Ольга Кузьминська, Ірина Зієрова та Фатіма Цомаєва - учасниці конкурсу «Педогог-організатор - 2015»Учительська доля барвистіша, ніж саме життя. Є в ній усе: сльози радості й гіркота невдач, найвищі злети духу – аж до запаморочення від висоти, і сірий туман буденності, свіжий рожевий вітер змін і тягуче відчуття застою.

Але є дні, коли все найтепліше, наймудріше та найяскравіше в учительській професії збирає всіх колег у тепле дружнє коло. Саме у таке коло в затишному залі Центру дитячої та юнацької творчості зібрав районний конкурс «Педагог-організатор 2015» найкращих представників даної категорії вчителів.

Учасниками конкурсу стали: Фатіма Заурбеківна Цомаєва - педагог-організатор Чечеліївської ЗШ І-ІІІ ст., Ірина Вадимівна Зієрова - педагог-організатор Ганнівської ЗШ І-ІІІ ст. та Ольга Миколаївна Кузьминська - педагог-організатор Зеленської ЗШ І-ІІІ ст.

Конкурсна програма складалася з 6 етапів, у яких конкурсанти змогли розкрити себе як професіонали, і як індивідуальності.

У першому конкурсі «Давайте знайомитися» учасники представили себе, своє творче кредо, та запропонували фоторепортаж своєї творчої роботи в школі за минулий рік.

майстер-клас від Ольги КузьминськоїЕтап «Я роблю це так» передбачав проведення майстер-класу з будь-якого напряму роботи педагога-організатора. На даному етапі Ірина Вадимівна запропонувала фрагмент засідання Школи лідерів, Фатіма Заурбеківна поділилася правилами проведення гри «Я люблю Україну», а Ольга Миколаївна показала, як можна проводити музичні перерви.

Головною метою виховання на сучасному етапі є становлення громадянина-патріота України, готового самовіддано розбудовувати її як суверенну, незалежну, демократичну, правову, соціальну державу, забезпечувати її національну безпеку, знати свої права і обов’язки, цивілізовано відстоювати їх, сприяти єднанню українського народу, громадянському миру і злагоді в суспільстві. А ефективність патріотичного виховання в позакласній діяльності значною мірою залежить від спрямованості виховного процесу, методів та форм його організації. Тому на етапі «Галерея виховання» конкурсанти створювали модель патріотичного виховання свого закладу, спираючись на практичну сторону даної роботи.

А етап «Це ж елементарно» перевірив знання учасників конкурсу з різних галузей професійної діяльності педагога-організатора.

під час конкурсу з професійної майстерності«Стратегія взаємодії» - це і назва наступного етапу конкурсу, і спосіб роботи педагога-організатора. Тут були запропоновані педагогічні ситуації, які необхідно вирішити та прокоментувати найраціональніший спосіб їх розв’язання.

Та найцікавішим, як завжди, виявився заключний етап конкурсу «Поличка здивувань», де наші конкурсантки розкрили себе як неповторні та цікаві особистості.

Отож переможцем конкурсу «Педагог-організатор 2015» стала І.В. Зієрова, яку було нагороджено Почесною грамотою відділу освіти райдержадміністрації, а лауреати конкурсу нагороджені грамотами відділу освіти.

Тож найтепліші і найщиріші наші вітання педагогам-організаторам - людям із палким серцем, ласкавою усмішкою, мудрістю та щирістю!

- О, вчителі! Прекрасного ви гідні,

Бо вибрали в житті свою мету;

І нині я за всіх скажу:

- Спасибі, рідні,

За вашу місію подвижницьку й святу!

Наталія Дементьєва, голова методичного об’єднання педагогів-організаторів

На знімках: Ольга Кузьминська, Ірина Зієрова та Фатіма Цомаєва - учасниці конкурсу «Педогог-організатор - 2015»; майстер-клас від Ольги Кузьминської; під час конкурсу з професійної майстерності.