практично усі домашні поєдинки «Інгульця» та «Інгульця-2» палко підтримували юні фани – місцеві ультрас.«Інгулець» продовжує боротьбу за головний зимовий трофей

На цьому тижні закінчилися матчі у відбіркових групах серед команд, що взяли участь у щорічному турнірі «Кубок Придніпров’я - 2016», у якому, нагадаємо, зіграли і обидві наші команди: «Інгулець» та «Інгулець-2».

Отож до чвертьфінальної стадії пробилася лише одна – перша команда, вигравши усі три відбіркові матчі у своїй групі і не пропустивши у власні ворота жодного м’яча. Загальний рахунок у трьох матчах 13:0 на користь «Інгульця». До речі, що особливо приємно відзначити, майже усі поєдинки за участі наших команд могли побачити й любителі футболу Петрівщини, адже відбувалися вони на полі навчально-тренувальної бази «Інгульця», що у Володимирівці. Тож, не зважаючи на примхи погоди (на жаль, зимовий футбол цього разу спонукав глядачів окремі матчі переглядати під акомпанемент надокучливого дощу або в намаганнях розгледіти якісь фрагменти футбольного дійства в густому тумані), все ж справжні прихильники гри мільйонів отримали від неї справжнє задоволення.

Так само, в густому тумані, відбувся і останній матч «Інгульця» з суперниками з «Олександрії» U-19. Можливо, саме туман і завадив гравцям обох команд продемонструвати усі свої найкращі кондиції, а уболівальникам уважно відстежити усі перипетії гри. Принаймні, коли на початку другого тайму арбітр вилучив з поля нападника нашої команди Антона Шарка – ніхто на стадіоні не зрозумів і не зумів пояснити, за яке ж саме порушення було вжито таку сувору міру покарання.

Рахунок, до речі, на той час ще не було відкрито, тож кількісна перевага відкривала перед молодими, але досить добре підготовленими, як технічно, так і тактично, олександрійцями доволі непогані перспективи. Натомість, несподівано вилучення, схоже, навпаки – ще більше мобілізувало гравців нашої команди, адже їх дії в обороні та організації атаки стали більш осмисленими і послідовними. Зрештою, ця відмобілізованість зумовила до кількох поспіль гострих флангових атак, одна з яких завершилась сильним і влучним ударом Сергія Алексанова, відбити який голкіпер олександрійців не зумів. Подвоїти ж перевагу в рахунку наші футболісти зуміли хвилин за десять до фінального свистка, після того, як щойно вийшовшого на заміну Олександра Мішуренка гравці лінії оборони гостей збили у своєму штрафному майданчику під час гострої атаки з лівого флангу. Одинадцятиметровий удар без шансів для голкіпера впевнено виконав Артем Прошенко. Отож підсумковий рахунок зустрічі 2:0 й засвідчив упевнений виграш нашою командою групового етапу турніру. До речі, на момент підготовки цього номера до друку мають стати відомими й імена півфіналістів. А на стадії чвертьфіналу нашим суперником стануть футболісти молодіжного складу запорізького «Металурга» U-21, а доля путівки до півфіналу визначатиметься в Дніпропетровську, на полі НТБ ФК «Дніпро».

Водночас, можемо назвати й інші чвертьфінальні пари, серед яких, на жаль, немає «Інгульця-2». Виїзд нашої другої команди до Кривого Рогу, де вона зустрічалася з одним із лідерів Першої ліги – місцевим «Гірником», - омріяного результату (яким могла бути хоча б нічия) не приніс. Наші хлопці поступилися господарям з рахунком 1:3. Хоча наприкінці гри мали можливість скоротити розрив до мінімуму, влучивши в поперечину воріт «Гірника». Отож інші чвертьфінальні пари в розіграші Кубку Придніпров’я матимуть такий вигляд:

ФК «Гірник» - «Таврія-Скіф»

ФК «Петриківка» - ФК «Врадіївка»

«Колос» (Зачепилівка) – «Олександрія» U-19

А вже у півфіналах зустрінуться переможці пар

«Інгулець» / «Металург» - «Гірник» / «Таврія-Скіф» та «Петриківка» / «Врадіївка» - «Колос» / «Олександрія».

І хоча прогнози у спорті річ, як відомо, невдячна, однак чомусь, з великою часткою вірогідності, здається, що цьогорічний Кубок Придніпров’я триатимуть у своїх руках переможці півфіналу саме з тієї пари, де виступають футболісти «Інгульця» та криворізького «Гірника». Втім, як воно буде насправді – дізнаємося уже зовсім скоро.

Володимир Кіфенко.

На знімку: практично усі домашні поєдинки «Інгульця» та «Інгульця-2» палко підтримували юні фани – місцеві ультрас.

 

Група «А». Підсумкова турнірна таблиця:

 

 №  Команда  І  В  Н  П  М  О
 1.  "Інгулець"  3  3  0  0  13-0  9
 2.  "Олександрія" (U-19)  3  1  1  1  4-3  4
 3.  "Кривбас"  3  1  0  2  2-9  3
 4.  "Дружба"  3  0  1  2  2-9  1

 

Група «С». Підсумкова турнірна таблиця:

 

 №  Команда  І  В  Н  П  М  О
 1.  "Гірник"  4  4  0  0  11-1  12
 2.  ФК "Врадіївка"  4  2  0  1  6-4  9
 3.  "Інгулець-2"  4  2  0  2  6-5  6
 4.  "Енергія"  4  1  0  3  3-8  3
 5.  "Олександрія" (U-21)  4  0  0  3  0-8  0