населення

У засобах масової інформації, здебільшого, розповідають про відомих людей – артистів, спортсменів, політиків, бізнесменів. Я ж хочу згадати простих людей, моїх сусідів. Нехай ніхто з них не став доктором наук, але всі вони на «відмінно» здали іспити в життєвих університетах, стали порядними і добрими людьми. Тож я вдячна долі, що вже майже 30 років живу поряд з ними, як в одній великій і дружній сім’ї. Кажуть, що навіть кулик своє болото хвалить, то чому б і мені не похвалити мешканців нашого будинку?

Будинок, який розташований на вулиці Центральній, №3, (що біля райлікарні), вже старенький, але влада району і селища подбала, щоб жити в ньому було комфортніше – замінили покрівлю, тож за комір нам вже не тектиме. Крім того, Марія Руденко, яка є організатором всіх справ по благоустрою будинку та двору, зібрала з мешканців кошти на ремонт каналізації, а працівники комбінату комунальних підприємств все зробили, як слід. Жителі ж будинку власними силами відремонтували лавочку. Зараз Марія Артемівна переймається заміною вхідних дверей в під’їзд.

Кожен клаптик землі навколо будинку засаджений квітами. Про це подбали Лідія Литвин, Алла Москаленко, Валентина Тараненко, Марія Руденко та Надія Кірман.

З нагоди святкування Дня молоді у спортивному залі ДЮСШ «Олімп» відбувся районний чемпіонат з волейболу за Кубок голови районної державної адміністрації та голови районної ради, в якому взяли участь збірна команда ветеранів спорту (Петрове-І), молодіжна збірна (Петрове-ІІ) та команда Іскрівської сільської ради (Іскрівка).

На початку зустрічі до усіх учасників звернулась з вітальними словами завідувач сектору молоді та спорту райдержадміністрації Ірина Лугова. Вона передала вітання і від імені керівництва району та побажала учасникам радості в улюбленій праці, натхнення на творчій ниві, людського щастя та завжди в усьому перемагати.

Олександр Сологуб - тренер Петрівської волейбольної команди «Азимут-Петрове» виступив суддею чемпіонату, а секретарем - тренер ДЮСШ «Олімп» Віталій Залізняк.

Мисливська бувальщина

Прекрасний час – дитинство! Скільки вражень і подій залишаються в тому світі!

Середа. Вечір. Осінь. Батько вже почистив рушницю, біля нього з цікавістю приводив до ладу свою гвинтівочку і я. Олег Олексійович (так звали батька на роботі, а інколи і я) чистив рушницю повільно, неквапливо, навіть трішечки задумливо. Мастилом, яким чистили рушницю, був просякнутий увесь наш одяг, тож будь-хто міг здогадатися, що ми готуємося до полювання.

Налагодивши зброю і підготувавши патронташ, пішли в гараж, адже дорога до місця полювання була неблизькою, то й довелося виганяти нашого радянського «мерседеса» - «Запорожця». Всі, напевне, чули про таку машину, адже тільки в неї та ще в гоночних автомобілів «Формули-1» двигуни розміщувалися ззаду, що й надавало певних іміджевих привілеїв «Запорожцю». Порівняння з гоночними болідами дійсно гордо звучить?

Згідно з планом триває підготовка ФК «Інгулець» до наступного футбольного сезону – чемпіонату України в Першій та Другій лігах та розіграшу Кубку. На минулому тижні наша перша команда провела свій другий спаринг, помірявшись силами у контрольному матчі з командою «Гірник-Спорт». Гра відбувалася в Горішніх Плавнях, обидві команди першочерговим завданням для себе визначили не стільки результат, стільки відпрацювання ігрових зв’язок, швидкісних комбінацій, різноманітних тактико-технічних схем. Хоча й поступатися навіть у такому товариському матчі ніхто не хотів. Свідченням чого була жорстка боротьба на усіх ділянках футбольного поля з чималою кількістю порушень правил. Удачливішими ж виявилися наші футболісти, які спромоглися наприкінці зустрічі, завдяки швидкій комбінації, забити єдиний м’яч у ворота господарів. На вістрі результативної атаки був Євген Немтінов.

А другий «Інгулець» до сезону готувався з аматорською збірною Кірово-градської області (що, як відомо, також базується на базі нашого клубу). Аматори цими днями відлетіли до Туреччини, де зіграють у фінальній стадії розіграшу Кубку регіонів УЄФА. Це право, нагадаємо, наші хлопці вибороли минулої осені в Мальті, впевнено перегравши у своїй групі аматорські команди господарів, а також Франції та Шотландії.