захід до Дня Конституції УкраїниНаприкінці  червня  працівниками Петрівського РВ КВІ УДПтС України в Кіровоградській області, за участю підоблікових осіб, проведено захід до Дня Конституції України. Підобліковим розповідалося та було продемонстровано документальний фільм про конституційні права і свободи людини і громадянина, адже права людини представляють собою певні можливості, необхідні для її існування та розвитку.
У 1996 році Верховна Рада України, висловлюючи суверенну волю громадян нашої держави і спираючись на багато-вікову історію українського державотворення та на світовий досвід, прийняла Основний Закон України — Конституцію, що стала реальною і дієвою основою розбудови незалежної демократичної держави як повноправної учасниці світового співтовариства.
Конституція увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України. Її найвища юридична сила, верховенство права, по-літична, економічна та ідеологічна багатоманітність — фундаментальні засади, на яких ґрунтується сьогодення і вибудовується майбутнє українського народу.

Хай мир і взаєморозуміння сприяють подальшій розбудові нашої державності, становленню достатку в кожній сім’ї.

Григорій Лось, фахівець з питань соціальної роботи із суб’єктами пробації Петрівського РВ КВІ УДПтС України в Кіровоградській області