Дарія КолісникВдало розпочався сезон 2016 року для петрівських авіамоделістів. Кілька тижнів тому на відкритих змаганнях з авіамодельного спорту, які проходили в  Петровому, наша збірна юних пілотів в черговий раз посіла перше загальнокомандне місце. Наступним етапом стали Всеукраїнські відкриті змагання учнівської молоді на Кубок України «Сніжинка 2016» з авіамодельного спорту, які проходили в м. Марганці Дніпропетровської області 26-28 лютого 2016 року. Наш заклад представляла юна спортсменка, вихованка авіамодельного гуртка «Юні пілоти» Дарія Колісник. Незважаючи на те, що Дарія була єдиною дівчинкою серед хлопців, і на вік учасників - до 18 років включно, Даша змогла посісти ІІІ місце в особистій першості в класі F-1-R, пропустивши поперед себе двох спортсменів з міста Марганець, 18-річних юнаків, один з яких є призером Європи серед юнаків, а другий зарахований до складу збірної України цього року.

Також в рамках даних змагань проводилась абсолютна першість з авіамодельного спорту. Це доволі цікава практика, де всі спортсмени можуть змагатися без відриву від свого обраного класу. Для визначення результату абсолютної першості до уваги беруться не 2 кращих виступи з 6, як на звичайних змаганнях, а 5 із 6, тобто спортсмен не має права схибити. Потім виводиться середній результат, і нараховуються бали по доволі нескладній формулі – 1000 ділиться на рекорд світу і множиться на результат учасника змагань. При такому підрахунку всі змагаються зі своїм рекордом світу, і отримують бали відносно того, як близько вони змогли до нього підібратися. Отже, змагаючись з понад півсотнею спортсменів з усієї країни, які виступали в п’яти класах моделей, Дарія змогла посісти третє місце в цій самій абсолютній першості, що вважається дуже престижною нагородою, і показує велику врівноваженість, спокій та впевненість у своїх силах, не кажучи про підготовку до змагань.

дипломи з Кубку УкраїниОтже, залишається лише ще раз порадіти за Дашу, яка в свої дванадцять років вже здобула титули чемпіонки області, двократної рекордсменки серед юніорів, а тепер ще й призера Кубку України та призера абсолютної першості. А разом з нею порадіти і за весь колектив гуртка «Юні Пілоти», який вже третій рік поспіль займає тверду позицію одного з найсильніших колективів в Україні по кімнатних моделях літаків.

Так тримати! До нових перемог!

Олексій Кашевєров, керівник авіамодельного гуртка «Юні пілоти» ЦДЮТ

На знімках: Дарія Колісник; дипломи з Кубку України