керівництво району знайомиться з ходом ремонту районного музеюОстаннім часом в нашому районі, в першу чергу - в районному центрі, розпочалися вражаючі зміни на краще. Оновлюється вигляд селища, ремонтуються і будуються нові об’єкти інфраструктури і соціальної сфери.
Голова районної державної адміністрації Сергій Завалій, голова районної ради Тамара Сакара та заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета побували на деяких об’єктах, ознайомилися з ходом їх ремонту.
Біля районного музею історії їх зустріла начальник відділу культури та туризму райдержадміністрації Наталія Подкопаєва, яка розповіла про зроблене та плани на найближчий час. На ремонт музею передбачено 190 тис.грн. Наразі в приміщенні вже замінені вікна і двері, тривають роботи по зовнішньому оздобленню (із застосуванням технології «короїд») з утепленням, ремонтом підмурівка, також планується заміна покрівлі на метало-черепицю.
Буде облаштовано і територію, прилеглу до музею. Перед його фасадом створять сквер у вигляді карти району, в якому буде можливість відпочити на лавочках, частина експозиції музею буде розташована на його території, в тому числі музей раритетної сільськогосподарської техніки, який дещо змінить свою дислокацію.

у відремонтованій залі малої операційноїКерівники району ознайомилися також з ходом робіт по заміні покрівлі районного Будинку культури.
Великий обсяг робіт передбачено виконати на об’єктах охорони здоров’я райцентру. Тут гостей супроводжували і давали пояснення головний лікар центральної районної лікарні Микола Яновський та головний лікар  районного центру первинної медико-санітарної допомоги Геннадій Кім.

Вже завершено ремонт перев’язувального кабінету (малої операційної), на стадії завершення ремонт хірургічного кабінету (вартість робіт близько 35 тис.грн.), розпочато поточний ремонт рентгенкабінету головного корпусу (190 тис.грн.). Тут вже зроблено вентиляційну систему, триває ремонт цокольного поверху головного корпусу ЦРЛ (передбачено 100 тис.грн., але фінансування доведеться збільшити), придбано 5 потужних високоефективних газових котлів (84 тис.грн.), придбано потужний насос для безперебійного водопостачання приміщення ЦРЛ. В кінці серпня розпочнуться роботи з облаштування каналізаційної мережі поліклінічного відділення (406 тис.грн.), який планується завершити в цьому році.
Зараз вже виконані роботи з належного облаштування кімнати для зберігання наркотичних засобів в центрі первинної медико-санітарної допомоги. Невдовзі розпочнуться роботи по заміні вікон в головному та інфекційному корпусах ЦРЛ.
Сергій Завалій і Тамара Сакара залишилися задоволеними якістю й темпами ремонтних робіт на всіх об’єктах як культури, так і охорони здоров’я, тож висловили подяку керівникам установ і зауважили, що завжди готові надати необхідну допомогу задля успішного завершення намічених планів.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

в рентгенкабінеті ще не все зроблено в кімнату для зберігання наркотиків доступу стороннім не буде

На знімках: керівництво району знайомиться з ходом ремонту районного музею; у відремонтованій залі малої операційної; в рентгенкабінеті ще не все зроблено; в кімнату для зберігання наркотиків доступу стороннім не буде.
Фото автора