свято почалося з танцюБіля ганку ДНЗ «Сонечко» у Богданівці того дня було людно. Там зібралися дорослі і малі мешканці села, щоб відзначити найважливіше свято дитинства, яке співпадає з першим днем літа – День захисту дітей. Звучить гімн України, легенький вітерець тріпоче жовто-блакитний прапор. Завідуюча дитячим закладом Ніна Дергач звертається до присутніх зі словами вітання. На святково прикрашене подвір’я у національному вбрані, з різнокольоровими кульками, під супровід веселої музики виходять вихованці садочка. Після слів ведучої Ірини Гречанюк, діти закружляли у веселому танці з кульками. Потім вони сідають на стільці напроти гостей, і вихователь садочка Юлія Рева запрошує по черзі до мікрофона своїх вихованців. З вуст Андрія Костюкова лунають слова:

Я хочу, щоб сонце світило,
Співали би дзвінко пташки,
Щоб люди були би щасливі
У мирі зростали би ми!

На святі солісти виконали низку українських пісень. Діти відгадували загадки, малювали на дошці портрети один одного, кружляли в танку, виконували сценки. Їм у цьому допомогали учні Богданівської школи Даша Шульгіна та Іван Вервес, а також завідуюча сільським Будинком культури Надія Шуль-гіна. На свято завітав і сільський голова Сергій Доцяк. Він привітав малюків та вручив подарунки, подякував спонсору - депутату районної ради Лесі Кравченко за солодощі, які та передала дітям. Та на цьому свято не закінчилося. Воно далі продовжилось за сценарієм, де було ще багато дитячих розваг. А ще малюків пригостили запашною полуницею. Радісний і веселий дитячий гамір поєднався зі співом птахів. І як тільки-но діти покинули майданчик, стурбовані птахи заспівали ще гучніше, ніби теж вітали своїх пташенят.

Сергій АНДРУСЕНКО.

сільський голова Сергій Доцяк вручає подарунок для дитячого закладу завідуючій садочком Ніні Дергач Солістка Маша Нікітіна

полуниці для малюків Юлія Рева із своїми вихованками

Іван Вервес розпочинає конкурс малюнків

На знімках: свято почалося з танцю; сільський голова Сергій Доцяк вручає подарунок для дитячого закладу завідуючій садочком Ніні Дергач; Солістка Маша Нікітіна; Іван Вервес розпочинає конкурс малюнків; полуниці для малюків; Юлія Рева із своїми вихованками.