Надія Скуба – славна жінка, чудова дружина і прекрасна господиняМабуть, важко знайти серед українських жінок таку, що не мала б хисту до кулінарної справи. Напевне, у кожної з нас є якісь свої «фірмові» страви, якими б ми могли будь-якої миті здивувати гостей або друзів чи знайомих. Можливо, й тому в усьому світі українки вважаються чудовими господинями.

Але сьогодні хочу розповісти про одну з наших землячок, чиї кулінарні вироби вже не просто шедеври кулінарії, це – справжні витвори мистецтва, де, як мовиться, зміст і форма становлять єдине ціле і, безумовно, могло б стати прикрасою будь-якої кулінарної виставки. Власне, про хобі Надії Вікторівни Скуби – виховательки Петрівського ДНЗ «Рудана» – вже знають чимало петрівчан, бо багато хто з них до найвизначніших дат у житті своїх родин – чи то весілля, чи ювілей, чи ще якась пам’ятна подія намагаються замовити святковий торт саме у Надії Вікторівни, знаючи наперед, що виготовлене замовлення стане одним з найголовніших елементів святкового дійства.

Як же з’явилося це захоплення, що стало сьогодні своєрідною візитною карткою цієї милої й скромної жіночки? Ось як вона сама про це розповідає: «Гарні, яскраві торти й тістечка привернули мою увагу давно, ще з дитинства. Бувало, по кілька хвилин поспіль я могла стояти біля вітрини, де продавалися ці солодощі, не зводячи з них очей. Тоді здавалося, що чим гарніший торт – тим він добріший на смак. Таке враження, до речі, зберігалося досить довго. А вже у підлітковому віці, як і, певне, чимало дівчат, спробувала і сама почаклувати над випічкою. Перші невдалі спроби тишком від мами викидала у вікно. Та, зрештою, усім азам і тонкощам кулінарного мистецтва навчалася саме у неї.

Після школи життя потекло за звичним для більшості з нас сценарієм: навчання в педуніверситеті, перше кохання, шлюб. Згодом повернулася до рідного селища, де влаштувалася вихователем в дитячому садочку «Рудана».

племінник Надії Вікторівни – захисник України Максим Громов з її чарівними донечками – своїми двоюрідними сестричкамиІ хоч, здавалося б, надзвичайно відповідальна робота та й безліч домашніх клопотів, які є неодмінною складовою життя кожної нашої господині, тим більше – матері трьох чудових діточок, практично, вже не залишають вільного часу ні на що, все ж Надія Вікторівна залишається вірною своєму захопленню і знаходить час, щоб порадувати себе, рідних та друзів черговими витворами кулінарного мистецтва, в яких, здається, вона вже досягла досконалості. І якщо раніше, не маючи досвіду, Надія дуже хвилювалася перед роботою над кожним замовленням: хтозна, чи вдасться все, як задумано, чи сподобається її робота замовникові, то зараз, разом з досвідом, прийшли спокій і впевненість. А оскільки, як мовиться, досконалість не має меж, то кожен її новий торт – чи то весільний, чи до якогось ювілею, вражає все новими і новими деталями, своїми неповторними «родзинками».

До речі, перед новорічними святами одразу 10 її тортів були відправлені разом з іншими новорічними гостинцями нашим бійцями в зону АТО, і вони настільки вразили воїнів, що, перш ніж поласувати вишуканими солодощами, кожен з них намагався поруч з тортом зробити собі селфі на згадку.

кулінарні вироби Надії Скуби – торти, виготовлені до різноманітних святкових урочистостей – до речі, на першій сторінці цього номера, поруч з привітаннями керівників району, те, що, на перший погляд, здається звичайною вітальною листівкою, насправді також є святковим тортомЗвичайно ж, кожне кулінарне творіння потребує ретельної і кропіткої підготовчої роботи, особливо, коли йдеться про таку велику партію, як у згаданому випадку. Тож Надія Вікторівна щиро вдячна за допомогу і підтримку своєму люблячому чоловіку, який, до того ж, бере на свої плечі й чимало повсякденних домашніх справ.

До речі, й більшість дитячих свят у дитячому садку, де працює ця мила й трохи сором’язлива жінка, не обходяться без цих чудових солодощів. Також майстриня дарує відчуття справжнього кулінарного дива, зокрема, коли вже й її рідні дітлахи демонструють на шкільних ярмарках виготовлені мамою тістечка та пироги. Ось і до дня Святого Валентина, який відзначали зовсім недавно, Надія Вікторівна приготувала надзвичайні й найсолодші тістечка-валентинки, скуштувавши які одразу розумієш, що смак кохання – це не лише фігуральний вираз, а й цілком конкретна, матеріалізована в кулінарних шедеврах річ.

Тож сьогодні з нагоди 8 Березня, ми вітаємо Надію Вікторівну зі святом, а в її особі і усіх жінок Петрівщини – милих, неповторних, талановитих, завжди чарівних і загадкових!

Вікторія Махнюк.

на День Народження дівчинки святковий торт

На знімках: Надія Скуба – славна жінка, чудова дружина і прекрасна господиня; племінник Надії Вікторівни – захисник України Максим Громов з її чарівними донечками – своїми двоюрідними сестричками; кулінарні вироби Надії Скуби – торти, виготовлені до різноманітних святкових урочистостей – до речі, на першій сторінці цього номера, поруч з привітаннями керівників району, те, що, на перший погляд, здається звичайною вітальною листівкою, насправді також є святковим тортом.