Спортивні новини

Безрезультативною нічиєю з рахунком 0:0 закінчилася зустріч 28-го туру чемпіонату України з футболу в Першій лізі між «Інгульцем» та кова-лівським «Колосом». І хоча цей поєдинок не був особливо насичений гострими моментами, видовищними небезпечними атаками, в цілому гра уболівальникам сподобалася. «Колос» показав себе доволі сильним, відмобілізованим колективом, який невипадково посідає високу четверту сходинку в чемпіонаті. Тож приємно, що «Інгулець» аніскільки не поступався минулорічним чемпіонам Другої ліги і навіть виглядав дещо переконливіше в щільній позиційній боротьбі. Трохи засмучує, що ось уже другий матч поспіль ми не вміємо скористатись чисельною перевагою: як і в попередній грі з «Вересом», цього разу ще в першому таймі за друге грубе порушення був вилучений з поля півзахисник ковалівців Віталій Гавриш, однак жодних дивідендів з цього вилучення (у вигляді результативної атаки на ворота гостей) ми не здобули. Так, звичайно, у футболі чисельна перевага на одного гравця не є таким вагомим бонусом, як, наприклад, в хокеї, і все ж ковалівцям тепер довелося докладати значно більше зусиль, аби перекривати і страхувати усі ігрові зони. Втім, на жаль для нас, вони з цим завданням справилися. І все ж ми подякуємо нашим хлопцям за гру, яка в їхньому виконанні справді була дуже непоганою. Зрештою, і вилучення в складі «Колоса» сталося через те, що його гравці змушені були неодноразово зупиняти атаки «Інгульця» недозволеними прийомами, не встигаючи за стрімкими контратаками наших футболістів. Відтак, аналізуючи те, чим був позначений для нас звітний тур: втратою двох очок чи навпаки, - здобутим хоч одного залікового пункта – напевне, більше схилимося до останнього.

Певне побоювання викликає гра наступного, 29-го туру в Краматорську, де нашу команду прийматиме тамтешній «Авангард». «Авангард» - доволі сильна, збалансована по усіх лініях команда, яка в восьми весняних турах набрала вже дванадцять очок, поступившись, щоправда, тому ж «Колосу» і «Десні», але перегравши «Верес», не говорячи вже про команди з дна турнірної таблиці. Однак найбільше, відверто кажучи, викликає побоювання навіть не стільки потенціал цієї команди, скільки уміння її власників «працювати» з арбітрами, свідками чого ми усі були на стадіоні у Петровому в жовтні минулого року. Втім, хочеться вірити, що й в суддівському корпусі трапляються порядні й принципові арбітри, принаймні ми на це дуже сподіваємося.

Не змінилися турнірні позиції і в «Інгульця-2», який в рамках Чемпіонату Другої ліги також розійшовся нульовою нічиєю в Горностаївці з місцевим «Миром». А на момент виходу цього номера з друку будуть відомими вже й результати ігор 29-го туру, тож про них розповімо у наступному матеріалі. Тим часом побажаємо удачі обом нашим командам – «Інгульцеві» в двобої з «Авангардом», а «Інгульцеві-2» - в поєдинку з хмельницьким «Поділлям», неупередженого суддівства, яскравої та видовищної гри і, звичайно ж, приємного для усіх нас результату.

Володимир Кіфенко.