сценічний образ Вовчиці під час виступу в районному БКОбдарована молодь – успішна держава

Ви можете і повинні творити власне майбутнє, бо якщо ви цього не зробите, хтось інший, безумовно, вас випередить.

Джоел Баркер

Освіта й освітні процеси в суспільстві – питання, що споконвіку хвилювали людство. Наші праотці день за днем, з року в рік, із століття в століття передавали свої знання, уміння і досвід майбутнім поколінням. Наскільки важливо бути справжнім фахівцем?! Яку б сферу діяльності ми не взяли, без відповідних знань розвиватися людина просто не зможе. Висновок один – знання потрібні в житті, як гвинтівка в бою.

Серед наших односельців є молодь, яка одночасно цікавитися новинками культури, мистецтва, здоров’я, опановує сучасні технології, поважає традиції та історію рідного краю. Однією з таких перлинок юного покоління є і корінна петрівчанка - Катерина Мовчан. Про неї можна говорити, здається, безкінечно, тому що вона завжди іде в ногу з часом, особливо за допомогою інтернету - розвивається набагато швидше. Катя - вродлива  дівчина з потужною енергетикою, навчається в 9 класі Петрівського НВК. Окрім основної освіти, позашкільну здобуває в музичній школі по класу фортепіано. Бере активну участь у районних та обласних музичних конкурсах і фестивалях. Вона досить комунікабельна, витончена і тендітна. Катя прагне до експериментування, і це підтримується її батьками і недарма, бо, окрім музики, вона організувала власну виставку в сільському клубі, на якій представила  свої вироби та аплікації із соломи, вишиті картини, прикраси для дівчат і жінок та інші види ручної роботи. Хобі юної майстрині приносить і прибуток, і задоволення.

Знання не повинні в нас лежати мертвим вантажем, необхідне постійне прагнення удосконалення і накопичення. Титанічна праця, розвиток науки й прагнення вдосконалити усе довкола себе, безумовно, зроблять наш світ багатшим, комфортнішим і привабливішим.

Олена Приходкова

роботи з виставки вишиті ікони та декор

Катерина Мовчан З особистого архіву

 

На знімках: сценічний образ Вовчиці під час виступу в районному БК; роботи з виставки.