Щорічний обласний конкурс виконавської майстерності учнів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів(ПСМНЗ) Кіровоградщини під назвою «Паросток» завершився великим оглядом хорео-графічних колективів у залі обласної філармонії.

Упродовж трьох місяців солісти й творчі колективи проходили мистецький відбір на шкільному, місцевому та обласному конкурсах. У заключному турі «Паростка» взяли участь творчі колективи та виконавці з 33-х музичних та мистецьких шкіл області. Петрівщину представили учні музичних шкіл нашого району. Журі у складі провідних спеціалістів Кіровоградського музичного училища та мистецького факультету Державного педагогічного університету ім. В. Винниченка відзначило яскраве виконання, гарний рівень підготовки учнів, високопрофесійну роботу викладачів.

У номінації народні інструменти (баян), «сольний виступ», відзначились: Ярослав Котеленець, учень 2 класу - ІІІ місце та учень 7 класу Кирило Пушка - ІІ місце в обласному конкурсі (викладач - А.Мотько). Також з гарними результатами виступили хореографічні колективи Петрівської ДМШ, які отримали нагороди: у номінації «Дитяча хореографія» ансамбль «Карамельки» - ІІ місце і «Dance – Провінція» також ІІ місце (керівник - М.Дробязко). Вперше на цьому конкурсі було започатковано приз за кращий сценічний костюм, і його отримали наші «Карамельки». З гарними результатами виступив фортепіанний дует у складі: Ірини Іванченко та Василя Каленіченка, які одержали диплом за участь (викладач - Оксана Котеленець). Молодший хор «Барвінок» (викладач - Оксана Копійка, концертмейстер - Оксана Котеленець) - ІІІ призове місце.

На заключному концерті на сцені філармонії виступатимуть переможці обласного конкурсу, яких відзначили нагородами та дипломами. А впродовж травня – серпня на талановитих юних музикантів Кіровоградщини очікують нові конкурси на теренах України і зару-біжжя.

Успіху вам та всілякої підтримки в Рік дитячої творчості!

Олена Приходкова.

На знімках: Оксана Копійка зі своїми вихованцями з хорового колективу «Барвінок» під час виступу у Кропивницькому.