10 лютого 2017 року на сесії сільської ради був затверджений звіт сільського голови за 2016 рік.

На території Петрівської сільської ради знаходиться чотири населених пункти: с. Лани, с. Зелений Гай, с.Олександро-Ма-р’ївка та с. Петрівське (нині - Козацьке). Сіль-ська рада займає площу 8438,74 га в т .ч. в межах 715,8 га за межами 7722,94 га. Станом на 01.01.2017 року кількість фактично проживаючого населення становить 2302 чоловіки (зареєстрованих -1095). На території сільської ради налічується 921 житловий будинок.

Також на території сільської ради діють Петрівська ЗОШ І – ІІІ ступенів, дошкільний заклад освіти «Колосок», чотири торговельні точки, кафе – бар, Петрівський ФАП, поштові відділення в c.Петрівське та Олександро-Мар”ївка, приміщення сільської ради , 2 заправки (газова та ПММ).

Спільно з виконкомом та депутатами сільської ради спрямовуємо свої зусилля на виконання радою своїх повноважень, на пошук методів і підходів до розв’язання назрілих, гострих, життєвих питань. У практичній діяльності увагу приділяю сесійній роботі, яка складається з пленарних засідань постійних комісій. При всіх складнощах сучасного життя сільська рада цілеспрямовано проводить свою роботу по удосконаленню форм координації діяльності виконавчого комітету.

В 2016 році проведено 9 сесій сільської ради, 12 засідань виконкому сільської ради, на яких розглянуто понад 36 питань і прийнято, відповідно, скільки ж рішень. Розглядалися питання благоустрою,медичного, культурного, торговельного обслуговування населення,про безпеку життєдіяльності, питання сільського бюджету, земельні та інші питання, які потребували вирішення. Вчинено 314 нотаріальних дій, проведено реєстрацію 18 державних актів цивільного стану, видано громадянам 1983 довідки різноманітного характеру. Виконкомом сільської ради здійснюється контроль за власними рішеннями та документами вищестоящих організацій. Інформація про хід виконання документів, які перебувають на контролі, надається до відділів райдержадміністрації у встановлені терміни.

Виконуючи Указ Президента України щодо забезпечення реалізації громадянами конституційного права на звернення, виконкомом опрацьовано 250 звернень громадян, які були розглянуті на місці. Як правило, всі звернення я читаю особисто, веду прийом громадян щоденно, незважаючи на встановлений графік. Переймаюсь проблемами виборців, громади, все роблю для того, аби позитивно вирішити порушені проблеми.

Звернення громадян розглядаються спеціалістами сільської ради. Окремі з них розглядалися комісійно, при необхідності залучалися фахівці районних служб, з виїздом на місце.

У межах повноважень, визначених конституцією та законами України, робота сільського голови, виконавчого комітету, депутатського корпусу була спрямована на реалізацію поставлених завдань, на закріплення досягнутих у минулому позитивних позицій, пошуку шляхів покращення роботи сільської ради, наповнення бюджету, тісну співпрацю з керівниками установ та організацій, розташованих на території сільської ради, на ефективне використання фінансових та матеріальних ресурсів, на забезпечення інтересів територіальної громади у всіх сферах життя. У своїй роботі, я, як сільський голова, керуюсь Конституцією України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Правилами благоустрою населених пунктів сільської ради, земельним кодексом, та іншими законодавчими актами.

Одним з найважливіших завдань сільської ради є робота по наповненню місцевого бюджету, адже коли є кошти, тоді розвивається громада. На жаль, мої попередники залишили величезний борг за спожиту питну воду (1674,74 тис грн.) який за рішенням Господарського суду Кірово-градської області перед Жовтоводським водоканалом треба сплатити за два роки. У цьому році сплачено 1190,3 тис. грн., тоді як за ці кошти планувалося відремонтувати клуб або провести ямковий ремонт доріг, виконання роботи по вуличному освітленню, замінити вікна в Петрівському ФАПі, надавати субвенцію на медикаменти, відремонтувати покрівлю в дитячому садочку, замінити вікна та двері, утеплити хоча б фасад дитячого садка, закупити дитячі майданчики, установити вуличні спортивні майданчики для молоді, надати субвенцію Петрівській ЗОШ І – ІІІ ступеня для безкоштовного харчування дітей І-4 класів. А ми тепер сплачуємо борги минулих років.

