Минуло 30 років після найбільшої техногенної катастрофи в історії людства — аварії на Чорнобильській АЕС. Породжені Чорнобильською катастрофою проблеми стали важким тягарем для України.
Чорнобильська трагедія торкнулася кожного з нас. Адже якби не аварія, то не було б настільки скалічених доль і стільки хвороб. А якби не люди, які пожертвували собою, щоб ліквідувати наслідки аварії, напевне, не було б і всіх нас. Чорнобиль був, є і буде, а тому згадувати про нього потрібно не лише раз на рік, а слід робити це постійно. Бо, що б там не було, але ми всі маємо безпосередній стосунок до трагедії. І відлуння Чорнобильських дзвонів буде чути ще не одне покоління.
Ми не повинні забути героїзму пожежників, військово-службовців, будівельників, медиків, представників усіх професій, котрі брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Їхній подвиг назавжди записаний у літопис людської мужності й навічно залишиться в пам’яті українського народу.
Ми докладемо максимум зусиль, аби громадяни, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, постійно відчували піклування держави. Найголовнішим пріоритетом діяльності при ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС була і повинна залишатися людина.

Олександр Братченко, військовий комісар Петрівського районного військового комісаріату, підполковник