гості святаРадісну подію відзначив дошкільний навчальний заклад «Колосок» (с. Петрівське). 55 років тому маленькі дитячі рученята вперше відчинили двері новозбудованих дитячих ясел, а оченята почали звикати до дивовижного світу, де оселилося безтурботне дитинство. За п’ять з половиною десятків років заклад випустив більше трьох тисяч дошкільнят, які оволоділи необхідними знаннями, вмінням працювати в колективі, вихованих і підготовлених до школи.

Під час святкування ювілею було по-родинному затишно, цікаво, радісно, просто казково! Привітати іменинників завітали чимало гостей: ветерани дошкільної освіти, випускники й вихованці садочка, батьківський колектив. Також на святі були присутні й почесні гості: голова районної ради Тамара Сакара, заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета, методист районного методичного кабінету при відділі освіти райдержадміністрації Валентина Сердюк, сільський голова Наталія Лепська, представники ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська», педагоги-ветерани, працівники дитсадка різних років та батьки.

Для присутніх і гостей була представлена концертна програма - справжнє свято за участю вихованців та педагогів. У дитячому садку панувала атмосфера казки, дива. Вихованці зворушливо і по-дитячому щиро показували все, чого навчилися у своїй другій домівці – співали, танцювали, читали вірші. Допомагали їм учні та педагоги Петрівської ЗШ І- ІІІ ступенів, команда КВК «Хутор», колектив ДНЗ «Колосок». Справжньою родзинкою свята стало «Хімік - шоу», яке провела перша вчителька Олена Плис із своїми майбутніми учнями Кірою Т., Славіком П.

маленькі янголятаНа святі приємно було бачити усміхнені, щасливі обличчя тих, для кого стіни садочка у різний час були рідними, хто відкривав садочок, хто віддавав частинку своєї душі і серця дошкільному закладу та вихованцям.

Особливо зворушливим було привітання Євдокії Іванівни Кошмак, яка майже 27 років очолювала наш  дитячий садок.

Побажання процвітання, творчих успіхів, здоров’я працівникам, дітям і батькам звучали упродовж всього свята!

Нині дитсадок налічує 2 різновікові групи, його відвідують 32 дошкільнят. Для дітей створені прекрасні умови перебування: закуплено нові меблі, створено сучасні ігрові куточки.

Утім, справжньою гордістю закладу є його працівники: вихователі В.П. Лепська, Г.В. Бєляєва та А.О. Михайлова, музичний керівник Л.О. Чорнопольська, помічники вихователів Я.В. Мороз та І.Г. Мар’янова, кухар О.А. Коломієць, технічний персонал В.В. Ботнар та О.В. Лепський - тобто всі ті, хто постійно і з любов’ю дбає про комфорт маленьких українців, про їхній повноцінний розумовий і фізичний розвиток. Вони своєю турботою зігрівають дитячі душі, ведуть у світ цікавого й прекрасного, і любові цієї вистачає їм на кожну дитину.

Щороку вихованці та вихователі «Колоска» є переможцями районних конкурсів «Дошкільня року», «Інгулецька росинка», «Вихователь року».

Сьогодні «Колосок» - це досвідчені педагоги, турботливі батьки, відповідальні спонсори, розумні керівники і, звичайно, чудові діти.

Отож, спільними зусиллями було створено справжнє свято, яке допомогло дітлахам зрозуміти, що день народження буває не лише у людей, але й у їх садочка.

Сподіваємось, що завдяки нашій безмежній любові та наполегливій праці, через двадцять років ці самі, але уже дорослі діти, приведуть на черговий ювілей своїх синів та дочок.

Лариса Харлан, завідувач ДНЗ «Колосок»

вихователька