Кубок президента невдовзі знайде свого володаря

На цьому тижні в змаганнях на Кубок президента ФК «Інгулець» його учасники зіграли два тури – зокрема в матчах другого туру «Інгулець» роз-громив олександрійський «Шляховик» з рахунком 8:0 (3 голи на рахунку Сергія Алексанова, а по одному м’ячу забили Андрій Голуб, Сергій Дячук, Антон Шарко, Роман Фатій та Микола Коляда). Вдало склалася гра і для другої нашої команди – «Інгулець-2»: з рахунком 3:0 наші хлопці здолали інших сусідів з Олександрійського району – ФК «Головківка». В третій грі другого туру «Кремінь» також розгромно здолав «Кривбас» 6:0.

А от третій тур для нас позначився першою несподіванкою, можна сказати – сенсацією. Перша команда «Інгульця», на відміну від своїх дублерів, переграти «Головківку» не змогла. Тобто й ігрова, і територіальна перевага була цілковито на боці нашої команди, але втілити її бодай  в один забитий м’яч наші хлопці так і не змогли, хоча, було кілька таких епізодів, коли, здавалося, м’ячу вже нікуди подітися, крім як влетіти у сітку.

Але ні – він то ковзав по поперечині, то в останній момент з лінії воріт його вибивала нога захисника, а ще – цього вечора чудову форму продемонстрував голкіпер головківців Володимир Шоботенко. Отож зустріч завершилась з рахунком 0:0, а у керівництва і тренерського штабу нашої команди з’явився головний біль – як же все таки навчити гравців «ламати» такий щільний ешелонований захист, що його вибудували головківці на своїй половині поля, самі, практично, не загрожуючи  суперникам, а відверто граючи «на нуль». Чому про це слід зараз думати? В другій лізі, як відомо, теж досить багато команд, які будують гру від оборони, і хоча всі вони, в переважній своїй більшості, розміщуються десь на дні турнірної таблиці, однак очки у лідерів цілком спроможні відібрати. І, до речі, вже й відбирали, через що «Інгулець», довгий час перебуваючи в статусі фаворитів ліги, зрештою опинився лише на п’ятому місці.Тож, аби подібного більше не траплялося – слід терміново награвати комбінаційні схеми, спроможні «пробивати» такий захист. З огляду на рівень майстерності і технічної підготовки наших гравців – таке завдання їм під силу. Залишилося лише правильно підібрати тактику і стратегію боротьби з такими командами, і тоді проблему буде розв’язано.

Натомість «Інгулець-2» в третьому турі знову здобув перемогу, хоча вирвати її у «Кривбасу» виявилося досить непросто. І все ж? завдяки двом голам, забитим, до речі, двома захисниками – Іваном Кучеренком та Олександром Сергієнком (якого знову награють на позиції одного з центральних захисників) наші хлопці перемогли гостей з рахунком 2:1.

А вже на момент виходу цього номера з друку має відбутися, без сумніву, центральний матч турніру, який, швидше за все, й визначить володаря Кубку президента ФК «Інгулець» - мається на увазі зустріч між командами «Інгулець» та «Кремінь». Звичайно, нам хотілося б, аби цей приз залишився саме тут, на берегах Інгульця, втім, нехай його здобуде той, хто цього разу на нього більше заслуговуватиме. Хоча сподіваємося, що це все таки будуть наші хлопці.

Поки що ж пропонуємо увазі читачів районки турнірну таблицю після трьох турів, тобто коли більша частина турнірних поєдинків уже зіграна.

Насамкінець, передаємо усім читачам «Трудової слави», точніше – читачкам, а насамперед тим, хто активно підтримує наші команди на трибунах стадіону, вітання зі святом весни – Міжнародним жіночим днем 8 Березня особисто від президента клубу Олександра Поворознюка, а також від тренерського та ігрового складів команди.

Ми ж, у свою чергу, хочемо привітати самого Олександра Григоровича, який у ці дні відзначатиме ювілейну дату від дня народження, та висловити йому щиру шану і вдячність за ту радість, яку він приніс усім уболівальникам Петрівщини та й навіть людям, раніше далеким від азарту спортивних емоцій, адже саме завдяки його дітищу – «Інгульцю» - про наше провінційне селище тепер знають в усіх куточках України! Тож здоров’я Вам, шановний Олександре Григоровичу, удачі і, звичайно ж, перемог – як на футбольному полі, так і в усіх інших життєвих ситуаціях!

Володимир Кіфенко.

Кубок президента ФК «Інгулець»

 №  І  В  Н  П  ЗМ  ЗП  Р  О
1. Кремінь  3  2  1  0  14  0  14  7
2. Інгулець  3  2  1  0  12  2  10  7
3. Інгулець-2  3  2  1  0  5  1  2  7
4. Головківка  3  1  1  1  4  6  -2  4
5. Кривбас  3  0  0  3  3  12  -9  0
6. Шляховик  3  0  0  3  3  20  -17  0