Кримінальна хроніка району


Пригода сталася у лютому поточного року, пообідньої пори, вихідного дня. Небайдужі громадяни села Новий Стародуб помітили біля одного з кладовищ мікроавтобус. Підійшовши ближче, звернули увагу на водія, що зачинив транспортний засіб і пішки зібрався йти в напрямку поля.

Така підозріла поведінка чоловіка змусила людей огледіти прилеглу територію. За кілька метрів від місця перебувало ще двоє чоловіків, які не помітили сторонніх, адже були зайняті тим, що розбирали металеві конструкції огорож із могил та демонтували металеві столи. Неочікувана поява сторонніх осіб змусила молодиків втікати, однак зрозумівши, що безслідно сховатись на території засніженого поля у них шансів небагато, вирішили зупинитися і розповісти для чого приїхали на кладовище.

В подальшому, в результаті роботи на місці пригоди слідчо-оперативної групи Петрівського відділення поліції, виявлено та вилучено знаряддя злочину, а саме - молот, ключі, пилку по металу, та приготовані до вивозу металеві елементи огорож та інших частин з могил на кладовищі.

Затриманими «на гарячому» виявилися троє мешканців Олександрійського району, два з яких раніше притягувалися до кримінальної відповідальності за вчинення злочинів проти власності.

По даному факту Петрівським відділенням поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 297 (наруга над могилою) Кримінального кодексу України. За ці дії особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 7 років. Нині підозрюваних перевіряють на причетність до скоєння інших подібних злочинів.

Коментар надав О.О.Лисенко, начальник Петрівського відділення поліції