Шановному аноніму повідомляємо!

Нещодавно на адресу Петрівської селищної ради надійшло анонімне звернення, в якому йдеться про вирубування дерев в Петровому працівниками селищної ради.

Шановний аноніме, хочу повідомити Вам, якщо Ви не помічали цього раніше: на протязі останніх 50-ти років дерева в нашому селищі зовсім не омолоджувалися, не обпилювалися і взагалі ними ніхто не займався. На території селища місцями утворилися такі непролазні хащі, що на них навіть страшно дивитися, не говорячи вже про безпеку життєдіяльності людей, які щоденно проходять чи проїжджають поряд. По вулицях Ворошилова та Фрунзе на автошляхах були такі тунелі, що шкільний автобус навіть не мав змоги підвозити дітей до школи.

А нещодавно, неподалік 7-го будинку, що по вулиці Літвінова, впало аварійне дерево, хоча мешканці даної території були проти того, щоб це дерево видалити. Добре, що цього разу все обійшлося без травмування людей.

До мене, як до селищного голови, надходить безліч звернень від мешканців селища, керівників підприємств, установ, організацій, які здійснюють свою діяльність на території селищної ради, з проханням надати дозволи на проведення санітарної обрізки та знесення аварійних сухостійних дерев. Для того, щоб привести у відповідний вигляд ці дерева, необхідно провести величезну роботу.

Задля запобігання виникнення надзвичайних ситуацій (руйнації будівель, травмування людей, пошкодження ліній електропередач), пов’язаних з поваленням дерев, селищною радою проводиться робота щодо обрізки аварійних та сухостійних дерев, санітарної обрізки дерев (обрізуються сухі та уражені гілки, проводиться робота по їх омолодженню).

Один із способів омолодження дерев – полярдирування (глибока омолоджуюча обрізка). Це обрізка верхньої частини дерева з видаленням гілок поблизу їх відходження від стовбура. При такій обрізці крона дерева швидко відновлюється за рахунок прокидання великої кількості сплячих бруньок.

Санітарне обрізання крони виконують для того, щоб позбутися старих, хворих, сухих і пошкоджених гілок, а також гілок, спрямованих всередину крони або зближених одна з одною.

Тому, у відповідності з підпунктом 7 пункту «а» статті 30 та підпунктом «б» статті 33 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтею 28 Закону України «Про благоустрій населених пунктів», постановою Кабінету Міністрів України від 01 серпня 2006 року № 1045 «Про затвердження порядку видалення дерев, кущів, газонів, квітників у населених пунктах», виконавчий комітет Петрівської селищної ради видає ордери на проведення санітарної обрізки дерев та знесення аварійних сухостійних дерев на підставі актів обстеження зелених насаджень.

Натомість Петрівською селищною радою постійно здійснюється озеленення селища. На протязі 2016 - 2017 років висаджено 310 саджанців берези, 86 саджанців липи, 100 саджанців кримської сосни, 60 саджанців горобини, 110 кущів самшиту, 179 кущів троянд, 260 кущів багаторічної декоративної гвоздики, висаджуються квіти.

З метою підтримання санітарного стану та покращення благоустрою селища хочу вкотре звернутися до несвідомих громадян, які вже отримали попередження щодо приведення до належного санітарного стану своїх садиб, захаращених непотребом та бур”янами. Шановні петрівчани! Приведіть свої території, земельні ділянки у відповідний привабливий вигляд. Якщо кожен із нас подбає про свій двір, оселю – це був би внесок кожного із нас в благоустрій рідного селища.

P.S.
В припарковій зоні по вулиці Святковій, біля аптеки ФОП «Єріскін В.П», Петрівською селищною радою було придбано та насаджено 127 саджанців дерев, та, на жаль, поки готувався матеріал до друку, якісь негідники, вирвали та викрали 21 саджанець дерев липи. І знову запитання: кому заважали ці молоді саджанці і навіщо їх знищувати? Незрозуміло, правда ж?..

Світлана Тилик, Петрівський селищний голова