8:2 – і Кубок їде на Петрівщину!

ФК «Інгулець» став володарем Кубку Придніпров’я – 2016

Радісною для уболівальників нашого району звісткою завершилися змагання турніру на Кубок Придніпров’я, в якому наш «Інгулець», здобувши перемогу в усіх шести іграх (трьох у відбірковій частині, а затим, почергово, у чвертьфіналі, півфіналі та вирішальному фінальному матчі) привіз головний трофей турніру на Петрівщину. Фінальний матч взагалі порадував уболівальників, яких минулої неділі на стадіоні «Молодіжний парк», що в Дніпропетровську, зібралося кілька сотень чоловік, феєричною грою і не менш феєричним, щоправда дещо несподіваним результатом: наші футболісти не залишили жодних шансів своїм опонентам – чемпіонам Харківщини з зачепилівського «Колоса», розгромивши їх з хокейним рахунком 8:2. Початок же гри складався для наших хлопців доволі драматично: незважаючи на швидко відкритий рахунок (гол, практично, в першій же атаці забив Олександр Мішуренко), гравці «Колоса» не знітилися і всією командою пішли вперед; на 27-й хвилині зрівнявши, а ще за дві хвилини й повівши в рахунку. Тож цього разу в ролі наздоганяючих опинилися вже наші футболісти. Втім, довго радіти своєму успіхові футболістам з Харківщини не довелося: ще через дві хвилини вже наші хлопці зрівняли рахунок – м’яч красивим ударом увігнав у сітку воріт «Колоса» Микола Кобець. А надалі радісні емоції панували уже лише на тій частині трибун, що вболівала за «Інгулець»: до кінця першого тайму ми знову вийшли вперед – на 37-й хвилині гри гол у ворота «Колоса» провів Дмитро Клімаков. Тож з рахунком 3:2 на нашу користь команди пішли на перерву. А вже в другому таймі забивали лише футболісти «Інгульця»: одразу по перерві у воротах «Колоса» знову відзначився Дмитро Клімаков, а затим забивали Сергій Дячук, Антон Шарко, також повторно відзначився Микола Кобець. Довершив розгром на 88-й хвилині Артем Прошенко.

Втім розгромний рахунок, відверто кажучи, зовсім не говорить про те, що «Колос» - слабка команда. Скажімо, якщо порівняти харків’ян з тією ж «Таврією-Скіф», яку наші хлопці обіграли в півфіналі з мінімальним рахунком 1:0, то в очному поєдинку між ними, як вважає президент «Інгульця» Олександр Поворознюк, зовсім не факт, що сильнішою б виявилася команда з Запоріжжя. Перемога над «Таврією-Скіф» далася нашим хлопцям з більшою напругою, ніж над «Колосом», оскільки запоріжці грали в так званий «автобус» (чи антифутбол), взявши на озброєння тактичну футбольну схему з щільною обороною на утримання рахунку за мінімуму атакуючих дій. Натомість харків’яни намагалися зіграти в красивий атакуючий, відкритий футбол, завдяки чому в їх оборонних порядках стали з’являтися вільні зони, якими й скористалися наші більш майстерні й досвідчені гравці.

Отож «Інгулець» в цьому році завоював свій перший трофей. Водночас той же Олександр Поворознюк до цього успіху своїх підопічних поставився доволі стримано, заявивши, що більшою мірою радий не стільки виграному Кубку, скільки тому, що перед початком весняної частини чемпіонату, йому, разом з головним тренером головним тренером команди Едуардом Хавровим, здається, вдалося таки сформувати досить непоганий ансамбль виконавців, здатних  вирішувати на футбольному газоні найсміливіші завдання.

Уже найближчим часом у Володимирівці планують провести ще один домашній турнір за участі шести команд (про склад учасників якого дізнаємося трохи згодом). Це стане черговим контрольним тестом, що має показати, якою ж ми побачимо нашу команду за місяць, після початку офіційних ігор чем-піонату України в другій лізі.

Володимир Кіфенко.