ланка сівачів у складі Анатолія Михайлишина, Миколи Горбанця, Євгена Безверхого, Ігоря Ткачука, Миколи Меленчука, Олександра Стрижака на чолі з головним інженером Володимиром ОгнівцемЛани ПСП «Зарічне» знаходяться у різних куточках нашого району, та це не стало на заваді полеводам ще до рясних дощів впоратися із значними обсягами весняно-польових робіт. Завдяки високому рівню організації праці в оптимальні агрономічні строки у господарстві посіяно 1700 гектарів ярих та 1200 технічних культур. Кормовими культурами засіяно 340 гектарів. Під особливою увагою хліборобів знаходяться озимі посіви. Нині на полях проводяться всі заходи по захисту рослин. Ці та інші роботи вміло і високопрофесійно виконували і продовжують здійснювати механізатори: Микола Литвинов, Олег Чумаченко, Олег Рак, Віталій Ситник, Анатолій Барабаш та Ігор Ткачук.

Тільки-но перестали дошкуляти опади (а їх випало за травень втричі більше норми) до роботи взялися кормозаготівельники. Про інтенсивний розвиток тваринницької галузі цього сільгосппідприємства вже розповідалося  на шпальтах районки. Побувавши на заготівлі сінажу, в черговий раз переконуєшся у продуманому, чіткому конвейєрі виробничого процесу. Щоб зменшити затрати, зарічанці посіяли люцерну та кукурудзу на полях, прилеглих до тваринницьких комплексів, де утримується ВРХ. Аби якомога швидше виконати заплановані обсяги робіт по заготівлі сінажу, цей процес здійснюється упродовж усього світлового дня. Маючи новітню техніку і необхідні механізми для кормозаготівлі, лише трохи більше десятка працівників виконують це завдання. Вони за день упаковують у термоплівку 200-230 тонн люцерни. Сінаж є одним з найважливіших наповнювачів у раціоні монокорму, яким годують ВРХ круглий рік. Тож кормозаготівельники пам’ятають вислів: «Молоко у корови на язиці», а відтак цим переймаються усі причетні до цієї справи працівники, використовуючи погожу годину, аби прискорити темпи роботи та заготовити вдосталь кормів.

Сергій АНДРУСЕНКО.

тракторист Микола Литвинов головні спеціалісти Володимир Огнівець, Євген Максімов та Микола Звенігородський відстежують процес заготівлі сінажу

механізатор Олег Чумаченко Олександр Мартиненко перевіряє люцерну на вологість

іде збирання тюків

На знімках: ланка сівачів у складі Анатолія Михайлишина, Миколи Горбанця, Євгена Безверхого, Ігоря Ткачука, Миколи Меленчука, Олександра Стрижака на чолі з головним інженером Володимиром Огнівцем; тракторист Микола Литвинов; головні спеціалісти Володимир Огнівець, Євген Максімов та Микола Звенігородський відстежують процес заготівлі сінажу; механізатор Олег Чумаченко; Олександр Мартиненко перевіряє люцерну на вологість; іде збирання тюків.