Існують способи, щоб обдурити своє тіло. Ніякої шкоди це вам не принесе, навпаки, тільки користь. Якщо ви хочете, щоб тіло менше вас турбувало, обов’язково скористайтеся цими порадами.

Сильно дере горло? Помасажуйте мочку вуха. Це активує вушні рецептори і рефлекторно викличе спазм в горлі, який полегшить першіння.

Затекла рука? Вам допоможуть обертальні рухи головою. Затікання руки часто викликано защемленням нервів шийними м’я-зами. Рухова активність допоможе звільнити нерви, і чутливість руки відновиться.

Боїтеся уколів? Прокашляйтесь під час хворобливого введення голки. Це значно зменшить біль за рахунок збільшення напруги в грудній клітині і знизить чутливість больових рецепторів.

 

Важко дихати через закладений ніс? Надавіть язиком на піднебіння і помасажуйте пальцем між бровами, це викличе ворушіння сошника, що утворює задню частину носової перегородки. Такий спосіб зніме закладеність носа за 20 секунд.

Печія заважає заснути? Спробуйте спати на лівому боці. Таке положення тіла зменшує викид соляної кислоти із шлунку в стравохід. Це пов’язано з тим, що при положенні на лівому боці кут між стравоходом і шлунком зменшується, тож потрапляння в стравохід кислоти стає більш важким.

Захворів зуб? Вам допоможе розтирання кубиком льоду по тильній стороні долоні в перетинці, що утворюється між великим і вказівним пальцями. Це заблокує больові сигнали від хворого зуба до мозку;

Обпекли палець? Якщо ви прикладете до місця опіку чисту подушечку іншого пальця, то це позбавить вас пухирів. Це не так ефективно зніме біль, як кубик льоду, зате ви уникнете тривалого лікування пухирів.

Кров з носа? Покладіть шматочок вати на ясна за вуздечкою, що знаходиться на верхній щелепі і сильно притисніть. Це підвищить тиск на передню частину носової перегородки і зменшить кровотечу.

Турбує сильне серцебиття? Подуйте на великий палець, це викличе подразнення блукаючого нерва і сповільнить частоту скорочень серця.

Набридло все забувати? Повторіть потрібну інформацію перед сном. Під час сну мозок упорядковує інформацію і переводить її в довгострокову пам’ять. Прокинувшись вранці, ви виявите, що все прекрасно пам’ятаєте.