бджолярі пропонували мед на будь-який смакНаприкінці минулого тижня на території готельно-розважального комплексу «Маєток Countrу club» пройшло заздалегідь анонсоване свято квітів, меду, вина і сиру. Гарному настрою учасників та гостей свята сприяла чудова сонячна погода, око милували розкішні композиції з квітів, фруктів, овочів та всіляких прикрас, гості мали змогу придбати різноманітні сорти меду та напоїв з нього, яблука, взяти участь у дегустації вин та сиру в цікаво оформленому у стилі «ретро» винному погребі.
Участь у заході взяли голова районної ради Тамара Сакара та заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета. Гостей маєтку привітав його господар Іван Жилка. Саме він і був ініціатором свята, яке пройшло за підтримки керівників району Сергія Завалія та Тамари Сакари.
-Вітаю вас на території готельно-розважального комплексу, яка є територією успіху, – промовив Іван Павлович, звертаючись до гостей. - Ми вже не вперше приймаємо тут учасників різноманітних заходів.

свої композиції презентують колективи Петрівської ЗШ І ст. та РБКНам казали, що не годиться влаштовувати свята та розваги, коли країна воює. Та я вважаю, що не годиться сидіти і плакати та горювати, бо саме цього хотів би ворог. Ми захищаємо Батьківщину, але живемо повноцінним життям, в якому завжди знайдемо місце для радості і святкового настрою. Адже, не зважаючи на війну, багато робиться задля поліпшення зовнішнього вигляду Петрового та інших населених пунктів, якості життя. Переконаний, що і нинішнє свято вам сподобається. Адже ви станете свідками яскравого дійства, зможете скуштувати вина кращих українських та закордонних виноробів, сири, пригоститися в нашому бунгало, купити чудовий мед та яблука. Тож бажаю вам гарного настрою і всього найкращого.
Тамара Вікторівна також привітала учасників, передала найкращі вітання і побажання від Сергія Завалія, висловила подяку за гостинність господарю комплексу.
колектив РБКОцінювало квіткові композиції журі, до складу якого входили Іван Жилка, Тамара Сакара, Тетяна Панета та начальник відділу культури та туризму райдержадміністрації Наталія Подкопаєва.
Допоки вони знайомилися з композиціями, учасники свята переглядали концертну програму, в якій взяли участь народний самодіяльний ансамбль автентичного співу «Джерело» Олександрівського сільського клубу, народний самодіяльний вокальний ансамбль «Тополя» Володимирівського СБК та інші виконавці названих клубних установ. Родзинкою концерту був виступ гостей – жіночого вокального ансамблю з Новгородки «Мрійниці», які запропонували глядачам низку запальних пісень, за майстерне виконання яких були нагороджені щирими оплесками.
Кращі бджолярі, окремі автори та колективи, які представили квіткові композиції, самодіяльні артисти отримали відповідні нагороди, а крім того - усі учасники свята були винагороджені чудовим настроєм та незабутніми враженнями від яскравого дійства.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

у святі взяли участь і такі екзотичні персонажі, як «радянський міліціонер» у формі зразка 20-х - 30-х років минулого століття на імпровізованій сцені новгородківські «Мрійниці»

дегустація вин та сирів хтось з журналістів мав на озброєнні навіть дрон, який кружляв над головами учасників свята

представниця Петрівської сільської ради Лілія Чорнопольська отримує нагороду не залишився без нагороди і колектив райдержадміністрації та районної ради

головний приз за кращу квіткову композицію отримав колектив Петрівської ЦРЛ

На знімках: бджолярі пропонували мед на будь-який смак; свої композиції презентують колективи Петрівської ЗШ І ст. та РБК; у святі взяли участь і такі екзотичні персонажі, як «радянський міліціонер» у формі зразка 20-х - 30-х років минулого століття; на імпровізованій сцені новгородківські «Мрійниці»; дегустація вин та сирів; хтось з журналістів мав на озброєнні навіть дрон, який кружляв над головами учасників свята; представниця Петрівської сільської ради Лілія Чорнопольська отримує нагороду; не залишився без нагороди і колектив райдержадміністрації та районної ради; головний приз за кращу квіткову композицію отримав колектив Петрівської ЦРЛ.

Медовий фестиваль

Тепле сонце у зеніті
Та в леткім тумані даль
І осінні перші квіти,
Це-медовий фестиваль.

Він до кожного з нас лине
І снаги всім додає.
І в ці радісні хвилини
Світ новим нам постає.

Скрізь меди лиш сріблом-злотом
В бризках сонячних ряхтять,
І у кожного охота
Цю красу покуштувать.

У пориві тут єдинім
Кожен враз стає мастак:
І милішає дівчина,
І сильнішає козак.

Радо нам відпочивати,
Та в потоці різних справ
Ми не можем забувати,
Хто це свято дарував.

Всіх на ймення не згадати
О цій радісній порі.
Це ще не лауреати,
Але славні бджолярі

Тож повага їм і слава,
За їх праведні діла.
Було б добре, щоб держава
Їм належне воздала.

Лиш би стихли врешті війни,
Зникли сумніви й печаль
І щоб став вже традиційним
Наш медовий фестиваль.

Григорій Морозов