У районі стартував конкурс на кращий проект з вирішення проблемних питань соціально-економічного і культурного розвитку

30 травня 2017 року в сесійній залі районної ради відбулось публічне представлення старту конкурсу на кращий проект в рамках районної програми взаємодії «Майбутнє – спільна справа» (далі - Конкурс).

В заході взяли участь: голова Петрівської районної державної адміністрації Сергій Завалій; голова Петрівської районної ради Тамара Сакара; директор департаменту по зв’язках з громадськістю та регіональному розвитку м.Кривий Ріг та східних регіонів Приватного акціонерного товариства «Центральний гірничо-збагачувальний комбінат» Групи «Метінвест» Дмитро Мурашко; менеджер з регіонального розвитку ПрАТ «ЦГЗК» Зоя Пожарська; керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних органів міністерств і відомств України в районі; сільські, селищні голови; керівники закладів освіти, культури та охорони здоров’я району; керівники комунальних підприємств, установ, організацій та закладів; керівники громадських організацій; засоби масової інформації; громада району.

Метою Конкурсу є відбір кращих проектів, спрямованих на вирішення проблемних питань соціально-економічного і культурного розвитку окремих територій, підприємств, установ і організацій району.

Організаторами конкурсу є: районна державна адміністрація; районна рада; Приватне акціонерне товариство «Центральний гірничо-збагачувальний комбінат»; інші грантодавці.

Конкурсний відбір проектів буде проводитись по 4 узагальненим напрямам, в яких буде діяти 8 номінацій, а саме:

1. Житлово-комунальне господарство:

Затишний двір (облаштування прибудинкових територій, розбивка алей і клумб, встановлення урн, лавочок, огородження, організація освітлення).

Чиста вода (реконструкція та ремонт систем водопостачання, встановлення приладів обліку та очищення води.

Енергозбереження та енергоефективність (заміна віконних прорізів та дверних блоків, ремонт покрівель, реконструкція та ремонт систем теплопостачання, використання відновлюваних джерел енергії).

2. Освіта

Кращий клас (покращення матеріально-технічної бази класів навчальних закладів шляхом фінансування ремонтів, закупівлі шкільних меблів, комп’ютерної та оргтехніки, обладнання).

Здоровий спосіб життя (будівництво та облаштування дитячих ігрових і спортивних майданчиків, встановлення вуличних тренажерів, придбання обладнання та інвентаря для занять спорту).

3. Культура

Сучасна бібліотека (проведення ремонтів, встановлення Інтернету, придбання літератури, комп’ютерної та оргтехніки в бібліотечні заклади).

Розвиток аматорського мистецтва (сприяння діяльності аматорських колективів шляхом придбання музичних інструментів, концертних костюмів).

4. Охорона здоров’я (придбання медичного обладнання, здійснення енергозберігаючих і енергоефективних заходів, покращення матеріально-технічної бази, проведення ремонтів приміщень).

Умови Конкурсу передбачають фінансування мікропроектів загальним обсягом фінансування від 30,0 до 150,0 тис. грн., у тому числі грант ПрАТ «ЦГЗК» на фінансування 1 проекту – від 15,0 до 75,0 тис. грн.

Джерелами фінансування конкурсу виступають цільова благодійна фінансова допомога ПрАТ «ЦГЗК» в сумі 500 тис. грн., кошти місцевих бюджетів, спонсорів та громади.

Розподіл витрат на фінансування проекту наступний:
50% - цільова благодійна фінансова допомога ПрАТ «ЦГЗК»
25% - кошти місцевих бюджетів
20% - спонсорські кошти
5% - кошти громади

Обсяг коштів, спрямований на реалізацію кожного проекту, може бути збільшений за ініціативою будь-якої зі сторін.

Загальний прогнозний бюджет Програми складає 1 млн. грн.

До участі в конкурсі запрошуються офіційно зареєстровані на території району:
громадські (неприбуткові) організації;
комунальні підприємства, установи і заклади;
органи самоорганізації населення (ОСББ, житлово-бу-дівельні кооперативи, будинкові, вуличні комітети та інші).

Етапи проведення конкурсу: 

Строк реалізації етапу Етап
30 травня Старт Конкурсу
30 травня - 30 червня Приймання проектних заявок
03 - 07 липня Експертиза проектів та визначення переможців Конкурсу
10 - 14 липня Презентація переможцями Конкурсу своїх проектів
17 - 21 липня Укладання договорів з переможцями Конкурсу
24 липня - 25 грудня Реалізація проектів
Протягом 10 днів з дня закінчення реалізації проекту Публічне відкриття побудованих, відремонтованих та реконструйованих в ході конкурсу об’єктів
До 01 лютого 2018 року Подання переможцями Конкурсу звітів про стан реалізації проектів

Ініціативні групи населення і громадяни можуть брати участь в Конкурсі через учасників, що відповідають умовам Конкурсу.

Заявки від комерційних організацій, політичних партій і релігійних організацій не приймаються і не розглядаються.

Заявки на участь в Конкурсі подаються в електронному та паперовому вигляді секретарю конкурсної комісії (начальнику відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури райдержадміністрації).

Заявник має право подати не більше 3 заявок для участі в Конкурсі.

Заявки розглядаються конкурсною комісією, яка визначає проекти-переможці та ухвалює рішення про переможців конкурсу з урахуванням загального обсягу коштів, передбачених на фінансування проектів.

У випадку, якщо рівень заявки, що надійшла по одному напряму конкурсу, буде визнаний конкурсною комісією незадовільним, комісія ухвалює рішення про визнання конкурсу в цьому напряму таким, що не відбувся, а кошти спрямовує на інший напрям.

За результатами оцінювання формуються 2 списки учасників конкурсу – основний (до якого включаються переможці) та резервний.

Пріоритетність фінансування проектів визначається згідно з кількістю балів, набраних заявками за результатами оцінювання.

По завершенню Конкурсу з організацією-переможцем укладається відповідний договір.

Організації-переможці забезпечують організацію роботи з розробки проектно-кошторисної або кошторисної документації для виконання робіт по проектам, а також щодо отримання необхідних погоджень і дозвільних документів.

У разі, якщо протягом 2 місяців з дати прийняття рішення про визначення переможців конкурсу реалізація проекту не розпочата, конкурсна комісія має право прийняти рішення про дискваліфікацію переможця конкурсу та його заміну учасником з резервного списку.

Якщо проект передбачає будівництво, реконструкцію, капітальний ремонт інфраструктурного об’єкта (або об’єкта благоустрою), цей об’єкт повинен бути прийнятим на баланс відповідного підприємства, установи, організації або до комунальної власності відповідної територіальної громади сільської, селищної ради у відповідності до вимог чинного законодавства.

Повний текст рішення районної ради від 04 травня 2017 року № 290 «Про конкурс на кращий проект в рамках районної програми взаємодії «Майбутнє – спільна справа», яким затверджений Порядок проведення конкурсу та утворена конкурсна комісія, а також апліка-ційна форма заявки на участь в конкурсі розміщені на офіційному веб-сайті райдержадміністрації в розділі «Економіка», рубрика «Конкурс на кращий проект в рамках районної програми взаємодії «Майбутнє – спільна справа».

Контакти для довідок: тел. 9-62-62, 097-418-64-93, e-mail: ekonom@petrovo.kr-admin.gov.ua, gorbanets@ukr.net (відділ економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури райдержадміністрації).