Фрагмент матчу «Черкаський Дніпро» - «Інгулець».Урок, який спонукає зробити висновки

Минулої суботи свій черговий контрольний спаринг провели футболісти «Інгульця»: на виїзді наші улюбленці помірялися силами зі ще одним з лідерів Української першої ліги – командою «Черкаський Дніпро». У запеклому і доволі напруженому поєдинку перемогу вирвали господарі з рахунком 3:2, хоча більшу частину ігрового часу перевагу в рахунку мали якраз наші футболісти: на 29-й хвилині зустрічі рахунок забитим м’ячам відкрив Олександр Мішуренко, забивши, можливо, найкрасивіший гол за увесь період своїх виступів за «Інгулець». Пройшовши по правому флангу повз двох захисників у напрямку лицьової лінії, наш нападник, всупереч очікуванням гравців оборони дніпрян, які, очевидно, ждали прострільної передачі у центр штрафного майданчика для атаки з більш зручної позиції, незважаючи на критично гострий кут, усе ж пробив по воротах. Точніше, навіть не пробив, а майстерно «підрізав» м’яч над голкіпером так, що той «парашутом» приземлився у дальній від воротаря кут. Відверто кажучи, господарі були просто спантеличені таким початком гри, що читалося як розгубленістю на обличчях гравців «Черкаського Дніпра», так і коментарями на сторінці однієї з соціальних мереж черкащан, яка вела текстову Інтернет-трансляцію. Надалі ж хоч господарі і володіли певною територіальною перевагою, однак дії «Інгульця» на контратаках були не менш гострими і небезпечними. І все ж господарям вдалося зрівняти рахунок.

Сталося це вже на 73-й хвилині, коли за порушення правил у штрафному майданчику у ворота «Інгульця» було призначено пенальті. Втім не встигли ще уболівальники відсвяткувати успіх своїх земляків, як через чотири хвилини наші улюбленці їх знову засмутили: цього разу порушення у своєму карному майданчику вчинили вже захисники господарів, тож суддівський присуд впевнено реалізував Артем Прошенко. Отож гра добігала кінця, і здавалося, що «Інгулець» створить першу в цьому році сенсацію, здолавши на чужому полі одного з лідерів вищого за класом дивізіону. Але, схоже, надто рано в це повірили і самі футболісти нашої команди, які стали відверто «догравати» матч, звівши до мінімуму атакувальні дії і зосередившись виключно на обороні. За що, власне, й поплатилися: на 89-й хвилині господарі красивим ударом з-за меж штрафного майданчика реалізували стандарт - штрафний удар. А ще трохи більше ніж за хвилину, в уже доданий арбітром час, ми знову пропустили гол: після прострільної передачі головою забив м’яч грузинський легіонер «Черкаського Дніпра» Ніко Сабанадзе. Отож підсумковий рахунок 3:2 на користь господарів.

Заголовок матеріалу про перебіг цього матчу на клубному сайті «Інгульця» його автор В.Слюсаренко назвав «Прикра поразка». Віктор – дуже хороший спортивний журналіст і аналітик. Однак з такою його оцінкою навряд чи можна погодитись. Швидше за усе, менше, ніж за два місяці до відновлення ігор в Чемпіонаті, таку поразку можна назвати не прикрою, а навпаки – корисною і повчальною, яка має черговий раз довести як нашим хлопцям, так і усьому тренерському складу, що на полі слід боротися з повною самовіддачею на протязі усіх 90 хвилин. А в заключні 5 хвилин не грати на утримання рахунку, а навпаки – провести їх найбільш сконцентровано і зосереджено, пам’ятаючи давню футбольну мудрість: «Найкращий вид оборони – це атака». Отож засмучуватися не варто – слід зробити вірні висновки щодо допущених помилок і намагатися в подальшому їх вже не допускати. А наскільки урок, отриманий на Черкащині, виявиться для нас повчальним, побачимо вже на цьому тижні, адже свій наступний спаринг «Інгулець» проведе 4 лютого в Дніпропетровську проти молодіжного складу дніпропетровського «Дніпра».

Володимир Кіфенко.

На знімку: фрагмент матчу «Черкаський Дніпро» - «Інгулець».