Світлана Заєць доповіла про підсумки проведення опалювального сезону господарського комплексу району 2015-2016 років(з засідання колегії райдержадміністрації)

Чергове засідання колегії районної державної адміністрації яке відбулося напередодні Великодніх свят, провів перший заступник очільника району Олександр Лукашов (на той момент Олександр Сергійович обіймав ще цю посаду, як відомо, розпорядженням Президента України № 160/2016-рп від 29 квітня 2016 року, його призначено головою Знам’янської райдержадміністрації).

Начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Світлана Заєць доповіла про підсумки проведення опалювального сезону господарського комплексу району 2015-2016 років. Якщо коротко говорити про зміст її виступу, то він полягав у тому - що, незважаючи на досить складні погодні умови з потужними снігопадами, заметілями та морозами, помітних збоїв у функціонуванні господарського комплексу, інфраструктури життєзабезпечення не було.

З цим висновком погодився і Олександр Сергійович, зазначивши разом з тим, що, готуючись до наступного опалювального сезону, в Центральній районній лікарні слід замінити котли на потужніші, з вищим коефіцієнтом корисної дії.

Були певні проблеми з забезпеченням вугіллям, зокрема в навчальних закладів, що пояснюється розбалансуванням системи закупівель у зв’язку з війною, тож слід звернути на це увагу.

О.Лукашов зупинився і на роботі житлово-комунальних підприємств. Добре, що вони активно займаються благоустроєм, але потрібно вчасно подбати про те, щоб ліквідувати протікання покрівель на будинках.

Начальник фінансового управління РДА Галина Овдій зауважила, що розпорядникам коштів потрібно подбати про вчасне проведення тендерних процедур щодо закупівлі вугілля, а начальник відділу освіти РДА Григорій Москалець запропонував доповнити проект рішення колегії положенням щодо того, що до 30 вересня слід забезпечити придбання палива не менше 30% від потреби і отримання дозволів на пуск газу.

Начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Валентина Сибіра виступила з інформацією «Про хід виконання Програми зайнятості населення Петрівського району на період до 2017 року за 2015 рік».

Під час обговорення виступу В.Сибіри, мова йшла про те, що слід активізувати роботу щодо зростання середньомісячної заробітної плати, підписання колективних договорів.

О.Лукашов запропонував доповнити проект рішення колегії рекомендацією сільським та селищним головам заслуховувати місцевих підприємців і сільгосптоваровиробників щодо рівня заробітної плати їхніх працівників. В умовах децентралізації це вагоме джерело надходжень до місцевих бюджетів. Він зауважив також, що в колективних договорах має бути зазначено, що заробітна плата працівників залежить від їхнього професійно-освітнього рівня.

О.Лукашов зупинився на ще одній важливій проблемі – легалізації робочих місць. Ні для кого не секрет, що далеко не скрізь люди працюють легально. До райдержадміністрації надходять скарги, що таке практикується, зокрема, в супермаркеті «Оптовичок». Тому необхідно залучити до перевірок працівників державної інспекції праці, аби навести порядок в цьому питанні.

Голова районної ради Тамара Сакара поцікавилась у  В.Сибіри, чи всі сільські, селищні ради мають місцеві програми зайнятості.

Крім підведення підсумків роботи на згаданих напрямках, члени колегії розглянули питання, яке стосується найближчого майбутнього – «Про стан підготовки до відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2016 року», з яким також виступила В.Сибіра. Вона зазначила, що робота ведеться планово, вона нормально налагоджена, взаємодія між усіма установами і структурами, причетними до організації відпочинку та оздоровлення дітей, відпрацьована.

Закінчуючи засідання, О.Лукашов привітав присутніх з наступаючим святом Великодня, побажав достатку, злагоди і взаєморозуміння.

До нього приєдналася і Т.Сакара, висловивши найкращі побажання і Божого благословення.

Олександр Шевченко.