Сергій Завалій та Ігор Демєнтьєв оглядають ділянки відремонтованої дорогиПоїздки стають комфортнішими 

Аварійний стан доріг - одна з наболілих проблем не лише на  місцевому рівні, але й в усій державі загалом, адже  накопичувалася вона роками і не розв”язувалася  нібито через  брак коштів. У всякому разі так  пояснювали представники влади та дорожньої  служби . У нашому районі найбільше дошкуляв автомобілістам, перевізникам та пасажирам незадовільний стан доріг по трасі Петрове – межа Олександ-рійського району та Петрове-Червонокостянтинівка - межа Дніпропетровської області, жахливий стан якої зафіксував відеореєстратор покійного Кузьми Скрябіна, відео якого, з його коментарями, було викладене в Інтернеті. З цього ж  приводу кілька років поспіль надходило багато скарг від громадян та автоперевізників районному та обласному керівництву під час особистих прийомів.  Голова обласної державної адміністрації  С.А.Кузьменко взяв розв”язання цих  проблем на особистий контроль. І ось, нарешті, згідно державної програми надійшли кошти, і нині ведуться ремонтні роботи у вказаних напрямках руху.  

 ідуть ремонтні роботиПетрівський райавтодор по олександрійському напрямку вже полагодив 15 км дороги з 23, що потребують ремонту. На це було використано 485 тонн асфальту. Нині, разом з колегами з Новгородківського району, дорожники працюють на криворізькому напрямку, де триває ямковий ремонт на проміжку дороги до межі Дніпропетровської області на протязі 17 км. Ці роботи на завершальному етапі, залишилося відремонтувати близько кілометра.
На цьому тижні голова райдержадміністрації Сергій Завалій цікавився ходом ремонтних робіт на цій ділянці, безпосередньо зустрівшись з дорожниками та начальником Петрівського райавтодору Ігорем Де-ментьєвим. Під час спілкування, Ігор Геннадійович повідомив, що залишилося покласти асфальт на найбільш проблемному відрізку. Потім потрібно ще, по можливості, підсипати узбіччя і знищити чагарники. Сергій Володимирович зазначив, що ці питання потрібно ви-рішувати спільними зусиллями громади, так, як це було зроблено на олександ-рійському напрямку.

Сергій АНДРУСЕНКО.

На знімках: Сергій Завалій та Ігор Демєнтьєв оглядають ділянки відремонтованої дороги; ідуть ремонтні роботи.