родина Безщасних у Каневі біля Тарасової могилиСамородок з Червонокостянтинівки

21 травня у м. Канів Черкаської області відбулося урочисте нагородження переможців VI Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Саме в Канівському музеї Тараса Шевченка вітали дітей різних українських навчальних закладів, знавців української мови та літератури міністр освіти і науки Лілія Гриневич, очільник Черкаської ОДА Юрій Ткаченко, його заступники, ректор Черкаського національного університету ім. Б.Хмельницького Олександр Черевко, голова журі цьогорічного конкурсу Дмитро Дроздовський та інші почесні гості.

Вони вручили школярам грамоти та подарунки. Серед переможців змагань учні та студенти з Кіровоградської, Харківської, Сумської, Львівської, Рівненської та інших областей. Здобув перемогу і Безщасний Сергій Анатолійович, учень Червонокостянтинівської загальноос-вітньої школи І-ІІІ ступенів Петрівської ра-йонної ради Кірово-градської області, який під час церемонії вручення найпершим отримав диплом першого ступеня.
Міністр освіти і науки Лілія Гриневич подякувала всіх учасників, педагогів, батьків та небайдужих людей, які організовують конкурс такого рівня.

Як сказала Лілія Гриневич, у VІ міжнародному мовно-літературному конкурсі імені Тараса Шевченка взяли участь близько тисячі дітей з усіх куточків України та з інших країн. «Щороку 39 переможцям Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка призначаються стипендії Президента України. Я щиро вдячна усім, хто працював над цим престижним змаганням. Вітаю з цим прекрасних святом», - зазначила вона. 

На завершення урочистості відбулося покладання квітів до па-м’ятника Тарасу Шевченку та пам’ятного знаку на честь Олекси Гірника, українського дисидента, політв’язня, Героя України (посмертно), який вчинив акт самоспалення біля могили Шевченка на знак протесту проти русифікації.

Людмила Горбанець, методист методкабінету районного відділу освіти.

фото на пам”ять з міністром освіти Лілією Гриневич та головою Черкаської облдержадміністрації Юрієм Ткаченком любов до української мови та літератури юному патріотові прищеплює одна з його най-улюбленіших вчителів - Ірина Катрук

На знімках: родина Безщасних у Каневі біля Тарасової могили; фото на пам”ять з міністром освіти Лілією Гриневич та головою Черкаської облдержадміністрації Юрієм Ткаченком; любов до української мови та літератури юному патріотові прищеплює одна з його най-улюбленіших вчителів - Ірина Катрук.