14 травня - День Матері

Ось уже кілька років поспіль другої неділі травня в Україні відзначають День матері. Це свято, яке є поширеним в багатьох країнах планети, не є новим і для українців: колись, близько майже сотні років тому, його відзначали й на значній території нашої нинішньої держави. Затим – чи то з ідеологічних, чи то з якихось громадсько-політичних міркувань на багато десятиліть воно було скасоване. І лише в 1990-му, а офіційно - в 2000-му році воно знову повернулося до нас.

Хтось його шанує як одне з найголовніших, комусь для того, щоб звикнути до нього – потрібен ще певний час. А от для учнів 4-В класу Петрівського НВК (підопічних Т.О.Лютої) це свято – одне з найулюбленіших, адже юні вихованці добре розуміють, що усім хорошим, що є в житті, вони зобов’язані своїм мамам – власне, як і самим життям. Тож про своє ставлення до мам, про свою любов до них повідомляють у тематичних шкільних творах, написаних спеціально до свята. Кілька з цих творів ми пропонуємо й вашій увазі.

Моя рідненька

Мамо, матінко, матусю, мамочко моя. Ти подарувала мені життя. Я так тебе люблю!!!

У моєї мами троє дітей – я, сестричка Ілона і братик Віталик. Матуся нас дуже любить. Дає нам все тільки найкраще. Кожному з нас здається, що вона найбільше любить саме його. Я переконаний, що я її улюблений син, бо я - найменший. Ілонка вважає, що вона – улюблена мамина дитина, бо вона – єдина донька; а Віталій говорить, що він – бо мама народила його першим і він вже подарував їй онучку. Та скільки б ми не переймалися цим питанням, мама тільки сміється і говорить, що ми всі її улюблені діти!

Наша матуся молода та гарна. Вона завжди красиво, стильно і сучасно одягається. Матінка дуже любить татуся. Особливо мама щаслива, коли тато дарує їй коштовності та парфуми. А ще мама любить, коли ми всією сім’єю подорожуємо. Вона, як сонце в нашому домі! Коли вона на роботі, здається, ніби велика хмара прикрила яскраве небесне світило. Говорять, що на роботі мама серйозна та вимоглива, але я ніяк не можу уявити її такою. Матусі завжди все про мене відомо. Їй достатньо тільки глянути на мене, щоб зрозуміти, як я себе почуваю. Вона така ніжна і лагідна зі мною, всім серцем за мене переживає. А я всім серцем її люблю. Найбільше мені подобається радувати її високими оцінками (хоча це не завжди легко), хорошими вчинками та слухняністю. Коли мені це не вдається, матуся довго у мене про все розпитує і обов’язково дасть пораду, яка виправить всі негаразди. Я хочу, щоб мама завжди посміхалась і жила вічно! Коли матуся постаріє, я буду її голубити і радувати так, як вона зараз голубить і радує мене.

Матінко, обіцяю тобі завжди бути слухняним, відмінно навчатися, ніколи тебе не засмучувати! Тільки будь завжди поряд, моя рідненька!!!

Олександр Поворознюк

Моя матінка

Ще сонечко спить. За вікном темрява. Та мої очі розплющуються, бо носик відчуває такі аромати, що влежати неможливо. Матуся прокидається раніше за сонечко. Я зістрибую з ліжка і біжу на кухню.

- Прокинулась, донечко! – ніжно говорить матінка. – Доброго ранку, зірочко! – лагідно обнімаючи і цілуючи мене, промовляє вона.

Так радісно починається кожен мій день!

Моя мама добра, лагідна, талановита, гарна, ніжна, турботлива. Саме вона подарувала мені життя, навчила ходити, розмовляти, малювати. Матінка не тільки смачно готує, вона ще й справжній художник! Мама талановита в усьому, за що береться. Особливо гарно їй вдається пекти торти. Така смакота! Пальчики оближеш!!! Мама для мене - приклад в усьому: в охайності, в старанності, в урівноваженості, в наполегливості, в красі. Моя мама – ідеальна!!!

Я люблю свою матінку понад усе!!!

Поліна Горбанець

Життя моє – матуся

Матінка! Мама! Матуся! Як я тебе люблю!!!

