призовники: Ігор Таранець, Олександр Фалюн, Ігор НасіканУ ті кілька десятиліть, коли наша країна жила спокійним мирним життям, служба в рядах Збройних Сил вважалася почесною місією кожного юнака, адже після її проходження він ставав справжнім чоловіком. Мабуть, тому цю важливу у його житті подію відзначали не лише рідні, але й друзі та колеги з розмахом і навіть не один день. Все змінилось відтоді, як на Україну несподівано напала колись братня сусідня держава. Тоді поряд з бійцями поріділих добровольчих батальйонів, які пішли боронити Вітчизну ще з Майдану, на багатьох ділянках зіткнення стали протистояти ворогу воїни Збройних Сил України.
Нині вже завершується черговий осінній призов юнаків до Збройних Сил, лави яких в останній партії поповнили наші земляки Ігор Таранець із Новомануїлівки, Олександр Фалюн з Нового Стародуба та Ігор Насікан з Петрового. З напутнім словом до них звернувся Петрівський військовий комісар Олександр Братченко. Він повідомив, що спочатку вони будуть обов’язково направлені в навчальний підрозділ, після якого на місце постій-ного проходження служби у військову частину. Вже починаючи з перших днів перебування в лавах ЗСУ, воїнам нараховується заробітна плата. Олександр Володимирович закликав хлопців нести службу гідно, аби не осоромити наш район, а отримані подяки від керівництва військових частин свідчитимуть про високу відповідальність наших призовників.

рідні проводжають своїх майбутніх воїнівГолова районної ради ветеранів Олег Гіюк у напут-ньому слові наголосив, що лише армія навчить їх дисципліни, відчуття колективізму та справжньої чоловічої дружби. Від районної ветеранської організації та від Петрівської районної адміністрації Олег Володимирович побажав хлопцям з честю виконати свій обов’язок так, аби їх родини і всі ми могли ними пишатися.
Священик Дмитро Городецький зазначив, що у нашого народу є така традиція: батькам молитися за дітей, які вирушали у далеку дорогу. Тому він запропонував спільно помолитися за майбутніх воїнів та за їх щасливе повернення. Також отець Дмитро нагадав, що хлопці стають чоловіками саме тоді, коли усвідомлюють, що за свої слова і вчинки потрібно відповідати на землі перед людьми, а на небі - перед Господом. Ось чому потрібно бути міцним не лише тілом, але й духом. Духовний наставник побажав призовникам повернутися до своїх домівок живими і неушкодженими, а також, щоб на Україні нарешті настав мир, а наші воїни стояли на його захисті.
Нині, як ніколи ще за часів незалежності України, звання воїна ЗСУ викликає велику повагу в народі. Тож побажаємо нашим землякам з честю виконати свій громадянський обов’язок, стати гідними захисниками Вітчизни.

Сергій АНДРУСЕНКО.

На знімках: призовники: Ігор Таранець, Олександр Фалюн, Ігор Насікан; рідні проводжають своїх майбутніх воїнів.