Хресна ходаДіти – це майбутнє держави, її найбільше багатство. І від того, що ці слова вже звучали тисячі разів, вони не знецінилися і знецінитися не можуть.
Відзначення Дня захисту дітей в Петровому розпочалося з Хресної ходи від майданчика біля колишнього кафе «Смак» до парку відпочинку, де і проходило головне дійство.

Тут відбувся молебень за мир в Україні і за дітей, який провели благочинний Петрівського району протоієрей Дмитро Городецький, протоієрей Сергій Тітов і ієрей Михайло Царук.

Концертно-розважальна програма розпочалася з виступу підготовчої групи хореографічного відділення Петрівської ДМШ, яка виконала танець «Бебі-бум».
Затим до присутніх зі словами привітання з нагоди Міжнародного Дня захисту дітей та найкращими побажаннями звернулися голова районної державної адміністрації Сергій Завалій та голова районної ради Тамара Сакара. До їхніх побажань долучилася начальник служби у справах дітей райдерж-адміністрації Ірина Лугова, яка ознайомила присутніх з програмою свята, закликала як дітей, так і дорослих, взяти активну участь в різноманітних конкурсах та змаганнях.
Ведучим концертної програми Валерії Лебідь та Богдану Щербакову допомагали працівники районного Будинку культури та районної бібліотеки Галина Бискуб, Сергій Дейлік, Антон Антипенко, Тетяна Мартиненко, Ірина Рева і Ольга Коваль, які грали ролі Баби Яги, Кощія, Кота Леопольда, Золотої Рибки та Мишенят. Вони виконували репризи і елементи конферансу під час концертної програми, проводили цікаві масові ігри з дітьми.

молебень за Україну та її дітейВ концертній програмі взяли участь юні артисти Софія Ленська (ДНЗ «Рудана»), Дмитро Биков і Анастасія Коцар (ДНЗ «Сонечко»), Олеся Глазачева, Дарія Петриченко, Богдана Куницька, хореографічний ансамбль групи «Ромашка» (ДНЗ «Рудана»), Христина Гудзенко, вокальний ансамбль «Петрівчаночка» (Петрівська ЗШ І ступеня), хореографічний ансамбль «Карамельки» (Петрівська ДМШ), вокальний ансамбль «Нотка» (Петрівська ДМШ), Любов Даценко, хореографічний ансамбль «Бебі-бум» (Петрівська ДМШ), Влада Адамюк, учасниця Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Калиновий спів» Тетяна Ігнатьєва, хореографічний ансамбль «Денс-Провінція» (Петрівська ДМШ), Катерина Мовчан.

Піснею «На нашій Україні» у виконанні вокального ансамблю «Арніка» Пет-рівської ДМШ завершилася велика концертно-ігрова програма, а в небо на повітряних кульках полетів скарб – конверт з побажаннями дітей: «Ми не хочемо війни!», «Хай завжди поруч будуть тато і мама!», «Бажаємо всім гарного здоров’я», «Хочемо отримати міцні знання в школі європейського зразка».

співають А.Коцар та Д.БиковНаостанок слід сказати, що голова районної ради Т.Сакара і заступник голови райдержадміністрації Т.Панета відвідали дитяче відділення Центральної районної лікарні, привітали зі святом дітей, які там перебувають на лікуванні, вручили їм солодкі подарунки. Крім того, С.Завалій побував в Богданівському та Водянському дитсадках, Т.Сакара – в Петрівському (с.Петрівське), Т.Панета – в Іванівському НВК. Дитячі навчальні заклади отримали в подарунок набори іграшок, а діти - солодощі.

Необхідно також висловити вдячність від імені орга-нізаторів свята тим, хто його допоміг провести, забезпечив придбання подарунків для учасників. Це керівництво районної державної ад-міністрації та районної ради, Петрівський селищний голова Світлана Тилик, торгова марка – мережа магазинів «Оптовичок» (керуючий - Олександр Федюк), виконавчий директор ТОВ «Фортуна» Леонід Назарук, благочинний Петрівського району, настоятель Свято-Покровського храму, протоієрей Дмитрій Городецький.

Тож – до нових свят!

Анатолій РЯБОКОНЬ.

танець з дитячими візками у виконанні вихованців ДНЗ «Рудана» на сцені ансамбль «Петрівчаночка»

Мишенята (І.Рева та О.Коваль) проводять ігри з малечею дитячі побажання полинули в небо

На знімках: Хресна хода; молебень за Україну та її дітей; співають А.Коцар та Д.Биков; танець з дитячими візками у виконанні вихованців ДНЗ «Рудана»; на сцені ансамбль «Петрівчаночка»; Мишенята (І.Рева та О.Коваль) проводять ігри з малечею; дитячі побажання полинули в небо.