Якість гри зростає, однак над помилками ще слід працювати

На минулому тижні, в рамках третього етапу підготовки до наступного ігрового сезону, свою чергову контрольну зустріч провели футболісти «Інгульця». Цього разу опонентами наших земляків стали футболісти молодіжного складу дніпропетровського «Дніпра», гра з якими відбулася на штучному газоні навчально-тренувальної бази ФК «Дніпро».

Звітна гра проходила за переваги наших улюбленців, які упевнено контролювали м’яч на усіх ділянках поля, змушуючи господарів більшу частину матчу грати від оборони. Уже на 21-й хвилині зустрічі рахунок відкрив наш нападник Джаба Фхакадзе, у високому стрибку замкнувши головою фланговий  простріл від лицьової лінії. І все ж дніпряни вже за 10 хвилин зуміли відігратися: за порушення в межах карного майданчика проти нападника господарів Каміля Хучбарова було призначено пенальті, який сам же потерпілий упевнено й реалізував. Отже на перерву команди пішли за рахунку 1:1. Та невдовзі після початку другого тайму ігрова перевага наших футболістів стала беззаперечною і втілилася у ще два забитих м’ячі: на 48-й хвилині потужним ударом з лінії штрафного майданчика у воротах дніпрян відзначився Роман Фатій, а ще за чотири хвилини третій м’яч у ворота «Дніпра» після подачі кутового головою забив Микола Кобець. Єдине, що ще вдалося дніпрянам у цьому матчі – повернути інтригу, скоротивши розрив до мінімуму на 74-й хвилині: м’яч у ворота нашої команди забив Іван Михайленко (до речі – син Дмитра Михайленка, добре відомого у 90-ї роки гравця основного складу дніпропетровського «Дніпра», київського «Динамо» та національної збірної України, який сьогодні і є одним з тренерів молодіжки «Дніпра»). Та все ж більше загроз нашим воротам господарі поля створити не зуміли, отож футболісти «Інгульця» впевнено довели гру до перемоги, створивши ще кілька загрозливих епізодів, які навіть могли збільшити розрив у рахунку. Підсумковий рахунок зустрічі 2:3 на користь наших земляків.

До речі, своїми враженнями від гри ми попросили поділитися президента ФК «Інгулець» Олександра Поворознюка. Ось як він прокоментував переможний результат:

- Звісно, перемагати завжди приємно, однак у даному випадку я не особливо звертаю увагу на результат. Головне в контрольних спарингах, як відомо, це якість гри, яку демонструє команда. А з цим, на жаль, у нас ще є проблеми. Передусім наголосив би на безглуздих помилках в обороні, адже тримаючи, практично, всю гру під своїм контролем, пропустити у власні ворота два м’ячі, погодьтеся – трохи забагато. А за дві останні гри – уже п’ять пропущених голів. Це при тому, що в першому колі  чемпіонату другої ліги наша команда мала найкращу лінію захисту і пропустила найменше, навіть у порів-нянні з тими командами, що стоять вище за нас в турнірній таблиці. Тож тренерському штабу є над чим працювати. І все ж роботою нового тренера Едуарда Хаврова я поки що задоволений, адже бачу, як команда від матчу до матчу додає в якості гри, як награються нові зв’язки та комбінації, словом, відчувається прогрес, який неодмінно має втілитися і в результат. Словом, сподіваюся, що з початком другого кола чемпіонату ми вийдемо на оптимальний рівень підготовки, який дозволить усім уболівальникам «Інгульця» значно частіше відчувати емоції радості та гордості за команду, ніж розчарування та зневіру.

Отож, як ми уже зазначали, завтра обидва склади «Інгульця» розпочинають свої виступи в турнірі на «Кубок Придніпров’я – 2016». Побажаймо ж нашим улюбленцям змістовної та упевненої гри і,звичайно ж, відіграти турнір без травм, які напередодні сезону будуть дуже недоречними. Щодо результату… Не будемо, звичайно, заперечувати, якщо Кубок Придніпров’я переміститься трохи поближче до річки, яка є притокою Дніпра і співзвучна з назвою нашої команди, хоча, безумовно, на першому місці має стати саме питання підготовки і якості гри, а не результат. А вже там як вийде…

Володимир Кіфенко.