Кримінальна хроніка

До Петрівського відділення поліції Долинського відділу поліції звернувся 63-річний чоловік, мешканець одного з сіл району з повідомленням про те, що під час спільного відпочинку його знайомих у нього вдома, в нього було викрадено 750 гривень. Також останній повідомив, що вказані грошові кошти він зберігав під подушкою на своєму ліжку.

Дане повідомлення було внесене до Єдиного реєстру досудових розслідування та розпочато досудове розслідування за фактом вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу України.

На місце пригоди виїхала слідчо-оперативна група.

У ході проведення досудового розслідування були допитані в якості свідків особи, які відпочивали в день вчинення крадіжки у потерпілого та було встановлено, що в той день останній попросив одного зі своїх гостей сходити в магазин та купити продукти харчування, при цьому в присутності своїх знайомих дістав грошові кошти в сумі 50 гривень з-під подушки у кімнаті, де залишались ще грошові кошти в сумі 750 гривень.

В подальшому працівниками поліції було встановлено, що, в якийсь момент в будинку залишався наодинці 57-річний односелець потерпілого, раніше не судимий, який скориставшись цим, ви-крав зазначені грошові кошти. Зловмисник у вчиненні вказаного злочину зізнався та пояснив, що вчинив його з власних корисливих спонукань, достовірно знаючи, що ці злочинні дії не будуть ніким помічені.

Зловмиснику оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України «Таємне викрадення чужого майна». За скоєне чоловіку загрожує покарання у виді штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправних робіт на строк до двох років, або арешту на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років, - розповів начальник Петрівського відділення поліції Долинського відділу поліції Олександр Лисенко.

Прес-служба Петрівського відділення поліції.