люди на прийомі мали змогу отримати всі відповіді та вирішити нагальні проблеми.На минулому тижні мобільний соціальний офіс завітав у Зелене. Тут на виїзний прийом очікували 17 мешканців села. Допомагали вирішувати проблеми і відповідали на питання начальник управління соціального захисту населення Валентина Сибіра та заступник начальника управління пенсійного фонду Світлана Годун. Шестеро відвідувачів прийшли поспілкуватися з приводу пенсійних змін, а одинадцятеро - з питань оформлення субсидії, виплат матерям-одиначкам та малозабезпеченим.

Збільшення кількості неповних сімей стало фактом, розповсюдженим не тільки в межах нашої країни, а й всього світу. Звичайно ж, такі сім”ї цікавлять зміни до закону, що регулюють надання допомоги, залежно від доходу, які набули чинності останнім часом. Тобто, якщо мати-одиначка сама заробляє на прожитковий мінімум для своєї дитини, держава їй більше не допомагатиме, як це було раніше. Слід зазначити, що більшість одиноких матерів можна віднести до категорії осіб, що потребують матеріальної допомоги. І це очевидно, тому що дохід неповної сім’ї складає лише заробітна плата матері.

Не менш важливим, а для декого і досі невирішеним залишається питання субсидій. І хоча майже кожен володіє повною інформацією щодо їх оформлення, все ж побоювання схибити під час заповнення документів не зникає. Тож роз’яснення з цього приводу ніколи не бувають зайвими.

Певний ажіотаж викликали також зміни в пенсійному забезпеченні педагогічних, медичних працівників і працівників соціального захисту, які отримали право на пенсію за вислугу років. Адже вони торкнулися чималої кількості громадян. Наразі більшість людей важко сприймають всі новації у законодавстві. Та завдяки добре підготовленій інформаційно-роз’яснювальній роботі мобільного соціального офісу допомога у вирішенні проблем надходить вчасно.

Вікторія Махнюк

На знімку: люди на прийомі мали змогу отримати всі відповіді та вирішити нагальні проблеми.