завідуюча МТФ Олена Кормільченко та слюсар Євген КормільченкоТваринництво - досить трудомістка галузь, та, незважаючи на це,  сільгосппідприємство, очолюване депутатом районної ради Андрієм Давидовським,  має амбітні плани щодо її розвитку.  І це в той час, коли в переважній більшості господарств  не лише не залишилося  тваринництва, а й зруйновані самі ферми. Звісно ж, що так не повинно бути, адже для повноцінного харчування людей вкрай необхідні продукти тваринного походження. Усвідомлюючи це, зарічанці дбають, щоб отримати з мінімальними затратами  якомога  більше якісної сільгосппродукції.  Тож  налаштоване на такі кроки господарство розпочало з докорінних змін в технології виробництва тваринницької продукції -  від оновлення  поголів’я ВРХ і свиней до   наукового підходу в процесі підготовки кормів та годівлі сільськогосподарських тварин.  Також створили заздалегідь ідеальні умови утримання своїх підопічних.  На все це не поскупилися вкласти більше 40 мільйонів гривень. Сьогодні керівник і спеціалісти ведуть інтенсивний розвиток цієї галузі, аби в перспективі бути конкуренто-спроможними на європейському ринку. Рухаючись цим курсом, колектив трудиться наполегливо і добросовісно. На часі - триває заготівля кормів. Кормозаготівельники впоралися із заготівлею сінажу і продовжують тюкувати сіно, щоб монокорм у раціоні був висококалорійним увесь рік. 

Під час спілкування із завідуючою МТФ Оленою Кормільченко, ми дізналися, що щомісяця гурт «Ласунь» збільшується, і нині мають середньодобовий надій 22 кілограми. Оператори машинного доїння мають намір до кінця цього року отримати в середньому на кожну корову 6-7 тисяч кілограмів молока.

Сергій АНДРУСЕНКО.

оператори машинного доїння Олена Карета і Наталя Бричковська механізатор, котрий забезпечує корів кормами Григорій Царенко

Микола Ворона працює у ланці по заготівлі сіна

На знімках: завідуюча МТФ Олена Кормільченко та слюсар Євген Кормільченко; оператори машинного доїння Олена Карета і Наталя Бричковська; механізатор, котрий забезпечує корів кормами Григорій Царенко; Микола Ворона працює у ланці по заготівлі сіна.
Фото автора.