У контексті складної воєнно-політичної ситуації в Україні вкрай важливим для чоловіків віком від вісімнадцяти до двадцяти п’яти років залишається питання призову до армії. З одного боку, багато хто з них схильний до захисту своєї країни, особливо у важкі для неї часи, і це обумовлено вихованням, оскільки з раннього дитинства в голови вкладалась думка про доблесть і звитягу захисників-патріотів України на усіх етапах її доволі непростої історії. З іншого боку, в епоху ринкових стосунків мало хто згоден просто так віддати своє життя, не отримуючи при цьому якихось матеріальних стимулів. На думку багатьох громадян, кожен повинен займатись своєю справою: лікарі – лікувати, вчителі – навчати, військові – захищати Батьківщину.

Згідно із Законом України «Про військовий обов’язок і військову службу» призовники, які мають вищу освіту, служать один рік, а ті, хто не має такого диплома – протягом одного року і шести місяців.

Нещодавно, на виконання відповідного Наказу Міністра оборони України, розпочався черговий весняний призов новобранців на строкову службу до лав Української армії. З нашого району уже відправлено п’ятьох юних захисників, які навчатимуться боронити кордони нашої держави. Згідно наказу районного військового комісара призовниками новобранцями стали: Сергій Балдьонок, Дмитро Копійка, Дмитро Мороз, Вадим Ровний та Сергій Пушка. Зранку до районного військкомату для офіційної церемонії відправлення юних захисників прибули волонтери, священик, представники Петрівського військкомату, колишні воїни-учасники АТО, завідувач сектору мобілізаційної роботи та родичі юних захисників. Олег Откидач, заступник військового комісара, закликав новобранців служити чесно і гідно, повернутися до своїх домівок змужнілими і відповідальними. Також до цих побажань приєднався і завідувач сектору мобілізаційної роботи Олег Гіюк, який наполегливо радив хлопцям ніколи не втрачати зв’язок зі своїми рідними та районним військкоматом. Протоієрей Дмитро помолився разом з усіма учасникам церемонії і подарував кожному новобранцю натільний хрестик та ладанку, як обереги від усього лихого. Керівник районної волонтерської організації Алла Горністова запевнила юних захисників, що вони завжди перебувають під пильною увагою і дбайливою опікою своїх земляків.

Тож мужності та удачі нашим молодим воїнам!

Олена Приходкова.

На знімках: Олег Гіюк дає настанови молодим захисникам під час офіційної церемонії відправлення новобранців до лав Української армії.