Моя мама добра, працьовита, красива, ніжна, лагідна, ласкава, турботлива, розумна, талановита, розважлива, весела! Ось яка вона, матінка моя! Все матуся вміє, все розуміє, життю радіє. Вона щаслива, коли ми з Сонечкою і татом всім задоволені. Мама завжди про нас піклується. Вона шиє нам з сестричкою сучасні модні сукні. Хоч на подіум! Матуся щоденно балує нас витонченими смачними стравами. Я найбільше люблю її неперевершені супчики. Татусеві подобається мамина піца. Сонечка залюбки ласує її оладками і млинцями. Смакота та й годі! Мама нікого не обходить своєю увагою. У нас дома є папужки, собачка і кішечка. Вони теж люблять нашу матусю. Вона не тільки дбає про них, а й виховує. Наприклад, Мотя вже вміє виконувати деякі команди, а Люсинда чітко знає своє місце. Поряд з мамою всім затишно і комфортно! Цей твір я не закінчу ніколи, якщо буду писати все про маму. Вона у нас – ідеальна!!!

Матінко, ти – саме життя. Прекрасне, радісне, щасливе, удатне життя нашої сім’ї!!!

Поліна Діброва

Матусенька моя

Мою матусю звати Олена. Вона дуже гарна, як прекрасна Олена з казки.

Мама дуже смачно готує. Найсмачніше у неї виходить борщ. Їсти його - справжня насолода. Він – цілющий. Я його вживаю замість пігулок, коли у мене болить живіт. Лікує бездоганно!!!

Матінці доводиться багато працювати, щоб забезпечити гідне життя нам з сестричкою. Вона все робить для того, щоб ми жили якнайкраще! Як би мама не стомилася, вона завжди знаходить час для того, щоб поспілкуватися зі мною і з Сашенькою. Я так люблю ходити з нею на прогулянки! З матінкою завжди весело та цікаво. Я стараюсь допомагати мамі в усьому. Радую її хорошими оцінками. Люблю обіймати її, особливо, коли вона повертається заморена з роботи.

Люблю її, матусеньку мою!!!

Данило Ященко

Моя матінка

Моя матінка – найкраща у світі!

Вона ні хвилини не сидить без роботи. Навіть у вільний час – працює з задоволенням. У мами є хобі – готувати різні страви. Найбільше їй подобається готувати піци. Від них мене й за вуха не відтягнеш! Матуся дуже гарна, доброзичлива, дбайлива. Вона завжди піклується про мене, в усьому і завжди допомагає. Я так люблю говорити з мамою. ЇЇ слова звучать краще наймелодійнішої пісні. Вони мене зачаровують, заспокоюють, розраджують, переконують, звеселяють. Тільки мама вміє так зі мною спілкуватись. Люблю матінку мою!!! Роблю все для того, щоб вона була щасливою: завжди її слухаюсь, відмінно навчаюсь, прибираю в своїй кімнаті, допомагаю мамі в усьому. Мені приємно радувати матусю.

Люблю тебе, мамулю, ти – моя радість!

Олександр Євтушенко

Моя матуся

Я люблю свою матусю, для мене вона – найкраща!

Матінка дала мені життя, навчила мене ходити, розмовляти, читати. Мама добре куховарить. Ми з нею часто граємо в ігри, ходимо на прогулянки. Якщо мені щось не зрозуміло, матуся терпляче мені все пояснює, розтлумачує, допомагає в усьому. Мама завжди дбає про мене, підтримує в скрутну хвилину. Я з задоволенням їй в усьому допомагаю: мию посуд, чищу картоплю, пилосошу. А найбільше я люблю смакувати її борщем. Мама говорить, що вона найщасливіша, коли я отримую високі оцінки. Люблю її радувати!!!

Будь завжди здорова, матінко моя! Ти – найрідніша людина в світі для мене. Люблю тебе, єдина моя!!!

Дмитро Каплун

Моя мама – найкраща!

Я дуже люблю свою маму.

У мене добра, привітна, врівноважена матуся. Вона завжди про мене піклується. Матінка щоденно мене питає:
- Як у тебе справи в школі, синочку?

Люблю відповідати:
- Прекрасно, матінко!

Але, на жаль, у мене не завжди так отримується. Найчастіше підводить дисципліна. Мама мені терпляче пояснює, що від орга-нізованості залежить якість моїх знань.

Мама переймається за моє майбутнє, хоче, щоб я став успішним. Матінка у мене не тільки турботлива, вона ще й красива і талановита. Мама пише вірші, малює, вишиває. Я люблю свою матінку понад усе! Пишаюсь нею. Мрію, щоб мама була завжди щасливою!

Будь завжди здорова і успішна, люба матінко моя!!!

Микола Скидан