Як важливо, щоб на землі був мир та спокій. Адже мир - це надійне майбутнє, світло радості, здійснення мрій. Війна все руйнує, несе смерть та скорботу. Особливо це відчувається тепер, коли на нашій рідній землі гинуть невинні люди, діти залишаються сиротами, без батьківського тепла та любові.

У цей важкий для України час нам залишається молитися Богу, щоб він виявив свою милість і дарував мир нашій рідній землі, бо тільки йому це під силу.

У храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці міста Кропивницький відбулося масштабне свято хорової музики «Молитва вустами дітей-2017» як підтримка миру в нашій Україні. Учасників та гостей привітала заступник начальника департаменту культури, туризму та культурної спадщини Кіровоградської облдержадміністрації Людмила Тищенко. Потім до присутніх звернувся настоятель храму протоієрей Євгеній Назаренко. Після привітань під церковний передзвін у небо злетіли різнокольорові повітряні кульки і святкове дійство розпочалося. Не зважаючи на негоду, учасників свята (біля 400 дітей та дорослих) гостинно прийняв храм, а глядачі розмістилися на балконі. Дитячі хорові колективи співали церковні піснеспіви та молитви, зокрема спільно прозвучала молитва - гімн Миколи Лисенка «Боже Великий, Єдиний». Свято продовжилось ходою під звук духового оркестру до музичного училища, біля якого в знак миру та доброї волі в небо випустили голубів. В концертній залі музичного училища усі учасники продемонстрували свої підготовлені твори, на завершення знову прозвучала спільна молитва в один голос.

Концертна програма свята хорової музики була надзвичайно насичена, у її рамках відбулися виступи, творчі відеопрезентації дитячих та юнацьких хорових колективів дитячих музичних шкіл, шкіл мистецтв області, загальноосвітньої школи та музичного училища.

Загалом у заході взяли участь 18 хорових колективів з районних центрів та міст Кіровоградської області, зокрема хор «Барвінок» Петрівської музичної школи (керівник - Оксана Копійка).

По закінченні концертної програми учасники свята мали змогу взяти участь у творчих локаціях: «Містечко майстрів», для абітурієнтів «Як стати музикантом», «Культура артиста», «Дерево бажань» «Екомістечко «Моя Україна», фотоавтограф (селфі - містечко), а також виграти в лотереї па-м’ятні подарунки на згадку про чудове свято.

Дякуємо всім, хто організував та підтримав це дитяче свято! Дякуємо всім хоровим колективам за чудові виступи, за творчість, щирість та натхнення! Миру та процвітання нашій Батьківщині, а всім учасникам - здоров’я і творчих успіхів!

Олена Приходкова.

На знімках: учасники хору «Барвінок» під час молитви за Україну у Храмі Пресвятої Богородиці (м.Кропивницький); петрівчанка Тетяна Ігнатьєва (на знімку у верхньому ряду третя зліва) разом з однокурсниками - студентами музичного училища під час виконання «Молитви вустами дітей-2017».