Про це лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко наголосила в ефірі програми «Подробиці тижня» на телеканалі «Інтер», коментуючи ситуацію щодо незаконного перебування в сесійній залі представників Національної поліції.

«Це поганий симптом, коли ігнорується все: Конституція, Закон України, Регламент. Це говорить про те, що зникає правова держава, зникає верховенство права і використовується право сили!» – обурено наголосила вона.

Лідер «Батьківщини» нагадала, що Нацполіцію до сесійної зали завели представники «Народного фронту», і розповіла, що подала до ГПУ та СБУ заяву про злочин проти тих, хто це зробив.

Окрім цього, також до регламентного комітету подана заява щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності депутатів, які «грубо обійшлися з парламентом України».

«Вони завели поліцію для того, щоб залякати залишки опозиції у Верховній Раді, яка ще намагається боротися. Вони продемонстрували силу, порушивши і Конституцію, і Регламент, і навіть основи здорового глузду. Вони завели Національну поліцію до парламенту для того, щоб продемонструвати, що закон в країні тепер нічого не вирішує, а вирішує – груба сила», – пояснила Юлія Тимошенко.

Окрім того, політик нагадала, як спікер Андрій Парубій не пустив до парламентської трибуни для звернення до влади і народу України представницю матерів патріотів, які знаходяться в полоні в окупантів, хоча про це просила фракція «Батьківщина».

«Пан Парубій сказав, що це заборонено законом, і матерям військовополонених в залі Верховної Раді не місце! Він відправив усіх матерів хлопців, що страждають в полоні, – на балкон. І сказав, що це – незаконно. Але саме Парубій разом з президентом і з «Народним фронтом» – з усіма пустив Нацполіцію до парламенту. Це означає, що силовикам можна, а матерям військовополонених – ні!» – обурено наголосила народний депутат.

Отже, на думку лідера «Батьківщини», чинний парламент є «парламентом грубої, нахабної, цинічної олігархії, і це – поганий симптом».

«Нам, українцям, агресивна поліцейська держава не потрібна. Нам потрібна правова, чесна по відношенню до людей держава», – підсумувала Юлія Тимошенко.

Мілана Александрова.