волонтер Микола ТітаренкоЯк тепер уже для усіх нас стало очевидним - Україна опинилася в складному геополітичному становищі ще з часів здобуття незалежності, яка з самого початку не сприймалася, перш за все, найближчим і потужним нашим сусідом - Російською Федерацією. Кремль шукав як політичні, так і економічні важелі впливу на нашу державу, а коли вони не спрацювали, перейшов до прямої агресії. Та вчорашній «старший брат» не сподівався на такий спротив, який отримав від нащадків козацького роду, котрі піднялися на захист Вітчизни від так званого «русского мира». Тоді погано оснащені Українські Збройні Сили підтримала ціла армія волонтерів з усіх регіонів нашої країни.

Мешканець села Петрівське Микола Тітаренко долучився до волонтерського руху ще з перших днів гібридної війни на сході, яка ще й до цього часу чомусь зветься АТО. Спершу він, разом з товаришем Іваном Великим, надавав нашим бійцям продукти харчування, одяг та кошти на придбання бойового оснащення, а після загибелі Івана Дмитровича сам почав доставляти допомогу нашим захисникам у співпраці з Жовтоводським та Олександ-рійським координаційними центрами з допомоги воїнам АТО. Також Микола Васильович залучає до цієї справи небайдужих жителів Петрівщини та сільгосптоваровиробників, котрі неодноразово ділилися провізією та збирали кошти на військове оснащення. Під час спілкування він назвав деяких керівників сігосппідприємств, зокрема Володимира Деркача, Леоніда Назарука, Наталю Велику, Григорія Огира, Костянтина Міщаніна і приватного підприємця Шулима Коренблюма та мешканців сіл Петрівське та Йосипівка Сергія Марченка, Сергія Устимчука, Леоніда Лоцмана, Василя Шульгу і Володимира Яцину, котрі активно надають допомогу своїм землякам - атовцям. Громада Йоси-півки, на чолі з головою села Іваном Шульгою, теж не залишилась осторонь цієї справи. Микола Васильович відзначив:
- Завдяки їм їдемо в гарячі точки не з порожніми руками. Добре, що й мій брат Володимир підтримує цю добру справу та сам доставляє вантажі, а також при потребі надає власне авто. Бійці завжди радіють нашим візитам, відчуваючи підтримку, за що і щиро дякують волонтерам.

Сергій АНДРУСЕНКО.

На знімку: волонтер Микола Тітаренко.