У ці перші березневі дні свій день народження відзначає Олександр Григорович Поворознюк – людина, яка чимало корисного робить для розвитку і популяризації нашого ра-йону. А найголовніше – зробила дійсністю те, про що сотні уболівальників Петрівщини не могли сподіватися навіть у найсміливіших своїх фантазіях, подарувавши жителям ра-йону висококласне футбольне видовище.

От скажіть відверто: хтось міг собі уявити ще років зо 5-6 тому, коли на місці колишнього петрівського стадіону утворився вигін, на якому випасалися корови та кози, що невдовзі тут знову буде красень-стадіон. Та не лише стадіон, а ще й команда, до якої помірятися силами приїжджатимуть такі відомі у футбольному світі клуби, як «Іллічівець» з Маріуполя, «Верес» з Рівного, «Волинь» з Луцька, «Буковина» з Чернівців… Ще й зараз, пишучи ці рядки, мені здається, що пишу якусь неймовірну фантастичну казку… Але ж це не казка, це - дійсність, хоч би якою неймовірною вона не здавалась!

Я себе особливо великим знавцем футболу не вважав ніколи, але свого часу з великим задоволенням ходив на стадіон, де вболівав за наш ще колишній «Інгулець». Щоправда, було це, здається, ще за радянських часів. Давно вже немає тієї команди, немає вже серед живих і частини її футболістів, серед яких в пам’яті залишилися такі яскраві фігури, як Володимир Федоров, Іван Висоцький, Сергій Лістарін, Олександр Дитюк… Словом, здавалося, що петрівський футбол помер назавжди разом з розтрощеним і розібраним парканом довкола стадіону, на якому колись величезними літерами було написане гасло: «Выше знамя советского спорта!»

І ось зусиллями, а головне – палким ентузіазмом Олександра Григоровича футбол знову повернувся на Петрівщину. Та ще й як повернувся: такої потужної, висококласної команди не було ще ніколи в її історії. А стадіон! Це ж казка, а не стадіон – з закритими від опадів місцями для уболівальників, зі зручними пластиковими сидіннями, з сучасними освітлювальними системами та системами автоматичного поливу, яких навіть не усі команди Прем”єр-ліги мають, з кольоровим електронним табло! А ще хочу зазначити, що футбольні змагання на нашому стадіоні є єдиними на всю Українську Першу лігу, які уболівальники мають можливість відвідувати безкоштовно! І це при тому, що, настільки мені відомо, на Олександра Григоровича чиниться певний тиск з боку офіційних осіб Федерації, аби він запровадив хоча б невисоку плату за квитки. Та поки що тримається. Тож напередодні наступного – майже не сумніваюсь – знову цікавого і захоплюючого футбольного сезону хочу від імені усіх уболівальників Петрівщини висловити щиру вдячність Олександру Григоровичу за такий щедрий подарунок, побажати йому в день народження та й в усі інші дні лише гарного настрою, яскравих перемог як на футбольному колі так і в усіх бізнесових справах, тепла і поваги від друзів, рідних та близьких.

І, користуючись нагодою, хочу звернутися через газету до Олександра Поворознюка як депутат селищної ради і як мешканець вулиці Паркової з проханням чи клопотанням від нашої громади.

Шановний Олександре Григоровичу!

Ми просимо Вашого втручання в долю колишнього нашого торгового центру, в якому колись були красень-універмаг, магазини колишнього райпо «Техніка», «Гастроном», інші споруди. Ви, безумовно, бачите, в якому вони зараз перебувають жахливому стані, як вони псують зовнішній вигляд нашого селища. Я знаю, що більшість цих будівель захищені правами власності, і їх власників знайти вже неможливо. Що там існують ще й інші якісь юридичні перепони. Водночас, як ми уже всі бачимо і розуміємо: немає таких труднощів, які Ви не змогли б розв’язати. Тож на Вас уся надія! Он який чудовий тенісний корт Ви збудували на місці колишнього молочного магазину! Можливо, допоможете нашій громаді і в колишньому торговельному центрі навести порядок, щоб він став, нарешті, єдиним культурно-побутовим ансамблем з Парком відпочинку, з центральною частиною селища? Та й з колишнім кінотеатром, зрештою, щось уже потрібно робити. Адже він має вже такий жалюгідний вигляд, що, напевне, навряд чи зможе безпечно використовуватися за будь-яким призначенням. Словом, будемо Вам дуже вдячні, якщо допоможете хоча б зрушити цю проблему з «мертвої точки».

І насамкінець, ще раз прийміть наші щирі вітання з днем народження! Хочемо побажати Вам міцного здоров’я, незгасної енергії, здійснення усіх грандіозних планів та ідей, усього самого найкращого!

З глибокою вдячністю і повагою Ігор Корнієнко, депутат селищної ради, палкий уболівальник ФК «Інгулець».