Управління Держпродспоживслужби в Петрівському районі доводить до відома операторів потужностей про необхідність державної реєстрації потужностей в Держпродспоживслужбі.
З метою реалізації норм наказу Мінагрополітики від 10 лютого 2016 р. № 39 «Про затвердження Порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб’єктам», зареєстрованого в Мін’юсті 12 березня 2016 року за № 382/28512 (далі –наказ від 10 лютого 2016 р. № 39) у відповідності до статті 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»
Суб’єкти господарювання (юридичні особи, фізичні особи – підприємці, фізичні особи), які провадять діяльність на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів, що не вимагає отримання експлуатаційного дозволу, зобов’язані зареєструвати потужність.
Зазначений обов’язок поширюється на:
- заклади роздрібної торгівлі харчовими продуктами тваринного та рослинного походження (вода питна, напої також підлягають реєстрації) всіх форм власності – магазини, лотки з реалізації;
- заклади громадського харчування (ресторани, бари, кафе, піцерії тощо);
- підприємства, що провадять діяльність на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів, які не мають експлуатаційного дозволу.
Відповідно до статті 64 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» оператори ринку в разі порушення вимог законодавства несуть відповідальність в межах діяльності, яку вони здійснюють.
Виробництво, зберігання харчових продуктів на потужностях, не зареєстрованих відповідно до вимог цього закону – тягне за собою накладання штрафу на юридичних осіб – у розмірі від двадцяти трьох до тридцяти мінімальних заро-бітних плат;
на фізичних осіб – підприємців – у розмірі від восьми до п’ятнадцяти мінімальних заробітних плат.
Для проведення реєстрації необхідно подати до управління Держпродспоживслужби в районі заяву про державну реєстрацію потужності, яка використовується на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів, відповідно до Порядку.
Реєстрація потужностей здійснюється безоплатно за адресою: смт. Петрове, вул. Дружби, 55/1 .

Управління Держпродспоживслужби в Петрівському районі