Не зважаючи на це, сільською радою проводився підвіз дітей з с.Олексанро-Мар’ївка в Козацьке 81663 грн., для функціонування ДНЗ «Колосок» витрачено 481061 грн, в т. ч. за тех-обслуговування газопроводу - 2288 грн., проектна документація пожежної системи - 5200 грн., перевірка пристроїв блискавкозахисту - 1500 грн., придбання бензопили – 4148 грн., придбання продуктів харчування – 88044 грн., встановлений котел для твердого палива

Організація та проведення громадських робіт на суму 3361грн., благоустрій сіл, придбано та установлено 2 зупинки в селі Олександро-Мар’ївка - 11649 грн., проводиться прибирання на кладовищах, утримання бібліотеки та культури, виготовлена схема землеустрою - 40793 грн.

Надання субвенції для забезпечення діяльності Петрівської ЗОШ - І – ІІІ ступенів в сумі 35000 грн.

На виконання заходів районної програми со-ціального захисту малозабезпечених верств населення (пільгове перевезення) -5000 грн.

Для забезпечення діяльності Петрівського ФАПу – 11370 грн.

Надання субвенції на виконання заходів районної програми соціальної підтримки учасників АТО і членів їх сімей – 5000грн.

Для створення сектору реєстрації місця проживання фізичних осіб – 14200 грн.

На забезпечення діяльності трудового архіву – 7700 грн.

Також надавалися субвенції районному бюджету на виконання заходів районних програм.

Протягом року адміністративною комісією сільської ради проведено 5 засідань, на яких розглядались питання щодо санітарного стану прилеглих до житлових будинків територій. Проводилась роз’яснювальна робота та надавались попередження жителям сіл щодо утримання прилеглих територій. В основному люди адекватно реагують на зауваження та попередження, наводячи порядок біля осель. Також попередження надаються організаціям та установам села, які не наводять санітарний порядок на підпорядкованих територіях.

Учні та вчителі беруть активну участь в організації та проведенні як державних, так і загальноосвітніх свят, проведенні робіт із благоустрою.

На протязі 2016 року постійно підтримувався належний порядок на прилеглих територіях в установах, розташованих на території сільської ради, регулярно проводились «санітарні дні» по наведенню порядку та благоустрою, за необхідності проводилось обкошування узбіччя доріг, території сільських кладовищ. На протязі року проводився централізований вивіз сміття Петрівським КП. На протязі року було забезпечено вчасне розчищення вулиць населених пунктів від снігу. Встановлені автобусні зупинки.

Медичне обслуговування населення територіальної громади здійснюється працівником Петрівського ФАПу, куди щодня звертаються за медичною допомогою жителі громади.

Ділові стосунки склалися між сільською радою та поштовими відділеннями. Поштове відділення займається реалізацією товарів першої необхідності, обслуговуванням пенсіонерів, прийомом комунальних платежів та надає інші послуги.

Щира подяка нашим спонсорам, а саме - ТОВ «Агрофірма П’ятихатська» (генеральний директор - О.Г. Поворознюк), ФГ «Сім Вітрів», ФГ «Овен», ФГ «ВІОС», ФГ «СВІ-ТОЧ», ФГ « СІМА».

Кожного року вже стало традицією проводити свято села в населених пунктах, святкування до Жіночого Дня 8 Березня, Новорічні свята, 8 Травня, День молоді, День соборності, День незалежності, День людей похилого віку, День захисту дітей, День святого Миколая, Різдвяні свята, вшанування воїнів інтернаціоналістів, 14 грудня - День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції, 26 квітня - вшанування учасників ЧАЕС.

Шановні односельці! Я щиро вдячна за проведену спільними зусиллями роботу в нашій територіальній громаді. Сільська рада покладає надію на вашу підтримку і допомогу у виконанні намічених завдань та планів. Оцінюючи досягнуте, знаючи проблеми, будемо активно вести пошук шляхів їх вирішення, щоб забезпечити прискорення позитивних зрушень в економіці і соціальній сфері, спираючись на зростаючий рівень організаторської роботи, конструктивну співпрацю сільської ради, громадян і господарських працівників, які діють на території сільської ради.

Наталія Лепська, Петрівський сільський голова.