Інформація щодо необхідності дотримання правил дорожнього руху регулярно з’являється на сторінках «Трудової слави», цій темі присвячені сюжети на провідних телеканалах України, з правилами руху знайомляться школярі, регулярно проводяться змагання юних інспекторів дорожнього руху. Та, незважаючи на це, засоби масової інформації щодня повідомляють про дорожньо-транспортні пригоди, які часто мають сумні наслідки. На дорогах гине більше людей, ніж на війні – в зоні АТО.

На жаль, час від часу дорожньо-транспортні пригоди трапляються і на території нашого району. Нещодавно в с. Олександрівці двоє підлітків вирішили покататися на мотоциклі «ИЖ – Юпитер». Зрозуміло, що зимою, коли дороги слизькі, навіть досвідченим автомобілістам і мотоциклістам слід бути надзвичайно уважними, тож не дивно, що юнак, який був за кермом, не справився з керуванням і допустив зіткнення з автомобілем «Шевроле – Авео». На щастя, ніхто не загинув, але в результаті аварії пасажир мотоцикла дістав тілесні ушкодження і був госпіталізований в одному з лікувальних закладів м. Олександрії.

Тож ще раз нагадуємо всім учасникам дорожнього руху, як тим, що знаходяться за кермом транспортних засобів, так і пішоходам, що на дорозі, особливо зимової пори, коли вона слизька, слід бути надзвичайно обережними, аби не стати учасником дорожньо-транспортної пригоди. Особливу увагу батькам слід звернути на дітей, яким дорослі повинні розповідати про правила поведінки на дорозі. Лише неухильне їх дотримання вбереже від біди.

Наталія Рудяченко, інспектор з БДР у Петрівському районі.