Відзначення 72-ї річниці перемоги у Другій світовій війні в нашому районі пройшло, як і завжди, на високому рівні. Єдиним «недоліком» можна вважати хіба що те, що дуже мало вже ветеранів-фронтовиків змогли взяти участь в урочистостях. Життя людське не вічне, наймолодшим воїнам Перемоги уже далеко за 80, тож майже всі вони вже відійшли у вічність. А значить ще більше нашої уваги і шани потребують ті, хто зміг дожити до наших днів.

До проведення урочистостей по відзначенню Дня перемоги органи влади, як районні, так і місцеві, підійшли відповідально. В усіх місцевих громадах пройшли урочисті мітинги, концерти, покладання квітів до могил загиблих воїнів, поминальні обіди, були вшановані ветерани війни, які отримали продуктові набори, грошову допомогу, ті, що мали можливість, взяли участь в урочистих заходах, зустрічах з молоддю.

Петрівська селищна рада, крім участі в урочистому мітингу та покладанні квітів, виділила грошову допомогу двом учасникам бойових дій (по 3000 грн.), придбала для них продуктові набори. В рамках відзначення свята організувала поминальний обід і приготування каші для учасників масового заходу, який пройшов у парку відпочинку. Крім того, в рамках свята пройшли змагання зі стрільби серед молоді та ветеранів, учні Петрівського НВО «ЗШ І – ІІІ ступенів – гімназія» підготували флеш-моб.

Богданівська сільська рада виділила грошову допомогу ветеранам (по 1500 грн.), організувала урочистий мітинг, покладання квітів, концерт із залученням школярів та вихованців дитячого садка.

Водянська сільська рада також організувала мітинг, покладання квітів і поминальний обід, за рахунок місцевого бюджету придбала для де-в’яти односельців, які мають статус учасника війни, продуктові набори вартістю 300 грн., а керівники місцевих сільгосппідприємств В.Больбот та Г.Огир надали спонсорську допомогу учасникам АТО та воїнам-афганцям по 300 грн.

На території Ганнівської сільської ради також пройшов мітинг і покладання квітів, в місцевій школі – лінійка-реквієм. Крім того, 8 травня відбулося покладання квітів біля обеліска в с.Недайвода. В заходах по відзначенню Дня Перемоги взяли участь місцеві вокальні колективи – самодіяльний народний ансамбль «Тополя» і ансамбль «Журавки».

Як вже сказано вище, мітинги і покладання квітів пройшли в усіх територіальних громадах. Крім того, в Зеленому організували святковий концерт і ви-ділили учасникам війни по 500 грн., в Іванівці також виділили грошову допомогу двом учасникам війни (по 300 грн.), організували частування учасників заходу солдатською кашею і концертну програму із залученням вихованців ДНЗ. В Іскрівці також вихованці ДНЗ і школярі підготували концерт, тут пройшло богослужіння в місцевій церкві, змагання з футболу, ветеранам вручили продуктові набори від місцевих фермерських господарств.

Чечеліївська сільська рада організувала мітинги в Чечеліївці та Олександрівці, святковий концерт, поминальний обід, спонсорами якого стали керівники базових сільгосппідприємств Олександр Поворознюк та Сергій Даценко, учасникам війни (36 чоловік) виділили по 200 грн. грошової допомоги.

У Червонокостянтинівці одному ветерану виділили 400 грн. грошової допомоги, організували концерт із залученням школярів. Школярі і вихованці дитячого садка дали концерт для учасників урочистостей в с Козацькому. Святкові концерти пройшли також в Малинівці і Новому Стародубі. Тут двоє ветеранів отримали грошову допомогу по 500 грн. від сільської ради, а також окремо ще й від місцевих підприємств.

Досить насиченою була програма святкових заходів в Луганській сільській раді: мітинг, концерт за участі самодіяльних вокалістів сільського Будинку культури та школярів, для ветеранів і гостей було влаштовано святковий обід, футбольні змагання, вечір відпочинку для молоді.

Крім районної влади та органів місцевого самоврядування до організації та проведення святкових заходів активно долучилися керівники сільгосп-підприємств: ТОВ «Агрофірма П’ятихатська» Олександр Поворознюк, СВК «Агрофірма Маріампольська» Костянтин Міщанін, ПСП «Зарічне» Андрій Давидовський, СВК «Росія» Володимир Максімов, СФГ «Надія» Іван Педан, ПСП «Райпольське» Володимир Деркач, ФГ «Вершино-Власівське» Григорій Сидоренко, ТОВ «Валентина» Олександр Шостак.

Висловлюємо щиру подяку всім цим людям, керівництву району, органів місцевого самоврядування за те, що ми достойно відзначили 72-у річницю перемоги у Другій світовій війні, вшанували пам’ять наших земляків та мільйонів жертв війни.

Олег Гіюк, голова ради районної організації ветеранів України.