у ролі Діда - Василь Калениченко, Баба - Ірина Іванченко, Колобок – Назар ПіснийНемає такої людини на Землі, яка би не любила музику. Вона відкриває нові світи і виконує благородну місію об’єднання людей.
У наскельних малюнках печер Африки збереглися малюнки, що належать давно зниклим племенам. Вже тоді зображувалися люди з різними музичними інструментами. Для нас назавжди залишиться нерозкритою таємницею музика, що звучала для тих поколінь.
Однією з найдавніших у світі вважається китайська музика. Цьому є не одне підтвердження. Археологами знайдено найдавніші інструменти, а в 2000 році створений був цілий музей даної спрямованості. Всі експонати датуються 5, 4 і 2 тисячоліттям до н.е.Музика - одна з прекрасних естетичних цінностей людства. Вона сприяє гармонізації нашого загального світовідчування, виступає інструментом самовираження і натхнення, служить джерелом непередаваних відчуттів і емоцій.
Щорічно Всесвітній день прекрасного і дивовижного світу музичного мистецтва відзначається проведенням чудових концертів та концертних програм, за участю кращих художніх колективів, музикантів та артистів. Повсюдно звучать безцінні твори і шедеври, що стали надбанням світової музичної культури.

спільне фото на згадкуЯк і щороку, традиційно в цей день дитяча музична школа знову відкрила свої двері та запросила глядачів і поціновувачів музичного мистецтва для перегляду музичної вистави «Колобок», яку представили глядачам в сучасній інтерпретації. Головними героями казки були учні даного закладу. Їхній виступ прошов на «ура», тож по завершенню вистави кожний хотів сфотографуватися із своїм улюбленим героєм. Задоволеними залишилися всі: і учні, і глядачі, і викладачі. А ще з нагоди відзначення цього прекрасного свята, за сприяння відділу культури і туризму райдержадміністрації, музичній школі був подарований сучасний комп’ютер, який суттєво покращить можливості навчально-виховного процесу.
Музика ніколи не старіє, вона дозволяє нам доторкнутися не тільки до часів її авторів, але і заглянути в наше майбутнє, відчути автентичність цього моменту.

Олена Приходкова.

На знімках: у ролі Діда - Василь Калениченко, Баба - Ірина Іванченко, Колобок – Назар Пісний; спільне фото на згадку.