Вітання з 95-ти річчямЗ нагоди 95-ти річчя від дня народження учасника бойових дій у Другій світовій війні Івана Романовича Копійку з с.Петрівське відвідали голова районної ради Тамара Сакара, заступник голови райдержадміністрації заступником Тетяна Панета разом із головою ради ветеранів України Олегом Гіюком та представником Петрівської сільської ради. Вони вручили подарунок та поспілкувалися з ветераном і з членами його родини.
Іван Романович щойно повернувся з лікування у обласному госпіталі, тож поділився своїми враженнями. З великою цікавістю гості слухали спогади про фронтові дороги та самовіддану працю, якій віддав більш ніж півстоліття.
Іван Романович Копійка народився 1921 року у селищі Петровому. Закінчивши школу, пішов працювати у колгосп ім. Шевченка  трактористом. Так, працюючи на полі, почув звістку про війну.
Воював у 189 гвардійській дивізії, звільняв м.Кіровоград, був поранений. Далі після лікування потрапив у Прибалтику, звільняв Литву, Латвію, Естонію. Там і почув звістку про Перемогу.
За мужність і самопожертву у роки війни Іван Романович Копійка нагороджений орденами «Красная звезда» та «Отечественная война І степени», трьома медалями «За отвагу» та багатьма іншими нагородами. На запитання, чому так стримано розповідає про заслужені нагороди, відповідає: «А що там казати? Воював як годиться, не ховався за спини інших, завжди «ліз у саме пекло», тому, мабуть, і нагородили».

Після війни трудився на хліборобській ниві, був одним із найдосвідченіших механізаторів колгоспу, де пропрацював майже 70 років аж до самого його реформування.
Дідуся провідують його шестеро онуків, шестеро правнуків та двоє праправнуків.

***

Фото на згадкуТакож на цьому тижні чергову 91-шу річницю від дня народження відзначив ветеран війни і праці, учасник бойових дій у Великій Вітчизняній війні, іскрівчанин Микола Кирилович Кульшенко. Привітати героя-фронтовика з його святом прибули голова районної державної адміністрації Сергій Завалій, голова ра-йонної ради Тамара Сакара, голова районної ветеранської організації Олег Гіюк, Іскрівський сільський голова Микола Платошин та керівник місцевого фермерського господарства Юлія Тороп.
На адресу іменинників пролунало чимало теплих вітань та добрих і щирих побажань, зокрема – здоров’я, бадьорого настрою, ще довгих років життя при ясній свідомості та увазі й повазі оточуючих. Звісно ж, до усіх цих побажань приєднуються й редакція та читачі районки.