Сергій ЛавриненкоВодночас на клубному сайті своїми враженнями про минулий сезон, про плани підготовки команди до другої частини чемпіонату та селекційну роботу поділився головний тренер «Інгульця-2» Сергій Лавриненко. Його  інтерв’ю  також  подаємо  до уваги наших читачів.

- Сергію Дмитровичу, як би Ви оцінили той відрізок чемпіонату, який команда провела під Вашим керівництвом?
- Звичайно, однозначно його оцінити досить складно, адже очолив я тренерський штаб в розпал сезону (Сергій Лавриненко став до керма команди 6 вересня), коли вже завершився термін дозаявки. Відтак  ми не мали вже особливо вагомих важелів на те, щоб кардинально вплинути на ситуацію. Зокрема,  не мали можливості запросити когось для підсилення гри, чого потребувала, передусім, захисна лінія команди. Тому у нас вдалі, успішні матчі чергувалися з відверто провальними. Прикладом таких провалів можна назвати зустріч з «Гірником-Спорт», коли через прикре вилучення вже на восьмій хвилині у нас «посипалася» вся схема побудови гри. Також провальною, безумовно, є й гра з командою «Оболонь-Бравар», коли ми впродовж якихось восьми хвилин пропустили одразу три м’ячі. Втім, є й поєдинки, які можемо занести собі в актив. Зокрема, на мою думку, досить непоганими у нас вийшли останні домашні матчі, коли ми здолали ФК «Полтаву», «Скалу», «Арсенал-Київ». Та й нічия з лідерами Першої ліги – ФК «Іллічівець» стала можливою завдяки повній самовіддачі, за що я дуже вдячний своїм футболістам.

- Що ж, перша частина чемпіонату вже залишилася позаду, а який маєте план підготовки до другої частини сезону?
- На зимовий період ми запланували три повноцінних збори. Перший з них розпочнеться 16 січня на нашій навчально-тренувальній базі у Володимирівці. Тоді ж футболісти пройдуть і медогляд. Далі, до кінця січня комплектуватимемо команду, награватимемо оптимальний склад. Зрозуміло, що для цього без контрольних спарингів з сильними командами не обійтися. Тож ще один навчально-тренувальний збір проведемо в Туреччині, адже в цей час там, на Анталійському узбережжі, свою передсезонну підготовку проводять чимало добротних команд з багатьох європейський країн. З кимось із них обов’язково поміряємося силами.
- Які критерії підбору футболістів до команди?
- Перший і найголовніший з них - це відповідність їх підготовки рівню Першої ліги. Адже президент ставить перед нами високі завдання, тож для їх досягнення маємо підібрати і відповідних виконавців. Фінансова складова нашого клубу стабільна. Тож будемо прагнути до того, аби на усіх позиціях у нас була гідна конкуренція, рівно-цінна заміна. Тоді отримаємо можливість за потреби, варіювати склад, вносити по ходу гри тактичні зміни. Крім того – конкуренція – є сильним мотиватором для кожного з футболістів, аби наполегливо тренуватися, самовдосконалюватися в професійному плані, підвищувати рівень своєї майстерності. Відсутність же конкуренції неминуче призводить до регресу.

За матеріалами сайту ФК «Інгулець».